kép
· Futsal NB I: a 20. forduló (04.10-11.) részletes összefoglalója
2010. április 13. 08:43:29  nyomtatási kép  cikk küldése

Az utolsó előtti fordulót rendezték meg a futsal NB I alapszakaszában az elmúlt hétvégén.

Hazai siker mentes volt a 20. forduló a női NB I-ben. Kiskunfélegyházán és Szegeden lényegében borítékolható volt a látogatók három pontja, Tolnán viszont a 2. és a 3. helyezett nézet farkasszemet egymással. A házigazdák számára fontos volt a három pont begyűjtése, hiszen az már korábban eldőlt, hogy az Univerzummal vívhatják a rájátszás meccseit, de nem mindegy, melyik gárda kezd hazai környezetben. Talán a nagyobb tét miatt, de a tolnaiak képtelenek voltak megismételni korábbi remeklésüket és az előző szezonban a DTE-Üllő együttesével gólkirálynői címet szerző Méry Rita vezérletével - aki négyszer volt eredményes a mözsiek ellen - a vártnál simább sikert aratott az Univerzum, így nyugodtabban várhatja a végső csatározásokat. Szintén négy gólig jutott a Vesta játékosa, Dombai-Nagy Anett, bár a Kiskunfélegyházára egyéb okok miatt mindössze heten látogattak el, s bár az első félidő még zötyögős volt, a szünet után azonban könnyedén eldöntötte a mérkőzés sorsát a vendégegyüttes.

SOMAFONE-KISKUNFÉLEGYHÁZA - VESTA-CITY LINE K ÉS 3S  1-7 (0-1)

Kiskunfélegyháza. Vezette: Eke L., Patyi Z. (Kávai J.)

KISKUNFÉLEGYHÁZA: Ficsór M. - Bezsenyi A., Rátkai O., Bagdi Cs., Szabó N. Cserék: Krisztián K., Bezsenyi Zs., Zsadányi Sz., Suhajda E., Nádudvari J., Kovács K. Edző: Osztopáni Mihály.

VESTA: Vincze A. - Belkó É., Radics Á., Dombai-Nagy A., Sebestyén Gy. Cserék: Bogdán É., Máté A. Edző: Várhidi Péter és Herédi Attila.

Gólszerző: Bagdi Cs., ill. Dombai-Nagy A. (4), Bogdán É. (2), Sebestyén Gy.

Jó: Ficsór M., Bagdi Cs., Bezsenyi A.,ill. Vincze A., Dombai-Nagy A., Bogdán É.

A bajnokság 20. fordulójában a sereghajtó Kiskunfélegyháza az éllovas Vesta csapatát látta vendégül. Az erőviszonyok és a két együttes eddigi eredményei az idei szezonban kimagasló teljesítményt nyújtó székesfehérváriak sima, nagy különbségű győzelmét vetítették előre. Talán ennek is köszönhetően a vendégek mindössze heten érkeztek az alföldi városba. A Somafone-KHTK előtt felcsillant a reménysugár, hogy a Pádár Anita mellett több gólerős játékost nélkülöző vendégek ellen nagyobb eséllyel vehetik fel a harcot, mint a korábbi találkozókon.

A kezdő sípszót megelőzően a hazai játékosok egy-egy szál virággal gratuláltak ellenfelüknek a múlt pénteken megrendezett Magyar Kupa-döntő megnyeréséhez, majd Papp József, Jászszentlászló község polgármestere elvégezte a kezdőrúgást. Az első félidő az előzetes várakozásnál nagyobb küzdelmet hozott. Az Univerzum után a Vestát is komoly feladat elé állította a 'félegyházi védelem áttörése, és míg a vendégek hiába próbálták bevenni a bravúrosan védő Ficsór Mónika kapuját, a ,,Mókusok'' kontrákból többször is közel kerültek a vezetés megszerzéséhez, de végül nem sikerült értékesíteniük egyetlen helyzetüket sem. A félidő egyedüli gólja Bogdán Éva nevéhez fűződött, így a csapatok soványka Vesta előnnyel fordulhattak. A kiskunfélegyházi együttes egyenrangú ellenfele volt a listavezetőnek.

A második játékrészre változott a mérkőzés képe. A Vesta csatárai folyamatos nyomás alatt tartották a hazai kaput és pár perc elteltével kétgólosra növelték előnyüket. A ,,Mókusok'' még öt percen át tartani tudták az eredményt, de ekkor egy rövidzárlatnak köszönhetően két perc alatt három újabb gól került fel az eredményjelzőre a vendégcsapat neve mellé. A bebiztosított vezetés tudatában a Vesta játékosai kicsit visszavettek a támadások intenzitásából, amit a 'félegyháziak ki is használtak és több gólveszélyes helyzetet is kidolgoztak a következő percekben. Vincze Anikó azonban ezúttal sem hazudtolta meg hírét és magabiztosan hárította a legveszélyesebb hazai ziccereket is. Egyedül a féléves olasz tanulmányútról nemrég hazatért Bagdi Csilla tudott túljárni a kiváló válogatott kapus eszén és megszerezte a házigazdák becsületgólját. A Vesta még kétszer talált be a mérkőzés utolsó perceiben és végül a szokottnál visszafogottabb játékkal is 7-1 győzte le a ,,Mókusokat'', akik újra dicséretet érdemelnek, főleg első félidei teljesítményük miatt. Hazai részről több volt ebben a mérkőzésben, mint amit a végeredmény tükröz, de a rengeteg kidolgozott helyzetet ezúttal sem sikerült góllal befejeznie a kiskunfélegyházi csapatnak. Márpedig amíg ezen nem tudnak változtatni, addig nem sok esélyük lesz a pontszerzésre.

Osztopáni Mihály: - A sok gyakorlásnak nyögés lett a vége. Helyzeteinket sorra elpuskáztuk, így nem lehetett szorosabb eredményt elérni. Tudom, későn álltunk össze, de ettől még lehetne pontosabb a játék és nagyobb a lelkesedés. A sok pontatlanság, az edzésen mutatott kisebb-nagyobb fegyelmezetlenségek eredményének tudható be. A megbeszélteket nem tartjuk be, a variációkat nem játsszuk meg - hiába gyakoroltuk őket az edzésen - így akadozik a játékunk. Remélem, lesz időnk közösen kijavítani hibáinkat. A Miskolc ellen jobb, figyelmesebb, gólratörőbb játékot várok a lányoktól. Tudom, hogy van hitünk az NB I előtt. Sokat teszünk együtt a futsalért, mutassuk meg, hogy nem lehet minket leírni! Gratulálunk ellenfelünknek mind a mai, mind a kupagyőzelemhez!

Herédi Attila: - Az első félidő nehézkes játéka után követően a második játékrészben sikerült felpörögnünk, és a sok otthon maradt játékosunk ellenére is hoztuk a kötelező győzelmet. Csapatunk erősségét bizonyítja, hogy gyengébb formában, meghatározó játékosokat nélkülözve is magabiztos győzelmet aratott.

Krisztián Krisztina, a Kiskunfélegyháza játékosa: - Jól kezdtünk. Az első félidőben meg tudtuk fogni ellenfelünket, és ha kicsit jobb a helyzetkihasználásunk, akár a vezetést is megszerezhettük volna. A mérkőzés második részére elfáradtunk, játékunk szétesett, így a vendégcsapat nagy előnyhöz jutott, amin csak szépíteni tudtunk, de felzárkózni már nem sikerült.

Dombai-Nagy Anett, Vesta-CityLine K és 3S játékosa: - Nagyon nehéz mérkőzés volt. Álmosan, enerváltan kezdtünk, és ez rányomta bélyegét az első félidei teljesítményünkre. Szerencsére a szünetben sikerült rendezni sorainkat és elsősorban ennek köszönhető győzelmünk. Hiányos csapattal, mindössze két cserével érkeztünk Kiskunfélegyházára és talán ez is közrejátszott abban, hogy nem éppen a legjobb formánkat hoztuk a mai napon. Lényeg, hogy sikerült győzni. Gratulálok a csapatnak, hogy a nehézkes kezdés után sikerült felrázni magunkat és a második félidőben jobb játékot nyújtanunk.

(A Somafone-Kiskunfélegyházi HTK ,,Mókusok'' köszönik szurkolóik egész éves biztatását és remélik, hogy találkoznak velük a jövő szezonban is a lelátókon.)

(TomeR)

(A Kiskunfélegyháza - Vesta mérkőzésről készített fotók megtekinthetők honlapunk képgalériájában.)

 

TOLNA-MÖZS - UNIVERZUM 2-9 (0-5)

Tolna. Vezette: Anczló L., Bogos M. (Fazekas G.)

TOLNA: Molnár E. - Hodován E., Kovács A., Varga A., Simon B. Cserék: Folk R., Mausz R., Klézli Sz., Baki E., Pfundtner V. Edző: Pálinkás János.

UNIVERZUM: Oláh E. - Ganczer H., Szekér A., Gál T., E. Kovacseva. Cserék: Ferenczi A., Bacsa A., Faigl Zs., Méry R., Sipos H. Edző: Tóth Ferenc.

Gólszerző: Pfundtner V., Simon B., ill. Méry R. (4), Gál T. (2), Ganczer H., Szekér A., Ferenczi A.

Sárga lap: Kovács A.

Jó: Mausz R., Kovács A., ill. Méry R., Gál T., Szekér A.

Pálinkás János: - Nem éreztem ekkora különbséget a két csapat mezőnymunkájában, de tény, hogy ennek a játéknak a lényege a góllövés. Mi kihagytuk a kihagyhatatlant is, míg az ellenfél minden védekezési hibákért büntetett. Csapatként sokat hibáztunk, több játékos is formán kívül játszott. Nagyobb figyelmet kell fordítanunk a játékra és nem egymásra. Ha nagyobb alázattal játszunk, és pontosabbak lesznek a befejezéseink, akkor lesz esélyünk a rangadókon.

Tóth Ferenc: - Alaposan felkészültünk a tolnai csapat játékából, éppen ezért nem tudtak meglepetést okozni nekünk. Jól, taktikusan és eredményesen játszottunk.

 

SZEGEDI AK-BOSZORKÁNYOK - MISKOLCI SZABADIDŐKÖZPONT-VÉNUSZ 4-6 (1-3)

Szeged. Vezette: Kormányos II G., Hegyesi G. (Kucsora A.)

SZEGED: Zsók F. - Horváth H., Baksa K., Hódi Zs., Viczián K. Cserék: Zimányi-Kovács A., Szolga J., Vékes V., Molnár Á. Edző: Szél István.

MISKOLC: Kiss D. - Csepregi G., Kovács A., Váradi C., Garadnai E. Cserék: Szőke Zs., Ivanics A., Lengyel Zs., Papp Gy., Fekete A., Samu E. Edző: Sárréti Géza.

Gólszerző: Zimányi-Kovács A. (3), Baksa K., ill. Garadnai E. (3), Csepregi G. (2), Kovács A.

Szél István: - A szombati NB II-es nagypályás rangadó nagyon sokat kivett a lányokból, attól függetlenül megpróbáltak mindent, amit lehetett. Nem sok hiányzott ahhoz, hogy meglepetést okozzunk az esélyesebb Miskolc ellen. Az első félidőben két-három perces kihagyás elég volt ahhoz, hogy kétgólos előnyt szerezzen a borsodi ellenfelünk, és így hiába hoztuk a második félidőt döntetlenre, az előny megmaradt számukra.

Sárréti Géza: - Hosszú utazás után idegenben is hozta a csapat a tőle elvárható három pontot. Egy-két játékos görcsös akarása a rengeteg kihagyott helyzetben nyilvánult meg. A rájátszásra való készülés első állomásának szántuk ezt a mérkőzést.

A Skorpió SE-1. DFC Group-Salgótarján szabadnapos volt.

(A bajnokság teljes eredménylistája, góllövőlistája és a tavaszi idény programja megtalálható honlapunkon.)

(Összeállította: B. Nagy Zoltán)

 

 A hozzászóláshoz regisztráció szükséges !

Tabellák

2009/2010, Női NB I
1. MTK Hungária FC54
2. Viktória FC-Szombathely49
3. Ferencváros33
4. Győri Dózsa SE30
5. Taksony-Bíró-Kert-MODEX Busz SE29
6. 1. FC Femina\'93 SE-Hellotel24
7. Pécsi MFC13
8. Újpesti TE6
9. Győri ETO FC: visszalépett!0
részletes     
2009/2010, Női NB II, Keleti csoport
1. XII. Ker. Hegyvidék SE (-4 pont)41
2. Szegedi AK-Boszorkányok38
3. Nyírség NSC30
4. Nyíregyháza Spartacus FC 24
5. Dorogi Egyetértés SE-SAME19
6. Holcim SC-Miskolc3
7. Gyulai Amazonok: visszalépett!0
részletes     
2009/2010, Női NB II, Nyugati csoport
1. Nagykutas NLSE52
2. Soproni FAC38
3. Somogyjád SZKKSE36
4. Gizella-Veszprémi SE21
5. Pécsi VSK20
6. Fészek Csempebolt NFK10
7. Szigetvári Vasas SC3
részletes     
2009/2010, Női U18
1. Taksony-Bíró-Kert-MODEX Busz SE49
2. Ferencváros45
3. MTK Hungária FC34
4. Viktória FC-Szombathely28
5. XII. Ker. Hegyvidék SE27
6. Győri Dózsa SE (-3 pont)16
7. 1. FC Femina\'93 SE12
8. Újpesti TE12
9. Győri ETO FC10
10. Pécsi MFC1
részletes     
2009/2010, Női Futsal NB I
1. Vesta-City Line K és 3S52
2. Univerzum41
3. Tolna-Mözs34
4. Miskolci Szabadidőközpont-Vénusz31
5. Szegedi AK-Boszorkányok15
6. Skorpió SE-1. DFC Group-Salgótarján7
7. Somafone-Kiskunfélegyháza6
részletes     
2009/2010, Női Futsal NB II, Felsőházi rájátszás
1. Galaxis NFE27
2. Ferencváros25
3. ELTE SE10
4. Kiskunhalasi FC10
5. Gyöngyösi F&BSK-Amazon; SE9
részletes     
2009/2010, Női Futsal NB II, Alsóházi rájátszás
1. Bonyhád-Völgység NSE18
2. Tolna-Mözs II.15
3. Rubeola FC-Csömör13
4. Siketek SK7
5. Salgótarjáni Vadmacskák0
6. Miskolci Vénusz II.: visszalépett!0
részletes     

Góllövőlisták

NB I. góllövőlista
Pádár Anita (1. FC Femina '93 SE-Hellotel)25
Vágó Fanny (MTK Hungária FC)22
Méry Rita (MTK Hungária FC)21
Szarvas Alexandra (Viktória FC-Szombathely)19
Tóth Gabriella (Viktória FC-Szombathely)17
Sipos Lilla (Ferencváros)15
Jakab Réka (Győri Dózsa SE)13
Dörömbözi Csilla (Ferencváros)11
Fogl Katalin (Taksony-Bíró-Kert-MODEX Busz SE)10
Megyeri Boglárka (Viktória FC-Szombathely)9

teljes lista >>
Futsal NB I. góllövőlista
Dombai-Nagy Anett (Vesta-City Line K és 3S) 55
Pádár Anita (Vesta-City Line K és 3S) 49
Szekér Anita (Univerzum) 32
Garadnai Erika (Miskolci Szabadidőközpont-Vénusz) 27
Varga Adél (Tolna-Mözs) 24
Csepregi Gabriella (Miskolci Szabadidőközpont-Vénusz) 21
teljes lista>>
NB II. góllövőlista
Várkonyi Orsolya (Soproni FAC) 28
Végh Renáta (Nagykutas NLSE) 26
Mátyás Noémi (Somogyjád SZKKSE) 26
Dénes Dorottya (XII. Ker. Hegyvidék SE) 24
Bogyai Alexandra (Somogyjád SZKKSE) 19
Zimányi-Kovács Anikó (Szegedi AK-Boszorkányok) 17
teljes lista>>

Képgalériák

további képek

Fórumok

· Sopron Fan Club
· ONLINE-Rész- és végeredmények
· Kutasi lányok!!!
· Hegyvidék SE
· Fészek Csempebolt Fan Club
· MTK Fan Club
· Gyulai Amazonok
· Szegedi AK
· Futsal
· U15
· DRUKKERPRESSZÓ
· Somogyjád SZKKSE
· Vélemények a honlapról
· Góltippp!
· A női válogatottról

Hozzászólások

· Élő tévéközvetítés a Női Magyar Kupa-döntőről - nem biztos, hogy öröm...
· NB I: a 21. forduló (04-24-25.) részletes összefoglalója
· NB II: a 20. forduló (04.16-18.) összefoglalója
· Női NB I: a 19. forduló (04.10-11.) részletes összefoglalója
· Élőben közvetíti a televízió a Vesta - Tolna futsal kupadöntőt!
· A márciusi góltipp-játék végeredménye
· Vb-selejtező: kétgólos siker Bosznia-Hercegovina ellen
· U19, Eb-középdöntő: vereség Svájctól
· U19-es válogatott, Eb-középdöntő: beszélgetés Turtóczki Sándorral
· Fejér megyei női bajnokság
név:
jelszó:
eredmenyek.net Góltippp játék nb1.hu
partnerek
www.edzotaborok.hu
Viktória FC Szombathely MTK női foci FTC UTE női csapat Olimpia kattints !!! PVSK Női focicsapat Nagykutas PMFC