kép
· Futsal NB I: a 13. forduló (02.21.) részletes összefoglalója
2010. február 23. 10:11:58  nyomtatási kép  cikk küldése

Két hazai és egy idegenbeli győzelem - ez a futsal NB I 13. fordulójának rövid statisztikája. Emellett változás, hogy Csömörön aratott győzelmével a Tolna ismét a 2. helyen áll a tabellán.

Folytatta remeklését az éllovas Vesta, amely ezúttal a nem túl acélos Kiskunfélegyháza ellen aratott magabiztos, 18-0-s győzelmet. Sokáig (egészen a 36. percig) úgy tűnt, hogy nem születik gól Csömörön, a két dobogós meccsén (részletes írásunkat lejjebb olvashatják), aztán gyors gólváltást követően a Tolna 3 ponttal gazdagodott. A Miskolc bár igazolta a papírformát, és győzött a Szeged ellenében, a Tisza-partiak a mérkőzés elején kétszer is vezettek, alaposan ráijesztve a borsodi együttesre.

 

A HAJRÁBAN DŐLT EL A RANGADÓ

A 13. forduló rangadóját vasárnap délelőtt Csömörön vívták, ahol a listavezető Vestát üldöző két dobogós, az Univerzum és a Tolna-Mözs nézett farkasszemet egymással.

A hazaiak számára valamelyest aggasztóak voltak az előjelek, hiszen az MTK nagypályás együttese éppen a meccs időpontjában vívott Magyar Kupa-negyeddöntőt Szombathelyen, így a sérüléséből felépült Gál Tímea, Smuczer Angéla és Méry Rita játékára nem számíthatott a szakvezetés. A Tolna lényegében a megszokott kezdősorával vágott neki az összecsapásnak.

Az első játékrész a vártnál is kevesebb izgalmat hozott. Az, hogy gól nem született, még nem lenne meglepetés, hiszen hasonlóra már volt példa futsalmeccsen, de inkább az volt feltűnő, hogy igazán nagy ziccert sem jegyezhettünk fel az első húsz percben.

Óriási taktikai csata zajlott a pályán, lényegében egyik csapat sem tudott túljárni a másik eszén. A 7. percben megszerezhette volna a vezetést az Univerzum, de Ferenczi Anna lövését Molnár Eszter hárította. Néhány másodperccel később a másik kapu előtt adódott ziccer, de Folk Renáta kihagyta a kihagyhatatlant is. Az unalmasan csordogáló meccs első felvonásának utolsó említésre méltó eseménye a tolnai kapus újabb remek védése volt, amikor a 15. percben hatástalanította Ganczer Hajnalka próbálkozását.

Ennél már csak jobb jöhet - szögezték le a nem túl nagy számban kilátogató érdeklődők.

És igazuk is lett!

A szünet után egy csapásra izgalmasabb, látványosabb lett a két csapat derbije, így az események is jóval sűrűsödtek.

A 23. percben Ganczer Hajnalkát olyannyira meglepte, hogy már csak a kapussal áll szemben, hogy nemes egyszerűséggel ,,hazaadta" a labdát... A tolnai hálóőr pedig köszönte a szívességet.

És innentől kezdve az amúgy is magabiztos Molnár Eszter szó szerint lehúzta a rolót kapuja előtt! A 24. percben Kiss Klaudia lövését piszkálta ki a pipából, majd 3 perc elteltével Ács Noémi próbálkozásánál is résen volt.

Az ellentámadásból Simon Boglárka próbálta tesztelni az elmúlt szezonban még Üllőn játszó, de a télen az Univerzumhoz átigazoló Sipos Hajnalkát, ám a kapus semlegesítette a ziccert, majd később Folk Renáta lövésénél is remekül avatkozott közbe.

Ellenben a 36. percben, amikor Varga Adél jobb oldalról, 8 méterről eleresztett lövése utat talált az Univerzum kapujába (0-1).

Másfél percig élvezhette a Tolna az idegenbeli vezetést, majd érkezett Szekér Anita és közelről a kapuba kotorta a labdát (1-1).

A 39. percben ismét gól született. Lám, ha egy üzlet beindul... Hodován Edit passzolt Simon Boglárkához, aki szinte a kapu torkából helyezte el a labdát az Univerzum kapujába (1-2).

A hajrá másodperceiben a hazaiaknak már nem sikerült újból egyenlíteniük, így a Tolna 3 ponttal gazdagodott és visszavette riválisától a tabella második helyét.

Egy gyengébb első és egy látványosabb második játékrész után lényegében bármelyik csapat megszerezhette volna a győzelmet, de mivel az Univerzum a nagy ziccereit elpuskázta, így beigazolódott a futball örök igazsága: végül vereséget szenvedett. A tolnaiak lelkesen játszottak, külön is kiemelkedett a csapatból Molnár Eszter, aki parádés védéseivel oroszlánrészt vállalt a diadalból. Az meg örök talány marad, hogy az amúgy nem túl acélos kispaddal rendelkező tolnaiak ellen mire megy az Univerzum, ha az MTK-s játékosai Csömörön léptek volna pályára.

 

ÍGY LÁTTA A SZERKESZTŐ

Az alábbiakban nem az edzők, hanem munkatársunk osztályzatait közöljük.

UNIVERZUM

Oláh Erika 6 - Ganczer Hajnalka 6, Szekér Anita 8, Efroszina Kovacseva 6, Kiss Klaudia 5. Cserék: Sipos Hajnalka 6, Faigl Zsófia 5, Ferenczi Anna 6, Ács Noémi 7.

TOLNA

Molnár Eszter 9 - Hodován Edit 8, Kovács Anita 7, Varga Adél 8, Simon Boglárka 6. Cserék: Klézli Szandra 5, Mausz Renáta 6, Folk Renáta 5, Baki Eszter 5.

 

 MÉRKŐZÉS-ÖSSZEFOGLALÓK

UNIVERZUM - TOLNA-MÖZS 1-2 (0-0)

Csömör. Vezette: Perepatics L., Futó T. (Kiss T. Z.)

UNIVERZUM: Oláh E. - Ganczer H., Szekér A., E. Kovacseva, Kiss K. Cserék: Sipos H., Faigl Zs., Ferenczi A., Ács N. Edző: Tóth Ferenc.

TOLNA: Molnár E. - Hodován E., Kovács A., Varga A., Simon B. Cserék: Klézli Sz., Mausz R., Folk R., Baki E. Edző: Pálinkás János.

Gólszerző: Szekér A., ill. Varga A., Simon B.

Jó: Szekér A., Ács N., ill. Mausz R., Kovács A., Simon B.

Tóth Ferenc: - Bár mindent megpróbáltunk a mai napon, sajnos semmi sem jött össze, még a százszázalékos helyzeteinket is kihagytuk. Gratulálok a Tolna csapatának a győzelemhez!

Pálinkás János: - Amiben nagyot léptünk előre, az a csapatszellem. Végre egységesek voltunk, ugyanis ez eddig nem volt ránk jellemző. Ki-ki meccset vívtunk Csömörön, bármelyik csapat győzhetett volna, de végül a miénk lett a három pont.

 

VESTA-CITY LINE K ÉS 3S - SOMAFONE-KISKUNFÉLEGYHÁZA 18-0 (9-0)

Csörsz utca, Sportmax2. Vezette: Dobó G., Vámos T. (Takács Z.)

VESTA: Vincze A. - Radics Á., Schumi D., Dombai-Nagy A., Pádár A. Cserék: Máté A., Fekete N., Bogdán É., Garamvölgyi N. Edző: Várhidi Péter.

KISKUNFÉLEGYHÁZA: Ficsór M. - Kiss A., Rátkai O., Zsadányi Sz., Bezsenyi A. Cserék: Bezsenyi Zs., Suhajda E., Pörge R., Kelemen N., Szabóné. Edző: Osztopáni Mihály.

Gólszerző: Pádár A. (7), Dombai-Nagy A. (5), Garamvölgyi N. (2), Radics Á. (2), Fekete N., Bezsenyi A. (öngól).

Sárga lap: Bezsenyi A.

Nem volt különösebben izgalmas az összecsapás, a Vesta a 8. percben már 5-0-ra vezetett. A feltűnően fiatal kiskunfélegyháziak igyekeztek ugyan, de a nagyobb rutin előtt fejet kellett hajtaniuk. A két, kapura életveszélyes Vesta-játékos gólpárbaját ezúttal Pádár Anita nyerte, aki hétszer volt eredményes, míg csapattársa, az egyre jobb formába lendülő Dombai-Nagy Anett öt találatig jutott. A nem túl magas színvonalú mérkőzésen az ember úgy érezte magát, mint amikor egy vicinális akarja utolérni az expresszvonatot. Esélytelen vállalkozás volt...

Várhidi Péter: - Úgy érzem, hogy tartjuk jó formánkat. A helyzetkihasználásunkon javítanunk kell, bár gólerősen játszottunk.

Osztopáni Mihály: - A 18-0-s végeredmény a realitás, de azt az öt-hat kínálkozó lehetőségünket be kellene lőnünk, hogy az önbizalmunk helyreálljon. Gratulálok a Vesta győzelméhez!

(A Vesta - Kiskunfélegyháza mérkőzésről Sipos Hajnalka által készített fotók megtekinthetők honlapunk képgalériájában.)

 

MISKOLCI SZABADIDŐKÖZPONT-VÉNUSZ - SZEGEDI AK-BOSZORKÁNYOK 5-2 (3-2)

Miskolc. Vezette: Varga Zs., Kujbus L. (Szuromi V.)

MISKOLC: Kiss D. - Csepregi G., Kovács A., Váradi C., Garadnai E. Cserék: Juhász Cs., Szőke Zs., Balovics R., Kresák K., Mikó V., Ivanics A., Samu E. Edző: Sárréti Géza.

SZEGED: Horváth M. - Baksa K., Hódi Zs., Vékes V., Papp M. Cserék: Horváth H., Viczián K. Zimányi-Kovács A., Szolga J., Szalai Á. Edző: Szél István.

Gólszerző: Csepregi G. (2), Kresák K., Garadnai E., Ivanics A., ill. Vékes V., Baksa K.

Sárréti Géza: - Győzelmünk nem forgott veszélyben, de jobb, taktikusabb játékot vártam a csapattól. Jobb helyzetkihasználással nagyobb különbségű lehetett volna győzelmünk. Gratulálok a szegedi kapusnak kimagasló teljesítményéért.

Szél István: - Nagyon fegyelmezetten kezdtük a mérkőzést és sikerült kétszer is vezetni (1-0, 2-1), a szünetre mégis a hazaiak mehettek 3-2-es előnnyel. Nagyon sok helyzetet dolgozott ki mind két gárda, sajnos nekünk több esetben is a kapufáról kifelé pattant a labda. A második játékrész is hasonló volt az elsőhöz, csak ekkor már nem mentek be a helyzeteink, a hazaiaknak pedig sikerült egyet értékesíteni. Ezután ki kellett támadnunk, és egy kontrából megkaptuk az ötödiket is. Az első félidőben a sok ziccer mellett kapusunk, Horváth Melinda megfogott két kisbüntetőt is, amiért ismét meg kell dicsérnem. Válogatott formában védett, amit a hazaiak is megjegyeztek. A múlt heti csúfos vereség után sikerült összeszedni magunkat, és egy kis szerencsével akár pontot is tudtunk volna rabolni a Miskolctól. Ha olyan körülmények között tudnánk dolgozni, mint a hazai csapat, akkor azt hiszem, most mi állnánk előrébb a tabellán. Gratulálok a miskolci csapatnak, sportszerű mérkőzést játszottunk, és az győzött, aki jobban kihasználta a helyzeteit. Megjegyzem, a játékvezetés teljesen korrekt volt, s ha néha bántjuk is őket, most meg kell dicsérnem, mert nagyon ritkán találkozunk ilyen jó játékvezetéssel.

A Skorpió SE-1. DFC Group-Salgótarján szabadnapos volt.

(A bajnokság teljes eredménylistája, góllövőlistája és a tavaszi idény programja megtalálható honlapunkon.)

(Összeállította: B. Nagy Zoltán)

 A hozzászóláshoz regisztráció szükséges !

S.Andris E-mail küldése a hozzászólónak
2010. február 23. 10:40:02

Oláh Erika 6 - Ganczer Hajnalka 6, Szekér Anita 7, Efroszina Kovacseva 5, Kiss Klaudia 4. Cserék: Sipos Hajnalka 5, Faigl Zsófia 5, Ferenczi Anna 6, Ács Noémi 6.TOLNA


Molnár Eszter 9 - Hodován Edit 7, Kovács Anita 7, Varga Adél 7, Simon Boglárka 6. Cserék: Klézli Szandra 5, Mausz Renáta 6, Folk Renáta 5, Baki Eszter 5.


 


Én igy osztályoztam volna. Szerintem nem volt annyi kiemelkedő teljesitmény az egész mérkőzést figyelembe véve de lehet még igy is túlosztályoztam egyeseket. De ez a szép a futsalban mindenki másként látja.

Tabellák

2009/2010, Női NB I
1. MTK Hungária FC45
2. Viktória FC-Szombathely40
3. Ferencváros29
4. Győri Dózsa SE26
5. 1. FC Femina\'93 SE-Hellotel21
6. Taksony-Bíró-Kert-MODEX Busz SE20
7. Pécsi MFC11
8. Újpesti TE3
9. Győri ETO FC: visszalépett!0
részletes     
2009/2010, Női NB II, Keleti csoport
1. XII. Ker. Hegyvidék SE33
2. Szegedi AK-Boszorkányok31
3. Nyírség NSC22
4. Gyulai Amazonok18
5. Nyíregyháza Spartacus FC 16
6. Dorogi Egyetértés SE-SAME12
7. Holcim SC-Miskolc0
részletes     
2009/2010, Női NB II, Nyugati csoport
1. Nagykutas NLSE37
2. Soproni FAC28
3. Somogyjád SZKKSE26
4. Pécsi VSK16
5. Gizella-Veszprémi SE14
6. Fészek Csempebolt NFK7
7. Szigetvári Vasas SC3
részletes     
2009/2010, Női U18
1. Ferencváros30
2. Taksony-Bíró-Kert-MODEX Busz SE28
3. XII. Ker. Hegyvidék SE21
4. MTK Hungária FC20
5. Viktória FC-Szombathely16
6. Győri Dózsa SE15
7. 1. FC Femina\'93 SE9
8. Győri ETO FC8
9. Újpesti TE7
10. Pécsi MFC1
részletes     
2009/2010, Női Futsal NB I
1. Vesta-City Line K és 3S40
2. Tolna-Mözs31
3. Univerzum29
4. Miskolci Szabadidőközpont-Vénusz25
5. Szegedi AK-Boszorkányok15
6. Skorpió SE-1. DFC Group-Salgótarján7
7. Somafone-Kiskunfélegyháza3
részletes     
2009/2010, Női Futsal NB II, Felsőházi rájátszás
1. Galaxis NFE13
2. Ferencváros12
3. Kiskunhalasi FC9
4. ELTE SE8
5. Gyöngyösi F&BSK-Amazon; SE6
részletes     
2009/2010, Női Futsal NB II, Alsóházi rájátszás
1. Bonyhád-Völgység NSE9
2. Tolna-Mözs II.6
3. Rubeola FC-Csömör3
4. Salgótarjáni Vadmacskák0
5. Siketek SK0
6. Miskolci Vénusz II.: visszalépett!0
részletes     

Góllövőlisták

NB I. góllövőlista
Pádár Anita (1. FC Femina '93 SE-Hellotel)21
Méry Rita (MTK Hungária FC)18
Vágó Fanny (MTK Hungária FC)17
Szarvas Alexandra (Viktória FC-Szombathely)16
Tóth Gabriella (Viktória FC-Szombathely)14
Jakab Réka (Győri Dózsa SE)13
Sipos Lilla (Ferencváros)13
Dörömbözi Csilla (Ferencváros)11
Fogl Katalin (Taksony-Bíró-Kert-MODEX Busz SE)7
Szuh Erika (Viktória FC-Szombathely)6

teljes lista >>
Futsal NB I. góllövőlista
Pádár Anita (Vesta-City Line K és 3S) 33
Dombai-Nagy Anett (Vesta-City Line K és 3S) 33
Szekér Anita (Univerzum) 24
Garadnai Erika (Miskolci Szabadidőközpont-Vénusz) 22
Varga Adél (Tolna-Mözs) 21
Simon Boglárka (Tolna-Mözs) 17
teljes lista>>
NB II. góllövőlista
Várkonyi Orsolya (Soproni FAC) 26
Mátyás Noémi (Somogyjád SZKKSE) 22
Végh Renáta (Nagykutas NLSE) 19
Dénes Dorottya (XII. Ker. Hegyvidék SE) 19
Bogyai Alexandra (Somogyjád SZKKSE) 17
Zimányi-Kovács Anikó (Szegedi AK-Boszorkányok) 16
teljes lista>>

Képgalériák

további képek

Fórumok

· Sopron Fan Club
· Somogyjád SZKKSE
· Szegedi AK
· Futsal
· Kutasi lányok!!!
· ONLINE-Rész- és végeredmények
· Gyulai Amazonok
· Fészek Csempebolt Fan Club
· DRUKKERPRESSZÓ
· Hegyvidék SE
· Női 30-as Klub
· UTE FAN CLUB
· Vélemények a honlapról
· Góltippp!
· Női Labdarúgás Baráti Kör

Hozzászólások

· NB I: a 18. fordulóból előrehozott meccsen nyert a Taksony
· Halasztósdi, avagy miért nincs pontos információ a történésekről?
· FTC: Kaszás Páltól megváltak, ismét Hevesi Tamás irányít
· Góltipp-játék: a februári végeredmény
· Megújult honlapunk dízájnja
· Futsal NB I: a 13. forduló (02.21.) részletes összefoglalója
· Kedden Szerbia ellen játszik a válogatott
· Hétkúti-kupa: jobb gólkülönbség döntött az ukránok javára
· Január 30.: nívós nemzetközi futsalkupa Móron (részletes programmal)
· Szombaton Dózsa-kupa Győrben (részletes programmal)
név:
jelszó:
eredmenyek.net Góltippp játék nb1.hu
partnerek
www.edzotaborok.hu
Viktória FC Szombathely MTK női foci FTC UTE női csapat Olimpia kattints !!! PVSK Női focicsapat Nagykutas PMFC