kiemelt partnerek :   |  MLSZ.hu | foci24.com  |  nb1.hu | 
· Vb: selejtező: Ukrajna a következő ellenfél
2009. november 12. 02:20:47  nyomtatási kép  cikk küldése

Az előzetes várakozást túlteljesítő magyar női labdarúgó-válogatott Bosznia-Hercegovina és Lengyelország legyőzése után döntetlent játszott Románia legjobbjai ellen így bizakodva készülhet az Ukrajna elleni mérkőzésre, amelyre szombaton 17 órai kezdettel Sopronban kerül megrendezésre. Az eddigi szereplésről és a válogatott előtt álló újabb erőpróbáról kérdeztük Vágó Attila szövetségi edzőt.

 

- Meglepte együttesünk eddigi jó szereplése?

- Amikor a tudatos fiatalítási koncepciómat elkezdtem megvalósítani a válogatottnál, tisztában voltam vele, hogy nem számíthatunk azonnali sikerekre, idő kellett, amíg Európa legfiatalabb átlagéletkorú nemzeti válogatottam felveszi a nemzetközi mérkőzések iramát. Az Eb-selejtezőket éppen ezért voltaképpen a sikeresebb vb-selejtezős szereplésnek rendeltem alá. Éppen ezért nem lepett meg az eddigi jó szereplésünk, mert tudtam, hogy több van a csapatban annál, amennyit az előző selejtezőkörben kihozott magából. A hét szerzett pont legszebb álmomban szerepelt, előzetesen azt gondoltam, hogy a bosnyákokat és románokat legyőzhetjük, a lengyelek elleni pontszerzést bravúrnak tartottam volna.

- Nincs hiányérzete a románok elleni döntetlen miatt?

- Nincs. Kint voltam a Lengyelország - Románia mérkőzésen és éppen a női labdarúgás honlapjának nyilatkoztam, hogy a románok rám jobb benyomást tettek, mint akkori legyőzőjük, csak éppen nem volt szerencséjük, ezért nem tudtak pontot szerezni. Azt nagyon sajnálom, hogy a soproni mérkőzésen az első 15 percben ziccerek egész sorát hagytuk kihasználatlanul, úgy érzem, amennyiben sikerült volna megszereznünk a vezetést, talán másképpen is alakulhatott volna a találkozó, de az igen erős ellenfelünk ellen a pontszerzést is nagyon meg kell becsülnünk, amely a végelszámoláskor még jól jöhet nekünk.

- Szombati ellenfelünk, Ukrajna ellen mire számíthatunk?

- Az eddigi jó szereplésünk ellenére azt gondolom, a realitással tisztában kell lenni mindenkinek. Nekünk a földön kell maradnunk, helyén kell kezelnünk az eddig elért eredményeinket. Az eddig szerzett hét pont azt mutatja, jó úton járunk, sikeresnek tekinthető a fiatalok mély vízbe dobása. Ám azt is látni kell, együttesemnek még több nemzetközi mérkőzésre van szüksége ahhoz, hogyha merészebb célokat szeretnénk kitűzni a lányaink elé. Ukrajna kint volt az Európa-bajnokságon, erejéről mindent elárul az a tény is, hogy két játékosa tavaly BL-döntőt játszott. A miénknél sokkal erősebb bajnokságban edződnek az ukrán hölgyek, és mindenképpen ők számítanak a mérkőzés esélyesének, ennek ellenére természetesen meglepetésre készülünk, és nem fogjuk olcsón adni a bőrünket. Fizikailag sokkal erősebb szombati ellenfelünk, ám harcos, taktikus, agresszív és felszabadult játékkal megnehezíthetjük a dolgukat, amelyben benne van a meglepetés lehetősége is.

- A kezdőcsapat összeállt már a fejében? Vannak sérültek a csapatban?

- Sajnos Szeitl Szilvia szereplése erősen kétséges a mérkőzésen, nem valószínű, hogy pályára léphet, a többiek viszont szerencsére egészségesek. A kezdőcsapatot illetően nem titkolózom, nagy valószínűséggel a Szőcs - Gáspár, Tóth II Alexandra, Tálosi, Krenács - Jakabfi, Smuczer, Rácz Zs., Zágor - Pádár, Vágó csapat fogom pályára küldeni.

- Pádár Anitával eddig csereként számolt. Mi indokolta, hogy ezúttal kezdőként kapjon lehetőséget?

- Pádár Anita csereként is nagyon hasznos tagja volt a csapatnak, eddigi teljesítménye és a taktikai okok is indokolják, hogy ezúttal kezdőként kapjon bizonyítási lehetőséget. Arra számítok, hogy az ukránok fogják irányítani a mérkőzést, így Pádár Anita rutinja révén képes lehet megtartani a labdát és Vágó Fannyval való kitűnő játékkapcsolata révén reményeim szerint sok veszélyt okoz majd az ukránok kapuja előtt, éppen ezért ezúttal két csatárral fogunk támadni, szó nincs arról, hogy bekkelni fogunk.

- Miben múlhatja felül csapata az ukránokat?

- Úgy érzem az ukránok a sorsolás pillanatában elkönyvelték, hogy ők biztosan meg fogják nyerni ezt a csoportot, és mintha lekezelték volna ellenfeleiket, ennek is volt köszönhető a lengyelek elleni súlyos vereségük. Bár az óta alaposan összekapták magukat, úgy érzem, amennyiben akaratban és harcosságban föléjük tudunk kerülni, és mi szereznénk meg az első gólt, akkor idegesek lennének, amit ki tudnánk használni. Hiszek a csapatomban, még ha a realitás azt mondatja is velem, hogy csodaszámba menne a pontszerzésünk. De a női labdarúgásban minden előfordulhat, így abban biztos lehet mindenki, hogy csapatom mindent meg fog tenni a jó szereplés érdekében. Nagyon számítok a lelkes soproni közönség biztatására is, akik rengeteget segíthetnek csapatomnak.

- Demeter Réka bombaformában játszik klubcsapatában, az MTK-ban. Nem gondolkodott el, hogy kezdőként szerepeltesse?

- Demeter Rékát nem véletlenül hívtam be a válogatott keretébe. Az MTK bajnoki mérkőzésein személyesen is meggyőződhettem kiváló formájáról, így amennyiben a védelemben változtatni kényszerülök, akkor Demeter Réka lesz az, akit a kispadról be fogok küldeni a pályára. Réka jobbhátvédként és belső védőként is használható, egy ilyen fontos mérkőzésen, amelyen nagy nyomás nehezedik majd a védelmünkre, úgy érzem, rutinosabb játékost kell szerepeltetnem helyette a kezdőben, de Réka hamarosan beverekedheti magát oda, amennyiben fejlődése továbbra is töretlen marad. Nagyon hasznos tagja a keretünknek, mindenképpen számítok rá a továbbiakban is.

- Felröppent a hír, hogy ön kérte az eredetileg szerdán lejátszásra kerülő Femina - Viktória bajnoki mérkőzés elhalasztását. A Kerepes - FTC Magyar Kupa-találkozót illetően miért nem volt ugyanilyen következetes?

- Ne haragudjon, de nekem ehhez semmi közöm nincsen, semmiféle halasztást nem kértem, ehhez nincs semmiféle jogköröm, nem értem ki terjesztett rólam ilyen képtelenséget. A lengyelek elleni találkozó előtt volt egy kérésem, hogy amennyiben lehetséges, hozzák egy nappal előbbre az MTK - Viktória mérkőzést, amelybe a két csapat vezetői belementek, amelyet ezúton is köszönök nekik. Talán ennek is volt köszönhető, hogy a játékosaim a hajrában frissességük révén meg tudták szerezni az igen fontos három pontot. De szeretném leszögezni még egyszer, hogy a szerdai bajnoki találkozó nem miattam marad el.

- Végezetül kényes kérdés következik. Szombaton 13.15-kor Szolnok - REAC rangadót rendeznek az NB II-ben és 17 órakor pedig Sopronban kellene a kispadon ülnie a vb-selejtezőn. Miként tudja megoldani, hogy mindkét mérkőzésen jelen legyen?

- Tudom mi a kötelességem, és biztos lehet abban mindenki, hogy mindkét mérkőzésen jelen leszek.

 

A magyar női válogatott kerete:

 

Szőcs Réka (MTK), Németh Júlia (FTC) - kapusok;

Szeitl Szilvia (Femina), Tálosi Szabina (Szombathely), Tóth II Alexandra (Szombathely), Tell Zsófia (MTK), Demeter Réka (MTK), Krenács Lilla (FTC), Godvár Katalin (PMFC), Jakabfi Zsanett (Wolfsburg), Rácz Zsófia (Szombathely), Gáspár Cecília (Essen), Smuczer Angéla (MTK), Tóth Gabriella (Szombathely), Sipos Lilla (FTC), Zágor Bernadett (FTC), Vágó Fanny (MTK), Szuh Erika (Szombathely), Jakab Réka (Győri Dózsa), Tóth I Alexandra (MTK), Pádár Anita (Femina), Méry Rita (MTK) - mezőnyjátékosok.

 

A szerkesztő megjegyzése:

 

Az MTK játékosa, Demeter Réka valóban remek teljesítményt nyújt hétről hétre, de az ő posztja nem jobbhátvéd, hanem a középső két bekk közül az egyik. Jelenleg a legjobb formában lévő védő, kiválóan szerel, fejjáték tekintetében a magyar mezőny legjobbja, így teljes joggal lenne helye a magyar válogatott kezdőcsapatában...A hozzászóláshoz regisztráció szükséges !

csadorka E-mail küldése a hozzászólónak
2009. november 12. 12:20:05

Simonyi Úr már volt az űrben a NASA jóvoltából igy gyerekjáték lesz az Ő segitsége.

S.Andris E-mail küldése a hozzászólónak
2009. november 12. 12:09:48
Mint azt megtudtam a délutáni órákban a Főszerkesztő úr cikkben fogja feltenni,hogy Vágó Attila miként fog elkjutni Sopronba.Addig lehet találgatni. :-)
Tóni bá E-mail küldése a hozzászólónak
2009. november 12. 11:38:44

És lőn csoda a Mester itt lesz időben Sopronban.A csapat amikor begördűl a Stadionba a Kapitány is itt lesz.


 


Ez is kipipálva!

renova E-mail küldése a hozzászólónak
2009. november 12. 10:52:58
Horváth Antal nyilván ezt is el fogja intézni,már javában tárgyal a légügyi hatóságokkal és felvette a kapcsolatot a NASA-val is.Ismerve Tóni bácsit itt is sikerrel fog járni,mint ahogy edig is.Számára nincs lehetetlen.
United E-mail küldése a hozzászólónak
2009. november 12. 10:41:03

Szolnokon 13:15-kor van a meccs, vége 15:00-kor van, nyilatkozat a tv-nek, stb. jó esetben 15:15-kor elindulhat


az internetes útvonaltervező szerint Szolnok - Sopron 315 km, amely a net szerint autópályákon haladva 3 óra 55 perc. Vagyis 15:15 + 3:55 = 19:10-re ér le Vágó, akkor már vége a meccsnek, vagy nem 130-al megy az autópályán, hanem többel, akkor a második félidőre leér, de Győrig van csak autópálya, Győrtől Sopronig viszont csak országút, városokkal, és ott nem száguldozhat


hogy is van ez akkor????

S.Andris E-mail küldése a hozzászólónak
2009. november 12. 10:12:59
Vagy az is lehet,hogy Horváth Antal különgépéve.l.Bizom a tisztes helytállásban!! Vágó Attilát pedig nem kell félteni ott lesz a találkozókon!
poli E-mail küldése a hozzászólónak
2009. november 12. 08:52:47
helikopterrel
Sas E-mail küldése a hozzászólónak
2009. november 12. 07:50:54
Sok sikert a remélem győztes mérkőzéshez!!!
Sas E-mail küldése a hozzászólónak
2009. november 12. 07:42:09
2 óra alatt nem lehet Szolnokról Sopronba érni.
2009/2010, Női NB I
1. MTK Hungária FC31
2. Viktória FC-Szombathely22
3. Ferencváros22
4. Győri Dózsa SE16
5. 1. FC Femina\'93 SE-Hellotel13
6. Taksony-Bíró-Kert-MODEX Busz SE8
7. Pécsi MFC8
8. Újpesti TE3
9. Győri ETO FC: visszalépett!0
részletes     
2009/2010, Női NB II, Keleti csoport
1. XII. Ker. Hegyvidék SE27
2. Szegedi AK-Boszorkányok25
3. Nyírség NSC19
4. Gyulai Amazonok18
5. Nyíregyháza Spartacus FC 13
6. Dorogi Egyetértés SE-SAME12
7. Holcim SC-Miskolc0
részletes     
2009/2010, Női NB II, Nyugati csoport
1. Nagykutas NLSE34
2. Soproni FAC25
3. Somogyjád SZKKSE21
4. Pécsi VSK15
5. Gizella-Veszprémi SE12
6. Fészek Csempebolt NFK3
7. Szigetvári Vasas SC3
részletes     
2009/2010, Női U18
1. Taksony-Bíró-Kert-MODEX Busz SE25
2. Ferencváros24
3. MTK Hungária FC17
4. XII. Ker. Hegyvidék SE17
5. Viktória FC-Szombathely13
6. Győri Dózsa SE11
7. 1. FC Femina\'93 SE9
8. Újpesti TE7
9. Győri ETO FC2
10. Pécsi MFC1
részletes     
2009/2010, Női Futsal NB I
1. Vesta-City Line K és 3S16
2. Univerzum14
3. Miskolci Szabadidőközpont-Vénusz12
4. Tolna-Mözs10
5. Szegedi AK-Boszorkányok6
6. Somafone-Kiskunfélegyháza3
7. Skorpió-Salgótarján0
részletes     
2009/2010, Női Futsal NB II, A-csoport
1. Ferencváros18
2. ELTE SE10
3. Kiskunhalasi FC7
4. Bonyhád-Völgység NSE6
5. Tolna-Mözs II.3
6. Siketek SK3
részletes     
2009/2010, Női Futsal NB II, B-csoport
1. Galaxis NFE25
2. Gyöngyösi F&BK-Amazon; SE16
3. Rubeola FC-Csömör15
4. Miskolci Vénusz II10
5. Salgótarjáni Vadmacskák1
részletes     
NB I. góllövőlista :
Pádár Anita (1. FC Femina '93 SE-Hellotel)16
Méry Rita (MTK Hungária FC)14
Vágó Fanny (MTK Hungária FC)13
Jakab Réka (Győri Dózsa SE)10
Dörömbözi Csilla (Ferencváros)10
Sipos Lilla (Ferencváros)9
Szarvas Alexandra (Viktória FC-Szombathely)9
Tóth Gabriella (Viktória FC-Szombathely)8
Zágor Bernadett (Ferencváros)5
Szuh Erika (Viktória FC-Szombathely)4

teljes lista >>
Futsal NB I. góllövőlista >>
NB II. góllövőlista >>
további képek
fórum

· Szegedi AK
· Futsal
· ONLINE-Rész- és végeredmények
· Somogyjád SZKKSE
· DRUKKERPRESSZÓ
· Gyulai Amazonok
· Kutasi lányok!!!
· Sopron Fan Club
· U15
· Góltippp!
· Vélemények a honlapról
· Női Labdarúgás Baráti Kör
· Női 30-as Klub
· Beszéljünk meg mindent!!!
· UTE FAN CLUB
hozzászólások

· NB I, NB II, Futsal, U18: teljes hétvégi (11.07-08.) összefoglaló
· Vágó Attila elégedett az eddigi szerepléssel
· NB I, NB II, Futsal, U18: teljes hétvégi (11.14-16.) összefoglaló
· Vb-selejtező: újabb hazai döntetlen
· Helikopterrel utazik Vágó Attila
· Elkészült a Magyar Kupa sorsolása
· A soproni kórházban fekszik Vágó Fanny
· Vb: selejtező: Ukrajna a következő ellenfél
· Gondolatok Kiskunfélegyházáról
· Vb-selejtező: döntetlen Románia ellen
név:
jelszó:
eredmenyek.net Góltippp játék nb1.hu
partnerek
www.edzotaborok.hu
Viktória FC Szombathely MTK női foci FTC UTE női csapat ETO FC GYŐR Olimpia kattints !!! PVSK Női focicsapat Nagykutas PMFC
utolsó frissítés:
2009. november 17. 15:50:48