kiemelt partnerek :   |  MLSZ.hu | foci24.com  |  nb1.hu | 
· BAJNOKI EZÜST ÉS MK-SIKER
2008. július 11. 19:18:21  nyomtatási kép  cikk küldése
Szombathely - A WH Consulting-Viktória FC női labdarúgócsapata a 2006/2007-es bajnoki szezonhoz hasonlóan idén is ezüstérmes lett az NB I-ben, viszont története során először Magyar Kupa-győzelmet jegyzett.

A bajnokság őszi idényében nagyon jól teljesített a Viktória. A 14 forduló alatt 12-szer nyert, s csak a Feminától kapott ki, igaz a címvédőtől kétszer is (0:2, 0:2). A szombathelyiek a budapesti csapat mögött a pontvadászat felénél hat ponttal voltak lemaradva, a hátrány tavasszal ledolgozhatónak tűnt. Idén azonban kevésbé ment jól a vasi együttesnek. Kilenc siker mellett két döntetlent - az MTK (4:4) és az Újpest (2:2) ellen - és három vereséget - a Feminától kettőt (2:3, 3:5), az MTK-tól egyet (0:3) - könyvelhetett el. Az NB I. élén nagy előnnyel, veretlenül végzett a Femina - 27 győzelmet és egy döntetlent ért el(!) -, de az ezüstérmes Viktóriát is jelentős, 16 pontos hátrányban követte a harmadik MTK. A Markó Edina által felkészített gárda a Magyar Kupában vigasztalódott, a három év után újjáélesztett sorozatban a Hungária körútiak legyőzésével (3:2) története során először ért a csúcsra. A bajnokság krónikájához tartozik még, hogy az Újpest és az Olimpia búcsúzott az élvonaltól, míg a másodosztályból a Győri Dózsa és a Nagykutas jutott fel.

- Remélem, soha nem lesz rosszabb évünk - jelentette ki határozottan a vasi csapat edzője, Markó Edina. - Rá-adásul az együttes idén fennállása 15 éves jubileumát ünnepli, s ezt a bajnoki ezüsttel és a kupagyőzelemmel méltóképpen ünnepeljük. Az utóbbi években folyamatosan egyenletes teljesítményt nyújtva vagyunk jelen az élvonalban, közben pedig olyan nagy múltú női klubok szűntek meg, mint a László Kórház, a Renova, az Eger vagy a Miskolc. Ugyan a tavalyi évhez hasonlóan a második helyen végeztünk a pontvadászatban, de egy fiatal, 19 éves átlagéletkorú csapattal értük el ezt az eredményt, a Femina főleg a nagyobb rutinjának köszönhetően előzött meg minket.

- A bajnokság kezdetén aranyérmet várt a csapattól. Nem volt korai ez a kijelentés?

- Egyáltalán nem. A 2006/2007-es szezon második helye után szerintem idén nem is lehetett más célunk, mint az előrelépés, tehát az aranyérem megszerzése. A korábbi évek tapasztalata amúgy azt mutatta, hogy 55, esetleg 60 ponttal már lehet bajnokságot nyerni. Mi 65-öt gyűjtöttünk, ám ez kevés volt a bajnoki címhez, mert a Femina fantasztikusan teljesített. A budapestiek keretét több idősebb válogatott focista alkotja, de a mi játékunk is egyre érettebb, amit jól mutat, hogy az üldöző MTK-ra 16 pontot vertünk. Már közel vagyunk a Feminához, remélhetőleg jövőre sikerül is megelőzni.

- Ha az elmúlt két év tabelláját összehasonlítjuk, akkor azt látjuk, hogy tavaly 21, most 17 pont a Viktória hátránya a bajnok mögött. Ez azért még jelentős különbség.

- Tény, a pontok alapján nem látszik, hogy csökkent a hátrányunk, de az eredmények mást mutatnak. Ősszel kétszer is szoros meccsen szenvedtünk vereséget, míg a tavaszi első találkozón 2:1-es hátrányból, pontrúgásokból szerzett elkerülhető gólokkal fordítottak a fővárosiak, miközben több helyzetet is elhibáztunk. Ráaádásul Várkonyi Orsolya térdsérülés, Szórádi Nikolett kéztörés miatt hiányzott a csapatból, ha játszhatnak, talán más lett volna az eredmény. Két döntetlen is becsúszott. Az MTK otthonában fáradtan értük el a 4:4-et, mert a három nap-pal korábban játszot Győri Dózsa elleni 120 perces Magyar Kupa-meccs még a lábakban volt. Az Újpest pályáját pedig nagyon rossz minőségű műfű borítja, ami a meccs kezdete előtt megázott, s a körülményekhez pedig a hazaiak jobban alkalmazkodtak.

- A MK-döntő előtt hazai pályán 3:0-ra kikaptak a kupabeli riválistól, az MTK-tól. A fináléban azonban javítottak, nem is akárhogy.

- Fájó kudarc volt, de azt a meccset feláldoztuk a kupa-siker érdekében. A csapatok jól ismerik egymást, ezért a váltás mellett döntöttem: a megszokottól eltérő, 4-3-3-as felállásban játszottunk, és új taktikát próbáltunk ki. A Hungária körútiak a siker után elhitték, hogy jobbak nálunk, a kupa fináléjában magabiztos győzelemre készültek. A lányokat azonban fűtötte a visszavágás, mindenki nagyon jól játszott, és Tóth Enikő kiállítása után, tíz emberrel is jobbak voltunk az MTK-nál. Persze tanultunk a bajnokin elkövetett hibáinkból is, és visszaálltunk a jól bevált 3-4-3-as felállásra, amivel nem boldogult a rivális. Nagyon értékes számunkra ez a törté-nelmi siker, megdolgoztunk érte, és úgy gondolom, meg is érdemeltük.

- Az egész éves teljesítménye alapján kit emelne ki a csapatból?

- Szuh Erika a bajnoki góllövőlistán 25 találattal a negyedik lett, míg a hatodik helyen Tóth Gabriella végzett 20 góllal. Rácz Zsófia vezéregyénisége volt a csapatnak, Fenyvesi Judit nagyon hasznosan játszott. Tálosi Szabina 18 éves kora ellenére a felnőtt válogatottban is helyet követelt magának, Horváth Nóra végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott. Két nagyon jó kapusa van a csapatnak, ám Szvorda Melinda és Papp Eszter nem rivalizál, hanem segíti egymást. A fiatalok közül a 16 éves Marsai Nikolett épült be az együttesbe, a bajnokság végén egyre többször volt a kezdőtizenegy tagja.

- A játékoskeretből többen távoztak a tavaszi idényben. Milyen változások lesznek még?

- A két válogatott játékos, Szajlai Julianna és Czuder Ágnes az ősszel Dániából érkezett, de itt nem találtak munkát, így visszatértek az északi országba. A zalaegerszegi Nagy Tímeát tavaly nyáron igazoltuk, de a keszthelyi munkahelyi elfoglaltsága miatt tavasszal már nem lépett pályára a támadó, és most az újonc Nagykutashoz igazol. Az ugyancsak egy éve szerződtetett Szórádi Nikolett távozására is van esély. A védő győri lakos, ott is készült a mérkőzéskre, s a szintén újonc Győri Dózsa hívja. Papp Eszterre szeptembertől edzéseken keveset számíthatok. A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karára jelentkezett - minden bizonnyal fel is veszik -, így hétközben az U17-es és U19-es válogatott kapusedzőjével, Kiss Máriával készül Budapesten. Fenyvesi Judit végzett a Körmendi Rendészeti Szakközépiskolában, és a fővárosba vezényelték. Ugyan ígéretet kapott, hogy visszatérhet Vas megyébe, de erre még várni kell. Egyelőre csak egy érkezőnk van, a középpályás Tischler Fruzsina, akit az NB II-es Veszprémből igazoltunk.

(Forrás: vasnepe.hu)A hozzászóláshoz regisztráció szükséges !

2008/09 NBI.
1. Viktória FC-Szombathely15
2. MTK Hungária FC9
3. Győri ETO FC7
4. Ferencváros6
5. 1. FC Femina 936
6. Győri Dózsa SE6
7. Nagykutas-Filinger Trans4
8. Pécsi VSK0
részletes     
2008/2009., NB II, Keleti csoport
1. Újpesti TE6
2. Csepel FC6
3. Szegedi AK4
4. Gyulai Amazonok3
5. Nyíregyháza Spartacus FC2
6. Nyíregyháza Kölyök SC1
7. XII. Ker. Hegyvidék SE-Radisson Travel0
részletes     
2008/2009., NB II, Nyugati csoport
1. Pécsi MFC7
2. Taksony-Lancast SE5
3. Bonyhád-Völgység NSE5
4. Fészek Csempebolt NFK4
5. Dorogi Egyetértés SE-SAME3
6. Veszprém-Gizella0
7. Soproni FAC0
részletes     
2008/2009., Futsal NB I
1. Dunavarsány-Hellotel-Hefa0
2. Univerzum0
3. Tolna-Mözs0
4. Miskolci Szabadidőközpont-Vénusz0
5. Vesta-City Line K és 3S0
6. Somafone-Kiskunfélegyházi HTK0
7. Salgótarjáni Vadmacskák0
8. Skorpió-Salgótarján0
részletes     
2008/2009., Futsal NB II
részletes     
2008/2009., Női U17
1. Győri ETO FC3
2. Bonyhád-Völgység NSE3
3. Viktória FC-Szombathely1
4. Nagykutas NLSE1
5. Pécsi VSK0
6. MTK Hungária FC0
7. 1. FC Femina\'930
8. Győri Dózsa SE0
9. Kecskeméti NLE0
10. Ferencváros0
11. Pécsi MFC0
részletes     
NB I. góllövőlista :
Jakabfi Zsanett (MTK Hungária FC)9
Dörömbözi Csilla (Ferencváros)6
Pádár Anita (1. FC Femina '93)5
Deli Anikó (Ferencváros)4
Schumi Mercédesz (MTK Hungária FC)4
Nagy Hedvig (Nagykutas-Filinger Trans)4
Sebestyén Györgyi (1. FC Femina '93)3
Szuh Erika (Viktória FC-Szombathely)3
Méry Rita (MTK Hungária FC)3
Papp Dóra (Viktória FC-Szombathely)3

teljes lista >>
Futsal NB I. góllövőlista >>
NB II. góllövőlista >>
további képek
fórum

· Gyulai Amazonok
· Szegedi AK
· Csepel FC
· ONLINE-Rész- és végeredmények
· Kutasi lányok!!!
· Ha ide belépsz, hagyj fel minden reménnyel!
· U15
· Futsal
· Somogyjád SZKKSE
· Fészek Csempebolt Fan Club
· Sopron Fan Club
· Veszprémi nöi foci
· Ki lesz a bajnok az NB I-ben?
· MTK Fan Club
· A női válogatottról
hozzászólások

· A női UEFA-kupában játszik a Femina
· Markó Edina - Vágó Attila háború (megszólal mindkét fél)
· Női NB I, NB II: teljes hétvégi (08.30-31.) összefoglaló
· Az augusztusi góltipp végeredménye
· Indul az NB II: körkérdés valamennyi szakvezetőhöz
· Női NB I: rajt előtti helyzetkép (átigazolási körkép)
· Elkészült a Magyar Kupa sorsolása
· Komárom-Esztergom megyei bajnokság - végeredmény!
· Szent István-napi Sportfesztivál Kamaraerdőn
· A júliusi góltipp végeredménye
név:
jelszó:
sporthir.com - a legtöbb, a legfrissebb eredmenyek.net Góltippp játék nb1.hu
partnerek
Viktória FC Szombathely MTK női foci FTC UTE női csapat ETO FC GYŐR Olimpia kattints !!! PVSK Női focicsapat Kölyök SC PMFC
utolsó frissítés:
2008. szeptember 09. 22:17:31