kiemelt partnerek :   |  MLSZ.hu | foci24.com  |  nb1.hu | 
· Ha hibázott is a játékvezető, nem volt szándékos
2008. november 21. 16:08:03  nyomtatási kép  cikk küldése

Labdarúgás - A Kisalföld tegnapi számában Vígh Zsolt, a Győri Dózsa női NB I-es csapatának edzője nyilatkozott együttese múlt hétvégi, a Ferencváros ellen meg nem adott góljáról. A leírtakra a Győr-Moson-Sopron megyei játékvezetői bizottság vezetője, Dubraviczky Attila kívánt reagálni.

Az edző szerint szabályos találatot szereztek a 90. percben, amit még az ellenfél is elismert. A játékvezető szerint azonban nem a hálóból, hanem a kapufáról vágódott vissza a labda a mezőnybe, így nem ítélt gólt.

Vígh Zsolt bírálta a szerinte rossz döntést, s ahogyan fogalmazott, tendenciát fedez fel abban, hogy mindig a Győri Dózsa kárára tévednek a játékvezetők. A leírtakra a Győr-Moson-Sopron megyei játékvezetői bizottság vezetője, Dubraviczky Attila kívánt reagálni.

A volt FIFA-bíró szerint még a legjobb játékvezetőkkel is előfordulhat, hogy tévednek, a szándékosságot azonban visszautasítja.

"Nyilván nem mindig a legképzettebb játékvezetők, asszisztensek szerepelnek a női mérkőzéseken, persze Vígh Zsolt sem a Real Madrid kispadján ül. A konkrét esetben egy kimondottan felkészült, rutinos bíró vezette a meccset. A gól vagy vélt találat körülményeinek megítélése azonban nem egyértelmű. Beszéltem az ellenfél Ferencváros edzőjével, aki nem tudja, miért hivatkozik rá a Dózsa edzője. Többen így látták, többen úgy az esetet, s, mivel nincs felvétel a mérkőzésről, valószínű, már nem is fog kiderülni, hogy jól ítélt-e a játékvezető. Még egyszer hangsúlyozom, lehet, hogy hibázott a bíró, de ez nem lehet indok, hogy egy szakvezető megkérdőjelezze a szakmai alázatát. Egyébként, mivel a játékvezetéssel kapcsolatos problémák megszaporodtak, szeretnénk több mérkőzésre is ellenőrt küldeni, s több találkozót videóra rögzíteni. Ezenkívül szívesen látjuk a csapatok képviselőit az évente rendezett szabályismereti vetélkedőinken is" - mondta Dubraviczky Attila.

(forrás:kisalfold.hu)A hozzászóláshoz regisztráció szükséges !

nagypupák E-mail küldése a hozzászólónak
2008. november 23. 21:16:21
Tisztelt Dubraviczky Úr! Sokáig rágódtam hogy nyilatkozzak-e vagy sem mert ez azért némi felelőséggel jár főleg ha az ember nem kívülálló. Ma egy vezető retorzió nélkül megteheti hogy támogatásával újabb és újabb hibákra ösztönözze pályáink már-már tévedhetetlen kiskirályait ahelyett hogy bennünket nyugtatott volna meg egy esetleges kivizsgálással  az eredmény módosítása nélkül. Megnyugtató lehet az Ön de csakis az Ön számára hogy ezt a játékvezetőt tiszta szívvel küldi egy U-13-as mérkőzésre hadd tanuljon az a gyerek, vagy csak egyszerűen szokja. Mert kishazánkban ez így lesz amíg a jól döntő emberek jól érzik magukat uram bocsá' a mi bőrünkben. Nem kellett volna megkeresni a Fradit hogy gyakorolhassa a Fair-play-t és megadni a lehetőséget hogy nyilatkozatukkal nőjjenek a szemünkben és ezzel is segítsék a kilábalást a derékig bennevagyunkból? Én nem hiszem hogy nekem kellene elmenni és elfogadni szives invitálását mert amit hétről-hétre látunk attól inkább távolmaradnék emberileg biztos de lehet hogy az elmúlt hetek színjátékai után talán már szakmailag is, felkínálva mondatommal az Ön szavakba öntött tárgyilagos ellenvéleményét. Mi azért Önnel ellentétben még hiszünk a változások jótékony hatásában mert ha kicsit később és lassabban is de majd Ön is el fog ide érkezni. Addig meg bocsássa meg hogy szeretjük a focit még a nöit is ha mindent el próbálnak követni az ellenkezőjéért.
tocsa E-mail küldése a hozzászólónak
2008. november 23. 16:19:54

Mindenki hibázhat, mert emberek vagyunk...csak ekkorát tévedni, ez már súlyos... más munkahelyen, munkabeosztásban lehet emiatt eltanácsolnák az illetőt, vagy felelősségre vonnák, de látjuk, ezt is meg lehet büntetlenül úszni, teszem hozzá itt egy csapat komoly munkáját tönkre téve. Rá kellene jönnie a kedves sporiknak, hogy míg ők fizetést kapnak azért, mert jobbra-balra, olykor minősíthetetlenül vezetnek mérkőzéseket, addig a játékosok, és nem csak a Dózsások, időt, energiát és pénzt nem spórolva készülnek egy-egy hétvégi mérkőzésre, (munka, iskola, sőt van, aki család mellett) amiért anyagi juttatást nem kapnak. A kemény munka bizonyítéka egy győzelem, vagy akár egy döntetlen, pénzben nem kifejezhető értéke. Szóval összegezve, lehet akármilyen Fifás, nem fifás játékvezető végülis kb. minimum 15 ember munkáját tette tönkre egy minősíthetetlen döntésével, és a későbbiek folyamán az 1 pontnak is jelelntősége lehet...Mondjuk azt már meg sem merem kérdezni, hogy az asszisztens, kedves partjelző, mit csinálhatott ekkor... távolba nézett, mert akkor ezek alapján nem a mérkőzést, az biztos!Kezdem úgy érezni, hogy tényleg nincs igazság és megy az egymásra mutogatás a bizonyítottság kérdésében...Akkor most sírjuk vissza Mátyás királyt???  ...megjegyzem, akkor még nem volt kamera és mégis mentek a dolgok... és most mondhatnánk, hogy most már mindegy, de kedves spori és játékvezetői bizottságvezető NEM MINDEGY!!! És ettől savanyú a szőlő!!!!!

andrew E-mail küldése a hozzászólónak
2008. november 22. 21:25:20
Kalózpapával értek 1-et pofátlanság volt a nyilatkozata a birók fönökének! HA ilyet a férfifociban nyilatkozott volna mondjuk a Nemzeti Sportban másnap már nem lenne a helyén igy viszont következmények nélkül marad ez a nyilatkozata..és ez nagy baj!
Thomas E-mail küldése a hozzászólónak
2008. november 22. 21:08:59
A játékvezető viszont FIFA, tehát ő a legjobb, akkor milyen a többi tisztelt Elnök úr???(ja és Őn sem a FIFA elnöki székében ül, hanem a GYőr M-S megyeiébe)!!!
pancsa E-mail küldése a hozzászólónak
2008. november 22. 09:59:45

 


Csak annyit hogy a lányok tényleg elismerték, hogy bennt volt a labda és ehez nem is férhet kétség.


Tényleg sok baj van a játékvezetőkkel nem csak mostanában. Hetente lehetne cikkeket felírni a netre.Ez most  nagy baki volt.  


Egyébként külön cikket lehetne írni a dózsa szurkolók és az edző folyamatos"beszólásairól"(finoman fogalmazva) is.Szerencsére a játékosok nem vették fel ezt a stílust.Megkéne már tanulni, hogy ez nem férfi foci és az efféle szurkolói magatartás nem ide való.Inkáb bíztatni kéne egymást...

plazmatik E-mail küldése a hozzászólónak
2008. november 21. 22:40:50
A játékvezető megadta a labdaszedő gólját...
http://www.youtube.com/watch?v=vQx2_KQVkpI
cowboy E-mail küldése a hozzászólónak
2008. november 21. 20:30:01
jaja! Felvevést vállalok :)
andrew E-mail küldése a hozzászólónak
2008. november 21. 20:21:34
Még mindig azt mondom a klubbok vegyék fel kamerával a meccseket! Minden sempontból hasznos lenne és nem is kerül egetrengető összegbe!
Kalózpapa E-mail küldése a hozzászólónak
2008. november 21. 19:46:28
Nyilván nem mindig a legképzettebb játékvezetők, asszisztensek szerepelnek a női mérkőzéseken, persze Vígh Zsolt sem a Real Madrid kispadján ül.
Ez POFÁTLANSÁG !
cowboy E-mail küldése a hozzászólónak
2008. november 21. 18:53:44

Érdekes. A FTC lapján ez áll: A mérkőzést beárnyékolta egy bírói műhiba is, az utolsó percben egyenlítő hazaiak gólját a játékvezető kapufának látta... 


Ezek után furcsák ezek a sorok:   Beszéltem az ellenfél Ferencváros edzőjével, aki nem tudja, miért hivatkozik rá a Dózsa edzője. Többen így látták, többen úgy az esetet, s, mivel nincs felvétel a mérkőzésről, valószínű, már nem is fog kiderülni, hogy jól ítélt-e a játékvezető.


Sportszerűség...made in Hungary   ( Mottó: "A meccs után a játékosok elismerik, hogy kézzel ütötték be a gólt" )

2008/09 NBI.
1. Viktória FC-Szombathely37
2. MTK Hungária FC28
3. Ferencváros26
4. Nagykutas-Filinger Trans19
5. Győri Dózsa SE18
6. 1. FC Femina \'9318
7. Győri ETO FC15
8. Pécsi VSK0
részletes     
2008/2009., NB II, Keleti csoport
1. Újpesti TE30
2. XII. Ker. Hegyvidék SE-Radisson Travel25
3. Gyulai Amazonok23
4. Nyíregyháza Kölyök SC14
5. Szegedi AK13
6. Csepel FC (-4 pont)3
7. Nyíregyháza Spartacus FC3
részletes     
2008/2009., NB II, Nyugati csoport
1. Taksony-Lancast SE32
2. Pécsi MFC29
3. Bonyhád-Völgység NSE21
4. Fészek Csempebolt NFK14
5. Veszprém-Gizella9
6. Soproni FAC7
7. Dorogi Egyetértés SE-SAME3
részletes     
2008/2009., Futsal NB I
1. Vesta-City Line K és 3S18
2. Dunavarsány-Hellotel-Hefa-Üllő15
3. Univerzum15
4. Villárpi-Plusz-Tolna-Mözs12
5. Somafone-Kiskunfélegyházi HTK10
6. Miskolci Szabadidőközpont-Vénusz7
7. Skorpió-Salgótarján5
8. Salgótarjáni Vadmacskák0
részletes     
2008/09, Futsal NB II, A-csoport
1. Szegedi AK-Boszorkányok31
2. Szentesi FSC22
3. ELTE SE18
4. Siketek SK0
részletes     
2008/09, Futsal NB II, B-csoport
1. Univerzum-Szent István21
2. Apci Amazon SE21
3. Tolna-Mözs NLE17
4. Rubeola FC-Csömör7
részletes     
2008/2009., Női U17
1. Ferencváros25
2. MTK Hungária FC21
3. Bonyhád-Völgység NSE20
4. Nagykutas NLSE18
5. Viktória FC-Szombathely17
6. Kecskeméti NLE16
7. 1. FC Femina\'9313
8. Győri Dózsa SE12
9. Győri ETO FC12
10. Pécsi MFC4
11. Pécsi VSK0
részletes     
NB I. góllövőlista :
Dörömbözi Csilla (Ferencváros)19
Jakabfi Zsanett (MTK Hungária FC)19
Pádár Anita (1. FC Femina '93)16
Méry Rita (MTK Hungária FC)12
Szuh Erika (Viktória FC-Szombathely)11
Tóth Gabriella (Viktória FC-Szombathely)10
Sipos Lilla (Győri ETO FC)8
Zágor Bernadett (Ferencváros)7
Schumi Mercédesz (MTK Hungária FC)7
Végh Renáta (Nagykutas-Filinger Trans)7

teljes lista >>
Futsal NB I. góllövőlista >>
NB II. góllövőlista >>
további képek
fórum

· Ha ide belépsz, hagyj fel minden reménnyel!
· Gyulai Amazonok
· Veszprémi nöi foci
· Szegedi AK
· ONLINE-Rész- és végeredmények
· Somogyjád SZKKSE
· Futsal
· Sopron Fan Club
· Kutasi lányok!!!
· Góltippp!
· A női válogatottról
· Fészek Csempebolt Fan Club
· U15
· Aktuális/OFF topik
· Vélemények a honlapról
hozzászólások

· NB I, NB II, Futsal: teljes hétvégi (11.22-23.) összefoglaló
· A novemberi Góltipp végeredménye
· Középkezdés helyett bedobás
· Ha hibázott is a játékvezető, nem volt szándékos
· BLSZ Női Bajnokság
· U19, U17: elkészült a középdöntő sorsolása; helyszín: Magyarország!
· Magyar Kupa: MTK-siker Győrben
· Íme az U17-es keret!
· Az októberi GÓLTIPP végeredménye
· Fölényes győzelem az első Eb-selejtezőn
név:
jelszó:
sporthir.com - a legtöbb, a legfrissebb eredmenyek.net Góltippp játék nb1.hu
partnerek
www.edzotaborok.hu
Viktória FC Szombathely MTK női foci FTC UTE női csapat ETO FC GYŐR Olimpia kattints !!! PVSK Női focicsapat Kölyök SC PMFC
utolsó frissítés:
2008. december 17. 13:44:00