kiemelt partnerek :   |  MLSZ.hu | foci24.com  |  nb1.hu | 
· Vágó Attila: győzhetünk Románia ellen
2009. október 26. 18:01:19  nyomtatási kép  cikk küldése

Október 28-án, szerdán 15 órakor Sopronban lép pályára a magyar válogatott vb-selejtező-mérkőzésen Románia legjobbjai ellen.

 

Együttesünk eddigi mindkét meccsét megnyerte a csoportban, így egy esetleges győzelemmel tovább folytathatja menetelését. Az esélyekről és a válogatottal kapcsolatos egyéb történésekről kérdeztük Vágó Attila szövetségi edzőt, aki szokásához híven készséggel állt honlapunk rendelkezésére.

 

- Miként ítéli meg válogatottunk esélyeit Románia ellen?

- Senkit ne tévesszen meg Románia veresége Lengyelországban, szerdai ellenfelünk nem érdemelt vereséget. A román együttes végig partiban volt a hazaiakkal, ám két buta gólt kapott, amely miatt nem sikerült nekik a pontszerzés. Rendkívül masszív, sokat futó együttest alkotnak és mentális erejükről mindent elárul az a tény, hogy 0-2 után sem adták fel a küzdelmet és helyzetek sokaságát dolgozták ki, ám a befejezésekkel nem volt szerencséjük. A helyzetek alapján az sem lett volna meglepő, ha ellenfelünk három ponttal távozott volna az általunk legutóbb legyőzött Lengyelország otthonából. Háromesélyes a találkozó, minden tudásunkra szükség lesz a győzelem érdekében, a lefújás pillanatáig megfelelő koncentrációval kell játszanunk. Hiszek a csapatban, és képesnek tartom arra, hogy megszerezzük harmadik győzelmünket is, ebben sokat segíthetne a lelkes soproni közönség is, akik a lengyelek ellen belehajszolták együttesünket a győzelembe. Jó lenne ezt ismét átélni

- Milyen a hangulat a keretben? Mindenki egészségesen érkezett az edzőtáborba?

- Megható volt látni, hogy a lányok mennyire örültek egymásnak és látszik rajtuk a boldogság, hogy hazájukat képviselhetik. Nagyon jó érzés látni, hogy nincsenek klikkek, remek a hangulat és nagy az összetartás a kerettagok között. Mindenki megtiszteltetésnek tartja, hogy itt lehet, vagyis egy rossz szavam nem lehet a játékosokra. Remek közösséget alkotnak a labdarúgók, büszke vagyok rájuk. Együttesemben Tóth II Alexandra kisebb sérüléssel bajlódik, a többiek viszont egészségesek. Nagy örömömre Jakabfi Zsanettre is számíthatok, aki szerencsére felépült sérüléséből, vele még erősebbek leszünk és bővültek variációs lehetőségeim.

- Több újonc van a keretben, főleg MTK-sok, gondolunk itt Tell Zsófiára és Demeter Rékára. Mi indokolta meghívásukat?

- Tell Zsófia és Demeter Réka pozitív gondolkodású lány és fiatalítási koncepciómba beleillenek. Az utánpótlás-válogatottban is bizonyították képességeiket, szép jövő előtt állnak, és kíváncsi vagyok arra, hogy a legjobbak között milyen teljesítményre lesznek képesek az edzőtáborban. Demeter Réka klubjában kiemelkedő teljesítményt nyújt és mivel Gál Tímea megsérült, így indokolt volt a meghívása. Gál Tímeának szeretnék a lányok és a stábom nevében is gyors felépülést kívánni, nagyon hiányzik nekünk. Meghívtam őt az edzőtáborba is, mert személyiségére nagy szükségünk van, de sajnos az orvosok nem engedték el, neki most pihenésre van szüksége. Tell Zsófiát is igen tehetséges játékosnak tartom, akit ráadásul több poszton is lehet szerepeltetni és mivel Tóth II Alexandra kisebb sérüléssel bajlódik, a biztonság kedvéért őt is meghívtam a keretbe. Nem biztos, hogy a két fiatal bekerül a szűkített keretbe, de a jövő az övék, és fontos, hogy szem előtt legyenek.

- Mit szól Pádár Anita remek bajnoki formájához? Kezdő lehet-e, hiszen véleményünk szerint Vágó Fannyval nagyon jól megértenék egymást a kezdőcsapatban!

- Nagyon boldog vagyok, hogy Ancsa a klubcsapatában is remekel, tisztában vagyok kivételes képességeivel és azzal, hogy mennyit köszönhetünk neki. Egy rossz szavam nem lehet rá, kiváló közösségi ember, aki elfogadta, hogy nem mindig lehet kezdő. A magyar női labdarúgás korszakos egyéniségéről van szó, akiről csak felsőfokon lehet beszélni. A bosnyákok és a lengyelek ellen is döntő érdemei voltak a győzelemben, viszont a lengyel - román meccsen észrevettem, hogy a vendégek belső védői igen magasak és darabosak, akik ráadásul a második félidőben alaposan el is fáradtak. Ez alapján taktikai okokból nem zárom ki, hogy Ancsa ezúttal is a második félidőben fog játéklehetőséget kapni és a nála gyorsabb Zágor Bernadettel kezdünk, hogy aztán a második játékrészben a fáradt román védők mellett Ancsának több lehetősége legyen a gólszerzésre. Ha szerdán Bosznia ellen játszanánk, Pádár biztosan a kezdőcsapatban szerepelne, de úgy ítélem meg, Románia ellen mozgékonyabb játékossal kell kifutnunk a pályára a kezdésnél. Szeretném hangsúlyozni, ettől még Pádár Anita ugyanolyan fontos játékosa a keretnek, mintha a kezdő sípszó pillanatától a pályán lenne.

- Milyen körülmények fogadták önöket Sopronban? Elégedett a szervezéssel?

- Húsz mezőnyjátékossal és két kapussal érkeztünk Sopronba, ahol a megszokott szállodában és kifogástalan ellátásban részesültünk, mint legutóbb, és ezt szeretném megköszönni az MLSZ vezetésének éppúgy, mint a soproni vezetőknek. Szinte lesik minden gondolatunkat, amiért nem lehetünk elég hálásak a mindig segítőkész Horváth Antalnak, akinek munkáját éppen az önök honlapján méltatták a fórumozók, teljes joggal. A lányoknak így szerencsére csak az edzésekre és a mérkőzésre kell koncentrálniuk. A hétfői tréningen amúgy a vasárnap bajnoki mérkőzésen pályára lépők könnyített edzésprogramon vesznek részt, hogy aztán szerdán már a legjobb állapotba tudjuk őket hozni.

- Csak a győzelemmel lenne elégedett? Egy esetleges siker milyen hatással lehet a későbbiekre nézve?

- A két győzelem azt gondolom, óriási eredmény, figyelembe véve, hogy milyen régóta nem nyert a válogatott tétmérkőzést. Játékosaim kellő önbizalmat és sikerélményt szerezhettek, amelynek nagy hasznát vehetik az ellen a román válogatott ellen, akiknek élet-halál harc lesz a soproni találkozó. Lengyelországban elmondták nekem vezetőik, tisztában vannak vele, hogy nekik győzniük kell Magyarországon, ha bele akarnak szólni a továbbjutás kérdésébe. Mi viszont nem lehetünk erre tekintettel, nagyon magasra tettük magunk előtt a mércét, és ha már így alakult, a harmadik mérkőzésünket is meg akarjuk nyerni, amely szinte csodával határosnak tűnt a selejtező előtt. Optimizmusomat erősíti, hogy ezúttal a kispadunk is rendkívül erős lesz, olyan játékosokat küldhetek pályára, akik akár a mérkőzést is eldönthetik a javunkra. Amennyiben a meccs után kilenc pontunk lenne, akkor a csoportfavorit Ukrajna ellen még nagyobb önbizalommal lépnénk pályára, és ez esetben a pontszerzést sem tartanám elképzelhetetlennek. De most nekünk Romániával kell tőrödnünk, hiszem, hogy okos, taktikus és türelmes játékkal megszerezhetjük a győzelmet. Számunkra ez a mérkőzés kiemelkedően fontos, ráadásul van miért visszavágnunk Romániának, hiszen az Eb-selejtezőkön nem sikerült őket legyőznünk, itt a remek alkalom a visszavágásra. Remélem, minden női labdarúgást szerető magyar szurkoló nagyon fog fiatal, szerethető együttesemnek szorítani és minél nagyobb számban fognak Sopronba kilátogatni.

 

A noilabdarugas.hu szerint a legerősebbnek vélt kezdőcsapat:

Szőcs R. - Tóth II A. (Tell Zs.), Demeter R. (Szeitl Sz.), Tálosi Sz., Gáspár C. (Krenács L.) - Smuczer A., Rácz Zs. - Jakabfi Zs., Vágó F., Tóth G. - Zágor B. (Pádár A.)

 

A női válogatottunk kerete:

 

Szőcs Réka (MTK), Németh Júlia (FTC) - kapusok;

Szeitl Szilvia (Femina), Tálosi Szabina (Viktória-Szombathely), Tóth II Alexandra (Viktória-Szombathely), Tell Zsófia (MTK), Demeter Réka (MTK), Krenács Lilla (FTC), Godvár Katalin (PMFC), Jakabfi Zsanett (Wolfsburg), Rácz Zsófia (Viktória-Szombathely), Gáspár Cecilia (Essen), Smuczer Angéla (MTK), Tóth Gabriella (Viktória-Szombathely), Sipos Lilla (FTC), Zágor Bernadett (FTC), Vágó Fanny (MTK), Szuh Erika (Viktória-Szombathely), Jakab Réka (Győri Dózsa), Tóth I Alexandra (MTK), Pádár Anita (Femina), Méry Rita (MTK) - mezőnyjátékosok.

 

A csoport állása:

 

1. Magyarország 2 meccs, 2 győzelem, 6-2, +4, 6 pont

2. Lengyelország 3 meccs, 2 győzelem, 1 vereség, 8-5, +3, 6 pont

3. Ukrajna 2 meccs, 1 győzelem, 1 vereség, 8-4, +4, 3 pont

4. Románia 2 meccs, 1 győzelem, 1 vereség, 4-2, +2, 3 pont

5. Bosznia-Hercegovina 3 meccs, 3 vereség, 0-13, -13, 0 pontA hozzászóláshoz regisztráció szükséges !

2009/2010, Női NB I
1. MTK Hungária FC25
2. Ferencváros19
3. Viktória FC-Szombathely16
4. Győri Dózsa SE10
5. 1. FC Femina\'93 SE-Hellotel10
6. Taksony-Bíró-Kert-MODEX Busz SE7
7. Pécsi MFC7
8. Újpesti TE3
9. Győri ETO FC: visszalépett!0
részletes     
2009/2010, Női NB II, Keleti csoport
1. XII. Ker. Hegyvidék SE21
2. Szegedi AK-Boszorkányok19
3. Nyírség NSC19
4. Gyulai Amazonok12
5. Nyíregyháza Spartacus FC 10
6. Dorogi Egyetértés SE-SAME6
7. Holcim SC-Miskolc0
részletes     
2009/2010, Női NB II, Nyugati csoport
1. Nagykutas NLSE25
2. Soproni FAC19
3. Somogyjád SZKKSE18
4. Gizella-Veszprémi SE9
5. Pécsi VSK9
6. Fészek Csempebolt NFK3
7. Szigetvári Vasas SC3
részletes     
2009/2010, Női U18
1. Taksony-Bíró-Kert-MODEX Busz SE21
2. Ferencváros15
3. MTK Hungária FC13
4. Győri Dózsa SE11
5. Viktória FC-Szombathely10
6. XII. Ker. Hegyvidék SE8
7. 1. FC Femina\'93 SE6
8. Győri ETO FC2
9. Újpesti TE1
10. Pécsi MFC1
részletes     
2009/2010, Női Futsal NB I
1. Univerzum10
2. Vesta-City Line K és 3S10
3. Tolna-Mözs9
4. Szegedi AK-Boszorkányok6
5. Miskolci Szabadidőközpont-Vénusz6
6. Somafone-Kiskunfélegyháza3
7. Skorpió-Salgótarján0
részletes     
2009/2010, Női Futsal NB II, A-csoport
1. Ferencváros6
2. Kiskunhalasi FC4
3. ELTE SE4
4. Bonyhád-Völgység NSE0
5. Tolna-Mözs II.0
6. Siketek SK0
részletes     
2009/2010, Női Futsal NB II, B-csoport
1. Gyöngyösi F&BK-Amazon; SE13
2. Galaxis NFE9
3. Miskolci Vénusz II6
4. Rubeola FC-Csömör4
5. Salgótarjáni Vadmacskák1
részletes     
NB I. góllövőlista :
Pádár Anita (1. FC Femina '93 SE-Hellotel)13
Méry Rita (MTK Hungária FC)13
Vágó Fanny (MTK Hungária FC)9
Sipos Lilla (Ferencváros)9
Dörömbözi Csilla (Ferencváros)7
Jakab Réka (Győri Dózsa SE)6
Zágor Bernadett (Ferencváros)5
Szarvas Alexandra (Viktória FC-Szombathely)5
Tóth Gabriella (Viktória FC-Szombathely)5
Szuh Erika (Viktória FC-Szombathely)3

teljes lista >>
Futsal NB I. góllövőlista >>
NB II. góllövőlista >>
további képek
fórum

· Szegedi AK
· Gyulai Amazonok
· ONLINE-Rész- és végeredmények
· Somogyjád SZKKSE
· Kutasi lányok!!!
· DRUKKERPRESSZÓ
· Vélemények a honlapról
· U15
· Sopron Fan Club
· Női Labdarúgás Baráti Kör
· Női 30-as Klub
· Futsal
· Góltippp!
· Beszéljünk meg mindent!!!
· UTE FAN CLUB
hozzászólások

· Vb-selejtező: döntetlen Románia ellen
· Valóban "szennylap" lenne a honlap?
· Hamisított igazolások a Hegyvidéknél
· NB I, NB II, Futsal: teljes hétvégi (10.17-18.) összefoglaló
· Elkészült a Magyar Kupa sorsolása
· NB I, NB II, Futsal: teljes hétvégi (10.10-11.) összefoglaló
· U17-es Eb-selejtező: győzelem a horvátok ellen
· U17-es Eb-selejtezők előtt: beszélgetés Kiss Lászlóval
· Valahol nem gólra játsszák...
· NB I, NB II, Futsal, U18: teljes hétvégi (10.03-04.) összefoglaló
név:
jelszó:
eredmenyek.net Góltippp játék nb1.hu
partnerek
www.edzotaborok.hu
Viktória FC Szombathely MTK női foci FTC UTE női csapat ETO FC GYŐR Olimpia kattints !!! PVSK Női focicsapat Nagykutas PMFC
utolsó frissítés:
2009. október 28. 17:22:32