kiemelt partnerek :   |  MLSZ.hu | foci24.com  |  nb1.hu |  AndrewTV | 
KEZDŐLAP · Csevegés · Andrew fóruma
A hozzászóláshoz regisztráció szükséges !
Andrew fóruma
276/280. oldal « « 274 275[276] 277 278 »  »
KassaiM
regisztrált
2006. március 18. 13:48:51    
Nem kell megint általánosítani. Nálunk Szombathelyen épp nem az eredményesség fontos az utánpótlásnál. Nálunk is van olyan lány, aki nagyon tehetséges, ezért a Lurkónál fiúkkal edz, velük játszik bajnokikat . Most 10 éves.

honlape-mailCsatlakozott:2006. augusztus 12. 22:47:38 
fan.thomas
regisztrált
2006. március 18. 13:10:08    
hogyne tudnák! csak hát az itteni edzők sokszor fontosabbnak tartják a csapatérdeket, az eredményességet, mint azt, hogy valakiből kihozzák a maximumot, azáltal, hogy ameddig lehet, fiúk között focizhasson, fejlődhessen.

e-mailCsatlakozott:2005. november 08. 10:20:11 
cowboy
regisztrált
2006. március 18. 12:58:55    
Egyébként már megint nincs igazad, mert ha tudnák akkor nem erőlködnének a legnagyobb tehetségekkel női csapatokban hanem az edzők járatnák őket fiú csapatba. Én tudom (lányok apukáitól) hogy ha feltűnik egy ügyes lány fiúcsapatban akkor bombázzák őket, hogy menjen át a kislány az ő női csapatukba! Vagy az edzők nem tudják hogy

"szerintem a hülye is tudja, hogy azokból a lányokból lehetnek igazán jó focisták, akik gyermekkorukban sokat fociztak fiúkkal, hisz megtanulják a gyorsabb játékot, a keménységet, és természetesen technikailag is húzzák őket a srácok."

honlape-mailCsatlakozott:2004. október 14. 07:08:45 
cowboy
regisztrált
2006. március 18. 11:10:39    
Köszi!

honlape-mailCsatlakozott:2004. október 14. 07:08:45 
fan.thomas
regisztrált
2006. március 18. 09:57:54    
tisztára oda+vissza vagyok tőled, cowboy!
szerintem a hülye is tudja, hogy azokból a lányokból lehetnek igazán jó focisták, akik gyermekkorukban sokat fociztak fiúkkal, hisz megtanulják a gyorsabb játékot, a keménységet, és természetesen technikailag is húzzák őket a srácok.

e-mailCsatlakozott:2005. november 08. 10:20:11 
cowboy
regisztrált
2006. március 18. 06:34:26    
Kedves fan.thomas!
Akkor azért mégis csak kpisgálok valamit? Nem?
Mert mi pont ezen az úton járunk! (16 ig fiúkkal)

honlape-mailCsatlakozott:2004. október 14. 07:08:45 
andrew
regisztrált
2006. március 18. 00:26:04    
Szia Duracell! Akkor tényleg bennem van a hiba mert félreértettem a mondandódat! Te üde szinfoltja vagy a Fórumon belül ezért ha megkérhetlekrá,ne hagyd abba az irást mert érdekel minket a véleményed,hiszen Te mégiscsak a pályán éled át azokat a dolgokat amiről irsz és ezért a beirásaid mindig hitelesebbek mint pl.az én beirásaim aki bár imádja a női labdarugást de nincs benne annyira a sportágban mint példáúl Te! Úgyhogy irj!!!!

e-mailCsatlakozott:2006. január 26. 23:22:32 
fan.thomas
regisztrált
2006. március 17. 23:11:55    
még egy kis adalék:

Tizenkét éves korig nem tesz különbséget a nemzetközi gyakorlat leányok és fiúk futballfoglalkoztatása között. Mindig vezetői felügyelet mellett még közös öltözőt is használnak.
A magyarországi gyakorlatban már korán elkülönítik a gyerekeket. Általános iskolás leány csapatokat szerveznek, helytelenül. Szinte mesterségesen táplálják beléjük az előítéletet: ez igazán nem nektek való, ti is csinálhatjátok, de ez azért nem az igazi.
Nem véletlenül Magyarországon van a legkevesebb női futballista az európai országok rangsorában. Amerikában, ahol köztudott, hogy a legmagasabb a női futballisták száma a világon, nem ritka, hogy még tizenhat éves korban is együtt futballoznak közös csapatokban leányok, fiúk.
Az óriási sikert aratott Bozsik program 2-ben nem egyszer a leányok voltak a húzó játékosok az U-11-es csapatokban.

e-mailCsatlakozott:2005. november 08. 10:20:11 
fan.thomas
regisztrált
2006. március 17. 22:44:53    
érdekességképpen: http://www.footballtop21.com/Hirek/nok_eun.jpg

e-mailCsatlakozott:2005. november 08. 10:20:11 
fan.thomas
regisztrált
2006. március 17. 22:42:11    
Kiss László
UEFA "A"
Budapesti Instruktor.

Hihetetlen módon megörültem amikor Nikandish Hossein az MTK női labdarúgó edzőjének sorait olvastam a fbt21-en. Régóta készültem arra hogy jómagam is írok e hasábokon, de mindig elbizonytalanodtam: kit érdekel a női foci? Természetesen tudom, hogy ezeket az írásokat elsősorban a szakemberek olvassák, ezért nekik is íródnak. Kíváncsi vagyok arra, hogy hány vezető és érintett olvassa el a cikkeket a női futballról. Egyáltalán a női labdarúgásban dolgozó edzők olvassák-e a fbt21-et, a férfiaknál dolgozó edzők érdeklődnek-e a gyengébb nem helyzetéről.
Azt hiszem fel is tettem egy lényeges kérdést: mi edzők bárhol is dolgozunk, csak magunkkal vagyunk elfoglalva, vagy érdekel bennünket mások problémái is?
Mint a főcímből kiderül elsősorban vitatkozni - egyetérteni - helyeselni, egy- két gondolatot hozzáfűzni szeretnék „Niki” írásához.
Menjünk sorjába.

Az OTP-MOL-BOZSIK Labdarúgó Akadémia „rengeteg” kislányt mozgósított. Ez elsősorban néhány instruktor remek munkáját dicséri. Van olyan megye, ahol több mint 300 kislány kergette a labdát! (Nógrád megye) Ha ez valamennyi megyében ugyanígy megvalósult volna, akkor most 8.000 női labdarúgóról beszélhetnénk. Óriási szám, bár még ezzel is az utolsó helyen kullognánk Európában.
De. A Bozsik Akadémia programjának akkor lesz igazán pozitív jelentősége, ha 12 éves koruk után a lányok bekapcsolódnak az országos bajnokságba. Őszintén szólva ezt én még nem látom tisztán, bár ezek a kislányok még nem is „öregedtek” ki a Bozsikból. Ha 2-3 év múlva ezek a csapatok megjelennek az U-15-ös bajnokságban, akkor nyert ügyünk van. Ehhez viszont jó példát kellene nyújtani a mostani NB. I. és NB. II- nek. Az MTK- nak is.

További szakmai gondot jelent, hogy a keresztpályáról miként fogják megélni a kicsik a nagypályára átmenetet. Amikor először kiírták az U 15-öt keresztpályára, akkor azt mondtam, hogy ez ökörség. Az élet nem engem igazolt. Talán a legjobban működő országos tornarendszerű bajnokság. Egy pici hibájáról a játékosok természetesen nem tehetnek: az edzők mindenáron nyerni akarnak, mert úgy gondolják az Ő munkájukat ezek szerint ítélik meg. Tehát alkalmazkodni kell a körülményekhez, a lány labdarúgás sajátosságaihoz, a magyar lehetőségekhez.

Természetesen remek dolog lenne, ha az U17 vagy az U19 működne, de sajnos U19 nincs, az U17 esetében pedig az NB -s csapatok megint csak nem mutatnak jó példát. Tudom, hogy ehhez megfizetett edzők, normális pályák kellenének.
Az edzők és a pálya is pénzkérdés.
Tiszta sor. Az nincs.
Itt azonban álljunk meg egy pillanatra. A társadalmi megítélésnél. Katasztrofális. Még a profi férfi együttesek edzőinek véleménye is fájó./ Csank János mesélt erről egyszer./ Nekem is sokszor felteszik azt a kérdést: Te ilyen gyenge edző vagy, hogy csak a lányoknál kapsz munkát? Ugyanez vonatkozik az utánpótlás csapatoknál dolgozókra is. Ha a kollégáknak is ez a véleményük, akkor mit várhatunk el a társadalom többi tagjától?


Maradjunk csak a szakmánál egy pillanatra.
Egyetértek, hogy bizonyos specializációra lenne szükség a lányok képzésénél. Ezt azonban még nem dolgozta ki senki. Neki kéne állni….
Azzal azonban nem értek egyet, hogy még korábban eredményért játszanak a kicsik. 14 év alatti gyerekektől megkövetelni a győzelmet? Ha a felnőtt edző úgy dönt, hogy a felkészülési időszakban pl. 8 kilométert futtat csapatával, akkor ugyanezt teszi a 13 éves tehetséggel?

Külön gond az edzők kérdése. Keveslem a női edzőket a kispadon. Páran megszerezték ugyan a végzettséget, de inaktívak.
Meggyőződésem a lányok mellé női edzők kellenek. Az utánpótlásnál biztos. Ez a nemzetközi trend. Legyen előttük minél több pozitív példa, hogy nem muszáj elszakadni e gyönyörű játéktól a pályafutás befejezése után sem. Ugyanez érvényes a játékvezetésre is. Ne szidjuk a bírókat lányok, inkább így jussunk ki Olimpiára, VB-re, EB-re. Végezzenek el a lányok menedzserképzőket és sportvezetőként segítség régi csapatukat, alakítsanak újakat, bárhova veti is az élet őket, harcoljanak a női szakágért. Meggyőződésem, hogy itt is maradandót tudnának alkotni.

Egyetértek azzal a megállapítással, hogy kevés a csapat, gyenge a színvonal. Ezt azonban úgy megoldani, hogy valamennyi együttest „kinevezzük” I osztályúnak, hibás elképzelés. A mostani kiírás szerint is vannak 10 gólnyi különbségek. Mindkét csapatnak „rossz” ez az eredmény.
Különben is adminisztratív eszközökkel színvonal emelkedést elérni lehetetlen. Sok-sok MLSZ vezető és elnökség próbálkozott hasonló gondolatokkal a férfiaknál. Valószínűleg azért, mert ez azzal az egyébként nem létező benyomással jár, mintha Ő /Ők/ tényleg reggeltől estig a labdarúgás felemelkedéséért dolgoznának, s micsoda korszakalkotó gondolatok jutnak az eszükbe akár reggelizés közben is.
Úgy gondolom, ezt azoknak kellene megoldaniuk, akiknek ebben a kérdésben már összehasonlító tapasztalataik is vannak.

Az „előmérkőzésekről”: a Femina próbálkozott vele. Úgyanis a REAC-al egy pályán vagyunk. Gondoltuk talán ki tudjuk csalogatni a nézőket rendszeresen a mi mérkőzéseinkre is. Nem sikerült. Játszottunk "utómeccset", összesen 3 fővel maradt több, de az is csak 20 percig, mert a haverjaim voltak. Ez „utó” mérkőzés volt, de nem jártunk jobban az „elővel” sem.
Azt meg az előírások miatt sokkal korábban kellett kezdeni. A szokásos 23 néző látta a meccset.
De, őszintén mennyi nézőre számítunk, ha a Fradi átlag nézőszáma nem éri el a 3000 főt? A magyar női labdarúgás ugyanúgy hosszú tétlenségre van ítélve, mint a férfi.

Az 1980-as évek futballvezetői elszalasztották azt a történelmi lehetőséget, hogy fejlesszék e szakágat.
Talán kevesen tudják, de abban az időben még Európa elitjébe tartoztunk! Vezetőink jó izűen ültek kedvenc székeikben. Éltek a mának, előremutató terveket nem dolgoztak ki. Az utánpótlásért abban az időben semmit sem tettek. Ha netán valaki próbálkozott, akkor azt lehurrogták. Valami ilyesmit látok most is. Döntésképes vezetőink továbbra is úgy látják, hogy a világklasszis játékosok 20 évesen jelentkeznek az egyesületeknél, természetesen magyar anyától és apától.

Az utóbbi időben pedig igazán volt jó példa arra, hogy miként lehet egy sportágat akár rövid idő alatt a világ élvonalába repíteni.
A női vízilabdára gondolok. Persze ez állami segédlettel történt. Ugyanez vonatkozik a jéghokira. Hihetetlen, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi pálya épüljön, s a pozitív eredmények már mindenki számára láthatók. Biztos, hogy nagyon hosszú út áll előttünk, melyben mindenkinek ki kell vennie a részét, s csak utána beszélhetünk távoli fényekről. Ugyanakkor ne várjunk állam bácsira, de tegyünk meg mindent saját portánkon, hogy benne játékosok, edzők, vezetők, szurkolók jól érezzék magukat, s beszédtéma még csak véletlenül sem a „maszatka” legyen a Magyar Női Labdarúgásban.

És a valóság: az elmúlt évben példamútatóan a legtöbbet a női utánpótlás labdarúgásért a Bozsik Akadémia tette.
Hír a napokban: felfüggesztette támogatását az OTP és a MOL.
Szokták mondani: ilyen gazdagok vagyunk?

e-mailCsatlakozott:2005. november 08. 10:20:11 
kz76
regisztrált
2006. március 17. 15:20:57    
Duracell!
Szerintem senki nincs felháborodva , a te hozzászólásaidon és nekem valóban érdekes volt , amit megosztottál velünk. Úgy gondolom jól teszed ,hogy kiírod magadból a problémákat. Rajtad kívül ilyen hang nincs az oldalon,a te bensőséges hangnemed jelentősen szinesítette a fórumot.

Csatlakozott:2006. február 07. 20:33:00 
Duracell
regisztrált
2006. március 17. 14:25:09    
Szia andrew és a többiek. Szerintem teljesen félreértettek. Én csak az NbII-ről beszéltem. Hiszen a szövegbe bele van irva ,hogy mit szeretnék elérni ugyhogy nem Értem a felháborodást. De ugyérzem nincs mit magyaráznom.
De inkább nem is irok fel hiszen Valaki ugyias mindig beleköt. Nem értem mire jó ez. A csapat honlapján is mindenbe belekötöttek azért is irok fel oda ritkán.
Ez a véleményem.

e-mailCsatlakozott:2006. január 10. 19:21:14 
zsana23
regisztrált
2006. március 17. 13:27:14    
Hali Mindenki!

Egy közérdekű infót osztanék meg veletek!Az előbb beszéltem Andrew-val, és elmondta, hogy felhívta az MLSZ mindenható urát Kisteleki Istvánt telefonon, akivel a női labdarúgásról váltottak egy pár szót.
De nem akarom elvenni Andrew kenyerét, megígérte, hogy este a fórumon megosztja mindenkivel, miről is esett szó kettejük között.
Reménykedjünk benne, hogy egy kicsit több figyelmet kap a női foci!
Hajrá Csajok!
Hajrá Kelet!

Csatlakozott:2006. január 31. 10:29:50 
cowboy
regisztrált
2006. március 17. 10:48:25    
De ahhoz az kell, hogy egyáltalán halljanak róla az emberek. Miért nincsenek fényképek,riportok az ifi magazinokban stb...Vagy a sport1 en soha egy női focis vendég...vagy a blikkben vagy a tv-ben egy jééééééééééééééééééééé ilyen is van ...amit milliók néznek....stb....( mondom és , helyi szinten könnyebb és olcsóbb propagandát csinálni )

honlape-mailCsatlakozott:2004. október 14. 07:08:45 
cowboy
regisztrált
2006. március 17. 10:43:53    
andrew !
Rámentem!Megnéztem!Jó volt!
Én azt mondom, hogy Pesten a sok csapat miatt nehezebb a dolog, de vidéken egy egy városban nagy dolgokat lehetne csinálni!
Ha egy városban beindulna egy program, a Női foci programja és elkezdenének a helyi médiumokban kampányolni mellette akkor nagy dolgok történhetnének!
Én azt tapasztalom,hogy vidéken könnyebb ezeket megcsinálni
patriotizmus stb...
Egy két helyi vállalkozó akinek helyi érdekei vannak,önkormányzat, testnevelő stb.. Ha egy két városban megjelenne egy egy KOORDINÁTOR ( helyi önkéntes) akkor az nagyon jó lenne. Szerintem. A női focit vidékről kellene felépíteni, mert ott a legalkalmasabb a közeg erre. Hé emberek, a lányok alig várják, hogy valakik egy kis színt, új alternatívákat vigyenek unalmas életükbe!


honlape-mailCsatlakozott:2004. október 14. 07:08:45 
andrew
regisztrált
2006. március 17. 08:17:55    
Olvastam valamelyik újságban,hogy Nyiregyházán-ha jó az nem emlékezetem-a felnött "profi" férficsapat csak a serdülők és ifik után jut edzéslehetőséghez addig amig a fiatalok nem végezték el a napi penzumot addig a fizetett "sztárocskák" várhatnak a sorukra! Én azt mondom,hogy ha mindegyik város igy állna a fiatal labdarughoz akkor előrébb tudna lépni a magyar labdarugás! Mindenképpen pozitiv példának emlitem tehát azt ami-ha jól tudom-Nyiregyházán történik manapság!

e-mailCsatlakozott:2006. január 26. 23:22:32 
andrew
regisztrált
2006. március 17. 01:14:50    
Cowboy nagyon szépen kérlek mennyél rá légyszives a Victoriafc.hu honlapjára mert dráma van!! Jelen állás szerint zizou nem fogja hanyatt vágni magát,még bazs17 napszemüveges fényképe láttán sem!! Persze még nincs veszve semmi mert zizou szerint az ifik vagy a serdülők még képesek lehetnek erre a mutatványra!! Te miként vélekedsz zizou kijelentéséről?

e-mailCsatlakozott:2006. január 26. 23:22:32 
andrew
regisztrált
2006. március 17. 00:54:10    
Szia Duracell! Azt hiszem tényleg félreérthetted kz76 sorait! Ő nem ellened hanem ÉRTED van! ÉRTED?! Tehát azt gondolom nekem nem kell bizonyitanom azt,hogy én melleted állok,ezt most azért irom le külön mert nem biztos,hogy tetszeni fog az amit irok! Tehát véleményem szerint másodosztályú bajnokság nyugati csoportjában elért gólkirályi cim még nem elég ok arra,hogy azt irdd,hogy újra fel fogsz majd érni a csúcsra,hiszen megitélésem szerint azt még egyszer sem érted el,legalábbis labdarugóként biztosan nem!! Nagyon furcsa lenne a szakma csúcsának tartani amit eddig elértél és ezt a véleményemet akkor is fenntartom ha netán az alsóházi rájátszásban is Te leszel a legtöbb gólt elérő! Amit eddig elértél az mindenesetre biztató,hiszen ha nem tuddnál focizni nyilván nem tudtál volna ennyi gólt szerezni egy nem éppen világverő csapatban,de ismétlem ez még csak biztató,ettől még nem jár neked automatikusan a babérkoszorú! Nagyon örülnék neki ha nem esnél a tipikus magyaros betegségbe és nem elégednél meg azzal amit elértél,hiszen még bőven lenne mit alkotnod ahhoz,hogy a játékospályafutásod végén ne legyen hiányérzeted! Most a legfontosabb,hogy az erőnléted javuljon és ehhez sportemberhez méltó hozzáállás és erős akarat szükséges! Tudod,no drog,no cigi,no pia! Ha ez megtörténik akkor semmi sem választ majd el attól,hogy bekerülj az U-19-be! Ha ez megtörténik akkor sem vagy még sikerember,hiszen ezután ott kellene bizonyitanod a góljaiddal de hiszem azt,hogy ott is megfelelsz majd a várakozásaimnak,akarom mondani az edzőnőd várakozásainak! Na ha ezt is kipipálhatjuk,irány az nb 1! Vagy a Sopronnal vagy nélküle,ha utobbi eset következne be akkor csapatot kell majd váltanod és persze várost is,ahová be kellene majd illeszkedned,de ezzel várhatóan nem lesz problémád hiszen azt a játékost aki valóban tud futbalozni nyilván hamar befogadják majd az új társak,de az tény,hogy majd az nb 1-ben is ugy kell majd lődőznőd a gólokat,hogy arra,még a válogatott edzője is felfigyeljen aki reményeim szerint nem Telek Manci lesz! Ha esetleg ez is bekövetkezne akkor sem vagy még királynő,hiszen a válogatottban is bizonyitanod kellene a góljaiddal ami nem lesz egyszerű feladat! Amennyiben a késöbbiekben úgy érzed,hogy ennél följebb már nincs és neked mindent lehet akkor javaslom,hogy ne ülj a babérjaidon hanem bizonyitsd be külföldön is,hogy egy magyarnál jóval erősebb bajnokságban is megállod a helyedet! Példáúl milyen jó lenne ha most Hollandiában játszanál,hiszen ez esetben nem lenne videokazetta-válság a női labdarugásban!! Szóval a hozzászólásom tanulsága,az,hogy mindig lehet feljebb lépni ha megvan benned a kellő akarat és elszántság!!

e-mailCsatlakozott:2006. január 26. 23:22:32 
kz76
regisztrált
2006. március 16. 21:02:42    
Kedves Duracell!
Újra olvastam a soraimat, amit neked címeztem de nem találtam azt a részt amiben én téged leírt játékosnak tituláltalak volna. Én csak azt próbáltam megértetni ,hogy ne tedd nehezebbé magadnak a sportkariered. Azonban ha téged motiválni tud az ,hogy nekem és a nagyvilágnak bizonyíts írok én neked még cifrábbakat is.Egyébként valószinüleg előjött belőllem a szülő, azt amúgy töbnyire utálom, hidd el inkább volt ebben a hozzászólásban féltés mint dorgálás. Sajnálom ha nem így gondoltad. De azért csak küzdj és bizonyíts!

Csatlakozott:2006. február 07. 20:33:00 
Duracell
regisztrált
2006. március 16. 19:40:11    
Sziasztok

Hát sokat gondolkodtam mit is lehetne irni egy játékos lélektanáról. Sok játékossal beszélgettem már életemben és sokat tanultam idegenektől is de meritek eseteket saját példámból is. Fogalmam sincs, hogy álljak neki nehéz fába vágtam a fejszémet. Szóval talán ott lehetne kezdeni milyen tényezők befolyásolhatják egyáltalán egy női játékos életét ami hatással lehet játékára is. A családdal kezdeném. Hát igen a család sok esetben meghatározó tényező lehet. Sokan a családjuk miatt játszanak rosszul ,mert pl elváltak a szülei és az egyik szülő támogatja a másik pedig ellenzi a focit vagyis eléggé meghatározó a játékos életében. Kilépve a családi berkekből a pasira terelődik a szó. Hát igen manapság már ez is szóba jön. Mert a pasi nem akarja ,hogy focizzon esetleg zsarolja ha nem fejezi be elhagyja (ilyen is előfordult!).Huh férfiak Egy kis viccelődést belevidve Én már nagyon szóba se állok olyan pasival aki nem szereti a sportot. Ez egy jótanács . Aztán áttérve az iskolai életre illetve vagy akinek a munkába. Ez szintén egy kényes kérdés. Sok lány a tanulást vagy más szakmában képzeli el a jövőjét elfelejtve a focit csak azért mert nem tudja egyeztetni. Érettségi, témazáró vagy egy egyszerű dolgozat mind befolyásoló tényező lehet. A női labdarúgó minden ilyen esetnek szeretne megfelelni. Apropó kihagytam egy lényeges dolgot. Az edzőt és a csapattársakat. Előfordulhatnak beilleszkedési lehetőségek nézeteltérések az edzővel és még estig sorolhatnám.Sérülés is kettétörhet egy karriert. Egy játékos szeretne tiszteletet kivivni a társainll és azt meg is tartani. Mindenki szeretne kitűnni és minnél több helyen megmutatni tudását. Bekerülni egy jó csapatba a válogatottba játszani és ott sikereket elérni ennél nagyobb vágy nehezen létezik és keveseknek is valósul meg. Saját érzéseimet és véleményemet is szeretném belefűni. Nekem is hasonlóak a céljaim csak az utóbbi időben nagyon távol kerültek ezek a dolgok. A bajnokság befejeztével a nyugati csoport gólkirálya lettem. Elültem babérjaimon pedig nem kellet volna. Aztán jött egy sérülés amiből alig tudtam január végére kilábalni aztán jött egy hullámvölgy. Most végre megkapaszkodtam egy ágba amit a csapatunk uj csapatkapitánya nyújtott. Elbeszélgetett Velem és ez nagyon jót tett hiszen megnyugtatott.Mindent összegezve kz76-nak üzenem Én még nem vagyok egy leirt játékos kövesse figyelemmel a NbII alsóház eredményeit és a góllövőlistát hiszen hallani fog még Rólam ugyanis nem adom fel és küzdök amig a szervezetem birja, a megbecsülésért, a tiszteletért és újra fel fogok érni a csúcsra ezt be is fogom bizonyitani.
Minden jót mindenkinek.

NŐIFOCI MINDÖRÖKKÉ

HAJRÁ FC VÁTI SOPRON

e-mailCsatlakozott:2006. január 10. 19:21:14 
cowboy
regisztrált
2006. március 16. 11:23:14    
Egyetértek. ( Mind a 3 hozzászólásoddal )
Az a baj, hogy ez az út sehova nem vezet. Csak imádkozni lehet, hogy a valaha megalakuló női liga tanuljon a fiú liga hibáiból ( bár kétlem, hogy így lesz ) És persze azt mondom, hogy a női focinak a hóna alá kell nyúlni pl úgy mint ahogy az USA ban tették, ahol törvénybe hozták, hogy a női utánpótlásra kötelező ugyan annyit költeni mint a fiúra (tehát a Bozsik program összegét felezni kell és ugyan annyit adni mind két félnek) amíg ez nem lesz így addig csak az apuka projektek segíthetnek

honlape-mailCsatlakozott:2004. október 14. 07:08:45 
andrew
regisztrált
2006. március 16. 01:05:01    
Szia Cowboy! Elöször is szerintem tényleg ne a Viktoria fórumán vitassuk meg a Reac helyzetét hiszen ha rámész a Viktoria honlapjára akkor láthatod,hogy ott csak és kizárólag a női focival és azon belül is a Szombathelyivel foglalkoznak! Hogy csak néhány példát mondjak,KassaiM példáúl megfellebezhetetlen tényként közli,hogy egy bizonyos Ronaldó nevű játékos már nem a régi,de szó esik Zidane-ról is,hogy ő szivesen játszik e azon a poszton ahová az edzője teszi vagy sem? Nos én nem tudom azóta a felek dűlőre jutottak e fontos kérdésben de megértem,hogy Ronaldo és Zidane esete tényleg a Victoria fórumába való hiszen e 2 játékos szombathelyi kőtődése közismert..Na de félre az ironiával..Biztos,hogy sok a budapesti csapat és az is tény,hogy ha egy csapat meccsére átlag 400-an mennek ki,mint mondjuk a Reac meccseire ott az ember felteszi a kérdést,hogy érdemes e ott nb1-es csapatot tartani! Szerintem érdemes! De csak akkor ha a csapat a szponzori bevételéből képes fenntartani magát! a szponzor alatt viszont én nem állam bácsit tartom,hiszen Hajdú főpolgármester az adófizetők pénzét herdálja erre a szánalmas csapatra! Ha a sajátját adná egy szót nem szólnék,hiszen mindenki arra költi a pénzét amire akarja de az adófizetők pénzét ne arra költse,hogy tehetségtelen játékosok és edzők többszázezres fizetéseket vegyenek fel csak azért,hogy megmutassák hétről-hétre a rájuk kiváncsi 400 főnek,hogy nem véletlenül nem kellenek senkinek sem! Én azt mondom,hogy ha a magyar "profi" labdarugást mindenenképpen fenn kell tartani állami pénzen akkor tényleg csak és kizárólag olyan helyen tesgyék ezt meg ahol van néző is! Biztos vagyok abban,hogy pl.Nyiregyházán,Szegeden,szombathelyen minimum 10-szer annyian mennének meccsre mint a Reac meccseire! Akkor viszont az állam ezeket a csapatokat támogassa! Amúgy az a fő baj,hogy a csapatoknak nincsenek valódi tulajdonosai,vannak olyan csapatok amelyeket egyedül az önkormányzat tart el van olyan ahol az önkormányzat mellett beszáll egy pénzember is akit általában megmentőnek hivnak de róla hamar kiderül,hogy van pénze de nem annyi amennyi elég lenne ahhoz,hogy egyedül állja a cekhet! Az a problémám a jelenlegi rendszerrel,hogy amig valaki nem a saját pénzét költi addig sorra születnek az irracionális,felelőtlen- és még sorolhatnám a negativ jelzőket-döntések a klubbokban mindenféle következmény nélkül!!

e-mailCsatlakozott:2006. január 26. 23:22:32 
andrew
regisztrált
2006. március 16. 00:16:47    
A Fifa elnökét óriási megtiszteltetés érte,hiszen személyesen kereste fel őt hivatalában Kisteleki István! Blatter úr a beszámolók szerint naprakész a magyar labdarugásból! Remélem a hir nem igaz mert ha mégis akkor nem hiszem,hogy lenne esélyünk a rendezésre,habár lehet a Fifa elnöke azt tervezi,hogy csak olyan helyszinen rendezhetik meg ezentúl az eb meccseket,ahová nem engedik be a nézőket! Mindenesetre olvasva az Mlsz honlapjának a beszámolóját kezdek hinni benne,hogy hamarosan meglesz a férfikapitányunk,hiszen ha még Kistelekinek nincs is elképzelése a poszt leendő betöltőjéről,Blatter úrnak kész tervei vannak és ismerve a magyar labdarugás viszonyait könnyen elképzelhetőnek tartom,hogy ebben a kérdésben Blatter úr szava lesz majd a döntő! El tudom képzelni azt,hogy Blatter úr miképpen vélekedik az Mlsz vezetőiről akkor amikor olyan ügyben oszt tanácsot amihez neki az égvilágon semmi köze nincsen,ha csak az nem,hogy aggodik azért,hogy az eb selejtező kezdetéig sem lesz kapitányunk! De szerintem erre az eshetőségre is felkészült már a Fifa elnöke és lehet,hogy titokban már a magyar keretet is összeállitotta a norvégok elleni meccsre!!!!

e-mailCsatlakozott:2006. január 26. 23:22:32 
andrew
regisztrált
2006. március 15. 22:52:25    
Eljött a várva-várt döntő,ahol az Usa csapata "állitólag" Németországgal csatázott volna,de a csata elmaradt!! Igen el,hiszen elég egyoldalú küzdelmet hozott a döntő,sikerült a németeknek azt a "bravurt" végrehajtani a meccsen,hogy gyakorlatilag a 120 perc alatt egyszer sem rugtak kapura! Meghökkentő amerikai fölényt hozott a szerintem igenis jó szinvonalú döntő! Aki esetleg nem látta a meccset az nyilván alig várja,hogy felsoroljam az amerikai gólszerzők névsorát és számszerüleg leirjam a végeerdményt! Nos Usa-Németország 0-0-ás félidő után 0-0-ára végződött a rendes játékidő lejárta után igy következett a hosszabitás ami szintén nem hozott gólt,igy jöttek a 11-esek amit 4-3-ra nyertek meg ..a németek! Mindez 2 dolognak köszönhető,az egyik annak,hogy az Amerikaiak rugtak vagy 2 kapufát emellett kihagytak jónéhány 100 százalékos ziccert,tőlük szokatlanúl! A másik dolog pedig az,hogy a németek kapusa egészen zseniális dolgokat "művelt" ezen a meccsen is,bravurok sorozatát mutatta be a mai találkozón is éppúgy mint az összes eddigi meccsen ezen a tornán! Most az volt a különbség,hogy ezen a meccsen lövések özöne zudult a kapuja irányába de ő mindegyiket hatástalanitotta azaz bátran ki lehet jelenteni,hogy a németek kapusa valóban világklasszis! Ő volt a mezőny legjobbja! Játszott a meccsen Birgit Prinz is,akinek volt egy biztató lökete a mérkőzésen,amikor is 11 méterről rögzitett alaphelyzetből majdnem sikerült kapura lőni a labdát de célt tévesztett! Ennek ellenére győztek a németek és az embernek eszébe jutottak Lineker szavai amit a németekkel kapcsolatban fogalmazott meg!! Mindenesetre a gyengébb csapat győzött,de hát ez a futball a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát!

e-mailCsatlakozott:2006. január 26. 23:22:32 
andrew
regisztrált
2006. március 15. 22:28:41    
A mai napon befejeződött az Eurosport álktal közvetitett portugáliai női futballtorna! Ha csak a bronzmérkőzésből indulok ki akkor ez volt a hét legjobb hire,katasztrófa volt a meccs,1-0-ra győztek a Svédek,de nem lett volna baj,ha már 10 percel a kezdés után kettős leléptetéssel ér véget a találkozó! Mindkét csapat elképzelés nélkül lépett pályára,tehát a svéd csapat megismételte a németek elleni produkcióját,mint ahogyan a skandinávok és nekünk nézők nagy-nagy szerencséjére a francia kapus is,aki az egész torna során hadilábon állt a kifutásokkal,ennek lett köszönhető a tévénézők számára idegnyugtató svéd gól! Borzasztó lett volna ha hosszabitásra került volna sor,nem hiszem,hogy sokan kibirták volna ezt közülünk,ébren..Csapnivaló mérkőzés volt,a női futball megcsufolása,erről a meccsről ennyit és nem többet!!!

e-mailCsatlakozott:2006. január 26. 23:22:32 
cowboy
regisztrált
2006. március 15. 07:31:13    
A svédek már csak azért is jó példák mert kb ugyan akkora a népességük mint nekünk! De nekünk jobb az éghajlatunk és a közlekedésünk (mármint könnyebben lehet eljutni egy egy helyre, ott nagyok a távolságok a regionalizmus ott jobban divat) és kevesebb a pénzünk. Az állam bácsinak bele kéne nyúlni a zsebébe! Ott fejpénzt fizet az állam a gyerekekért a klubboknak úgy mint nálunk az iskoláknak. És így nem kell tagdíjat se kérni a szülőktől. (mondjuk ez nálunk oda vezetne, hogy papíron 14.000.000. kislány focizna ) Ha hátrányos helyzetű valakivagy bevándorló stb.. akkor az dupla pénz .
Nem ügyesebbek a svéd lányok (az angolok se , sőt...) a saját szemünkkel láttuk, hanem a sokból merítnek néhány jó alapképességű gyereket és azokat felhozzák erre a szintre. De a Svéd gyerekek se akarnak otthon maradni, hanem Amerikába akarnak menni, sőt a legtöbbjük abbahagyja a focit a suli után. És polgári foglalkozást választ. Ott az a nagy probléma, hogy rosszat is mondjunk, nem nagyon van korosztályváltás. Az öregek nem engedik a fiatalokat előre inkább vesznek külföldi sztárokat (tele a svéd padlás profi külföldiekkel) a saját ifik meg meg abbahagyják tömegesen mert 19-20 évesen nem akarnak padon ülni meg stb...Tehát ott is vannak problémák, többek között ez! Nehezen jutnak játéklehetőséghez!

honlape-mailCsatlakozott:2004. október 14. 07:08:45 
andrew
regisztrált
2006. március 14. 23:39:22    
Szia Duracell,üdvözöllek újra a fedélzeten! Előre szeretném jelezni,hogy eddig is sokra tartottalak az őszinte szavaidért és a szókimondásodért de olvasva a soraidat most még jobban elfogult vagyok az irányodban! Na tehát azt irtad,hogy a cigi,pia,drog egyre többször vetődik fel a női játékosokkal szemben! Én azt gondolom,ha egy átlagember a női focistákról hall is 1-2 pletykát az semmiképpen sem hozható összefüggésbe a droggal,tehát én ezt a 3 dolog közül mindenképpen ejteném! Marad a pia és a cigi! A piával kapcsolatban én is azt vallom mint kz76,1 korty alkoholt ne igyál,tehát a 2 pohárt is felejtsd el! velem megosztottál jónéhány nem publikus dolgot magaddal kapcsolatban igy azt kell mondanom,hogy valamelyest megértem azt,hogy miért "fordultál" az alkohol irányába de már akkor is jeleztem NEKED privátba,hogy ez nem megoldás! Hidd el most,hogy magad is tisztában vagy azzal,hogy a nem sportemberhez méltó életmód,káros hatással van a labdarugókarrieredre ezért kérlek,hogy ne hidd azt,hogy ha csak 2 pohárral iszol akkor az bőven belefér,sőt még jót is teszel magadnal vele! Nem teszel jót,nem fér bele,pia nyista,világos??!! A piát a női játékosokkal kapcsolatban én maximum az edzőtáborokkal összefüggésben hallottam ám ha figyelembe vesszük,hogy a régi nagy játékosok miket műveltek az edzőtáborok közben-Mészöly,Farkas és még sorolhatnám a többi legendának a csinytevéseit-ezért nem gondolom,hogy ezt fel kellene nagyitani,bár ismétlem Neked azt is megtiltom,hogy akár edzőtábor alatt is igyál egy korty alkoholt is!!!! Ha emiatt tiltott el az edződ egy meccsre akkor igazat adok Neki,jól döntött! Jól döntött mert a Te érdekedben hozta meg ezt az itéletét! Ha a saját érdekét nézte volna akkor játszanál a hétvégén,hiszen azt látatlanba mondom,hogy még spiccesen is a Sopron ásza lennél azaz én örülök annak,hogy a Sopron edzője igy döntött! Hidd el,ő nem ellened hanem ÉRTED döntött igy!! A cigi sajnos valóban összefüggésbe hozható némelyik női labdarugóval de azt szinte biztosan tudom,hogy a Femina játékosai nem élnek ezzel a káros szenvedéllyel! Te is csak 3 hétig bagóztál ennyi talán még belefér de több nem! Ha nagyon őszinte akarok lenni 3 hétig én is bagóztam már életemben igaz én még akkor amikor ez még nem volt divat,sőt tiltott volt azaz csak brahiból! Most már sajnos azt látom,hogy 12-13 éves gyerekek is dohányoznak az utcán és sajna ezen már le sem döbben senki!! De visszatérve a cigire,ez sincs komolyan jelen a női labdarugóknál de igazad van abban,hogy ha legalább 1 játékos megfogadja,hogy no drog,no pia,no cigi akkor már megérte ezt leirnod! Nagyon kiváncsian várom a játékos pszichologiájról irt hozzászolásodat,remélem nem váratsz minket sokáig!! Amúgy meg elhiszem,hogy a foci az életed és ha ezt a pia dolgot egy életre elfelejted akkor meggyőződésem,hogy nem várat majd sokat az,hogy Duracell lábától rettegjenek az élvonalbeli csapatok kapusai!!! 1 év múlva fogadom,hogy az nb 1-be és az U-19-ben fogsz majd játszani!! Lehet,hogy ez még Neked elképzelhetetlennek tűnik,de majd meglátod,hogy igazam van!!! Szoritok érted!!!!!

e-mailCsatlakozott:2006. január 26. 23:22:32 
andrew
regisztrált
2006. március 14. 22:50:45    
Szia Cowboy! Nekem sem tetszenek a németek,de azt hozzá kell tennem a kapusuk valóban fenomenális! Általában nem sok védenivalója van a meccseken,tehát nem igazán lövik be de ha veszély van mindig hozza magát és hihetetlen bravurokat mutat be,szóval azt gondolom a németek kapusa világklasszis! Ha már a külföldi futball elemzésénél tartunk el kell mondanom,hogy a németek mellett a svéd női válogatott sem áll közel a szivemhez,bár az tény,hogy fizikailag remekül fel vannak készitve de a játékosság mintha hiányozna belőlük! A norvégok játéka kellemes meglepetés volt,kár,hogy holnap nem ők játszanak a bronzéremért! Itt jegyezném meg ha valaki esetleg nem tudná,hogy holnap délután fél 3-kor Svéd-Francia bronzcsatát adja az Eurosport,mig fél 6-tól jön az Usa-Németország szuperderby! A svédekről még annyit,hogy szerintem ők labdával mind férfi,mind női vonalon kevesebbet tudnak a mieinknél de ahogy felépitik futbaluk hátterét-Cowboy leirta az elvüket a Fórumon-egészen az alapoktól az mintaszerű,követendő! Tudom ez pénzkérdés is de én azt gondolom,hogy a svéd szint elérése egyáltalán nem lenne elérhetetlen a számunkra!

e-mailCsatlakozott:2006. január 26. 23:22:32 
kz76
regisztrált
2006. március 14. 22:12:21    
Kedves Duracell!
Én nemrégóta vagyok itt jelen de már egy ideje olvasom a fórumot. Mint gyakorló apa azt gondolom , még ha ez fájdalmas is ki kell mondani profi sportolónak kamaszlányként,már elnézést, egyáltalán nem lenne szabad még két pohárral sem meginnia. Tudom ,mert a családban vannak sportból élő emberek,hogy a sportoló több feszültséggel néz szembe mint egy átlagember és tudom vagány gárdáról van szó, és ezért néha viharos kikapcsolódások szoktak lenni . Azonban a sport sok lemondással és alázattal is jár és a legjobbakat az akaraterejük emeli ki a tömegből. A döntés csak rajtad áll. A problémás sportolónak kétszer annyit kell tennie azért ,hogy a közösség megitélése elfogadható legyen irányukban. Mi értelme tudatosan hátrányt csinálni magadnak.
Ha valakit elkönyvelnek problémás embernek utána nagyon nehéz kitörni abból a skatulyából. Ilyenkor szokott az lenni ,hogy az illető azért nyúl a pohárhoz mert szomorú amiért bántják az italozás miatt,ezért aztán iszik! Talán látod ez egy ördögi kör. Most még könnyen elejét veheted ennek ,később nehéz lesz.Nekem soha nem volt ilyen problémám az itallal(nem fogyasztok alkoholt és nem dohányzom) de a környezetemben akadtak sportot abbahagyók akik nem spórolnak a szesszel. Nos meg kell hogy mondjam én nem tartom magam különösebben előítéletesnek de ha abba is hagyja valaki a piázást én erős kételyekkel vagyok irányába és ezzel a társadalom jórésze hasonlóan viseltetik. Remélem te nem kerülsz ilyen helyzetbe. Kívánok neked jelentős sportsikereket és sok akaraterőt ,alázatot a játékhoz!

Csatlakozott:2006. február 07. 20:33:00 
Duracell
regisztrált
2006. március 14. 19:26:06    
Sziasztok

Ujra itt vagyok. Én sajnos nem követtem figyelemmel a meccseket. De sajnos saját hibámmal kapcsolatosan uj téma vetődött fel.
Nem muszáj hozzászólni csak megemlitem ,hogy mások tanuljanak a hibámból. Bevezetésként annyit, hogy most a játékosokra fektetem a hangsúlyt és nem az edzőkre. Akinek nem inge, nem veszi magára előre szólók. Tisztában vagyok azzal is ,hogy ezt a honlapot az edzők is szokták olvasni. Akkor elkezdeném. Egyre gyakrabbban hallani sajnos a női játékosokkal kapcsolatban ,hogy az alábbi kulcsszavak férkőznek a női labdarúgók életébe és ezek nem mások, mint az alkohol, a cigaretta és a drog. Az utóbbihoz semmi közöm büszke is vagyok rá de volt akinél előfordult. Cigaretta. Hát igen elég kényes kérdés. Bevallom Én is dohányoztam 3 hétig igaz jóval régebben volt.Azóta viszont nem. Életem egyik legrosszabb periodusa volt. Feszültség levezetőnek hittem, ehelyett csak füst volt. Jópár edzőtornán illetve meccsen fordultam meg és szomorúan tapasztaltam néhány játékos az épületből kilépve rágyújtott. Ez előfordult NBII-es játékossal is a saját szememmel láttam. Nekik üzenném a foci többet ér szerintem. Mindennről le lehet szokni csak kellő akarat kell hozzá. De nem erről szerettem volna elsősorban beszélni. Az alkoholról. Sokat lehetne beszélni róla. Megpróbálom röviden összefoglalni. Ha kettő között kéne választani akkor a focit javasolom. Sikerült egyszer rosszat választanom és meglett az eredménye. A Veszprémieknek üzenem a hétvégén nem lesz esélyem megzörgetni a hálójukat ugyanis egy meccsre eltiltott az edzőm.
Életem egyik legrosszabb hétvégéje lesz de legalább tanultam belőle. Megfogadtam magamnak soha többet nem iszok 2 pohárnál többet mert abból nem származik semmi jó. Nagyon remélem érthető volt amit irtam, már akkor is ,ha legalább egy ember az irásom elolvasása után a focit választja. Köszönöm annak aki végigolvasta.
Ha kicsit lelkileg jobban leszek mégegy témát felvetnék, ami nem más mint a játékos pszichológiája és amit belül érez. Bocsánat előre is ha irásommal valakinek is belegázoltam a szivébe. Ezt azért is irtam ,hogy láthassák az érem másik oldalát is. Majd még jelentkezem.
Legyetek jók.

U.i.: Remélem ebből könnyen rá lehetett jönni h. a foci az életem.
NŐIFOCI MINDÖRÖKKÉ

HAJRÁ FC VÁTI SOPRON

e-mailCsatlakozott:2006. január 10. 19:21:14 
2007/08 NBI.
1. Viktória FC-Szombathely24
2. 1. FC Femina '9321
3. Ferencváros19
4. MTK Hungária FC16
5. Győri ETO FC7
6. Pécsi VSK4
7. Olimpia NFK-Nagytétény4
8. Újpesti TE-Top Ut3
részletes     
2007/08 NB II.
1. Pécsi MFC33
2. XII. Ker. Hegyvidék SE29
3. Győri Dózsa SE27
4. Nagykutas-Filinger Trans27
5. Budapest Honvéd24
6. Szuperinfó-Veszprém21
7. Szegedi AK-Amazonok19
8. Bonyhád-Völgység NSE16
9. Ferro Öntöde-Nyíregyháza13
10. Fészek Csempebolt NFK12
11. Csepel FC (- 4 pont)10
12. Somogyjád SZKKSE9
13. FC Váti-Sopron7
14. Gyulai Amazonok6
15. Agrospeciál SE-Pálhalma3
16. Nyíregyháza Spartacus0
részletes     
2007/2008., Futsal NB I
1. Univerzum15
2. Tolna-Mözs13
3. Gold Color-Miskolci Vénusz12
4. Vesta-City Line7
5. Szentesi FSE7
6. Hungaro-Kábel-Kia Újpest-Gödöllő6
7. Bihari Olimpia NFK3
8. Skorpió SE-Salgótarján1
9. Salgótarjáni Vadmacskák0
10. Vesta HEFA Sport0
részletes     
2007/08, Leány U17
1. Olimpia NFK-Nagytétény10
2. 1. FC Femina '9310
3. MTK Hungária FC7
4. Viktória FC-Szombathely4
5. Szegedi AK4
6. Kecskeméti NLE1
részletes     
NB I. góllövőlista :
Pádár Anita (1. FC Femina '93)14
Dörömbözi Csilla (Ferencváros)10
Sümegi Éva (1. FC Femina '93)10
Tóth Gabriella (Viktória FC-Szombathely)7
Jakab Réka (1. FC Femina '93)7
Méry Rita (MTK Hungária FC)6
Szuh Erika (Viktória FC-Szombathely)6
Schumi Dorottya (MTK Hungária FC)5
Wágenhoffer Judit (Pécsi VSK)5
Tálosi Szabina (Viktória FC-Szombathely)5

teljes lista >>
Futsal NB I. góllövőlista >>
NB II. góllövőlista >>
további képek
fórum

· Szegedi AK
· Veszprémi nöi foci
· Somogyjád SZKKSE
· PMFC-és csajok
· KUTASI LÁNYOK!!!
· Futsal
· Csepel FC
· Andrew fóruma
· Sopron Fan Club
· Fészek Csempebolt Fan Club
· BNFK Berettyóújfalu
· Ferencváros FAN CLUB
· U 15
· Gyulai Amazonok
· Hungaro-Kábel-Kia Újpest-Gödöllő Fan Club
hozzászólások

· U19-U17 válogatott edzőtábor
· Pályáról a kórházba
· Elindult az MTK női csapatainak weboldala!
· Góltipp októberi végeredménye
· Női NB II, Futsal: Teljes hétvégi (09.29-30.) összefoglaló
· Olaszország ellen játszik a válogatott
· U17: Lányaink másodikak lettek csoportjukban
· Ismét győzött az U17-es válogatott
· Magyar-Szlovén összefoglaló az AndrewTV-n.
· Nem sikerült legyőzni Szlovéniát
név:
jelszó:
Góltippp játék nb1.hu
Andrew TV
partnerek
Viktória FC Szombathely MTK női foci FTC UTE női csapat ETO FC GYŐR ASI DSE Olimpia kattints !!! PVSK Női focicsapat Kölyök SC PMFC
utolsó frissítés:
2007. november 03. 20:23:48