kép
· Női NB I: a 19. forduló (04.10-11.) részletes összefoglalója
2010. április 13. 13:52:51  nyomtatási kép  cikk küldése

Két hazai és két vendéggyzelem a női NB I elmúlt hétvégi mérlege. Sikerével a Taksony egy hellyel feljebb lépett a tabellán.

A bajnokság első két helyezett csapata idegenben aratott győzelmet, így az MTK-Szombathely versenyfutásban semmiféle változás nem történt. A Fradi tehát továbbra is gyengélkedik, s tavasszal még nyeretlen, de ezúttal a Viktória ellen már harcosan futballoztak a zöld-fehérek. Taksonyban kiegyenlített meccset hozott a Győri Dózsa vendégjátéka. A 88. percben még 2-2 volt az állás, amikor a vendégek szerint véleményes tizenegyest ítélt a játékvezető a Pest megyeiek javára, sőt a győriek szerint a rúgást követően a labda - állítólag - nem haladt át a gólvonalon. Lényegében ezzel a találattal kaptak ki a vendégek. Az utolsó két helyezett meccselt egymással Újpesten, ahol elsősorban Zeller Dóra négy találatának köszönhetően a lila-fehérek 6-0-s diadalt arattak a halovány játékkal előrukkoló Pécsi MFC ellen.

RÁKOSPALOTÁN IS GYŐZNI TUDOTT AZ MTK

A listavezető MTK a XV. kerületbe látogatott. A Femina színeiben először lépett pályára a szülési ,,szabadságáról'' visszatérő Telek-Sümegi Éva, bár Dombai-Nagy Anett ezúttal sem tudott a rákospalotaiak mezében kifutni a gyepre. Emellett egy ,,zsáknyi'' sérült nehezíti Kiss László edző munkáját, így a sok gond miatt csupán egyetlen cseréje maradt a XV. kerületieknek erre az összecsapásra.

Közepes iramban kezdődött a derbi, inkább a mezőnyben viaskodtak egymással a résztvevők. Bár egy nagy ziccer a Femina előtt is adódott, a vendégek egyre inkább mezőnyfölénybe kerültek, de gólt nem sikerült szerezniük. A 30. percben Godvár Katalin tört be a Femina 16-osára, ahol Derzsi Viktória buktatta - 11-es! A büntetőt Vágó Fanny értékesítette (0-1).

Az első félidőben bár kidolgozott néhány ziccert az MTK, de a Szeitl Szilvia által vezényelt védelem jól semlegesítette azokat.

A fordulás után sem történt sok változás, egészen a 61. percig, amikor Telek-Sümegi Éva ,,összehozott'' egy 11-est a vendégeknek, amelyet ismételten Vágó Fanny értékesített (0-2).

A 70. percben az elfáradó Telek-Sümegi Éva lejött a pályáról, így az utolsó 20 percben a Femina tíz emberrel próbálkozott. (Mindenesetre elgondolkodtató, hogy az utánpótláscsapatból egy-két játékos miért nem ült le a Femina kispadjára, ha előre tudták a rákospalotaiak, hogy igen sok hiányzójuk van.) Így viszont könnyebb dolga volt az MTK-nak, a hazaiak egyre fáradtak, s a támadásokra már nem igazán maradt erejük. A 87. percben Szőcs Réka kirúgása után Méry Rita Vágó Fannyhoz passzolt, aki a két 11-es után akciógólt - és egyben mesterhármast - ért el (0-3).

Egy perc elteltével Méry Rita is betalált Mátra Borbála kapujába (0-4) magabiztossá téve ezzel az MTK győzelmét.

A játék képe alapján az MTK megőrizte a veretlenségét, és továbbra is tartja ötpontos előnyét az üldöző Szombathellyel szemben.

ÍGY LÁTTA A SZERKESZTŐ

Az alábbiakban nem az edzők, hanem munkatársunk osztályzatait közöljük.

FEMINA

Mátra Borbála 5 - Derzsi Viktória 5, Szeitl Szilvia 6, Gleich Barbara 5, Rudán Andrea 5 - Telek-Sümegi Éva 4 - Szekér Anita 5, Pádár Anita 5, Ködmön Kinga 4, Lengyel Anita 4 (Laky Andrea 4) - Horváth Lilla 4.

MTK

Szőcs Réka 0 - Tóth I Alexandra 6, Gál Tímea 7, Demeter Réka 6, Pinczi Anita 6 - Tell Zsófia 6 (Schumi Mercédesz 0), Smuczer Angéla 7 - Szabó Zsuzsanna 6 (Hegyi Szilvia 0), Vágó Fanny 7, Godvár Katalin 6 (Víg Viktória 0) - Méry Rita 6.

 

 MÉRKŐZÉS-ÖSSZEFOGLALÓK

1. FC FEMINA '93 SE-HELLOTEL - MTK HUNGÁRIA FC 0-4 (0-1)

Széchenyi tér, 100 néző. Vezette: Kulcsár K. (Bartkó J., Noszlopy Zs.)

FEMINA: Mátra B. - Derzsi V., Szeitl Sz., Gleich B., Rudán A. - Telek-Sümegi É. - Szekér A., Pádár A., Ködmön K., Lengyel A. (Laky A., a szünetben) - Horváth L. Edző: Kiss László.

MTK: Szőcs R. - Tóth I A., Gál T., Demeter R., Pinczi A. - Tell Zs. (Schumi M., 84. p.), Smuczer A. - Szabó Zs. (Hegyi Sz., 84. p.), Vágó F., Godvár K. (Víg V., 62. p.) - Méry R. Edző: Turtóczki Sándor.

Gólszerző: Vágó F. (3, kettőt 11-esből), Méry R.

Jó: Rudán A., Szeitl Sz., ill. az egész vendégcsapat.

Kiss László: - A mérkőzés előtt kiegyeztem volna nulla-négyes végeredménnyel, de ezzel a mérkőzés végén is kiegyezem.

Turtóczki Sándor: - Nem volt gyenge pontja a csapatnak. Közönségszórakoztatóan játszottunk. Megérdemelt győzelmet arattunk.

FERENCVÁROS - VIKTÓRIA FC-SZOMBATHELY 0-3 (0-1)

Üllői út, edzőpálya, 50 néző. Vezette: Csák J. (Katanics S., Lovász L.)

FTC: Németh J. - Horváth E., Stefán A., Krenács L., Kucsera L. - Terdik I., Csiszár H., Sipos L., Ferencsik E. (Horváth K., 78. p.) - Zágor B. (Nagy V., 65. p.), Szlovák K. (Solymos K., 80. p.). Edző: Hevesi Tamás.

SZOMBATHELY: Papp E. - Borbély O., Tóth II A., Tischler F., Papp D. (Pas A., 65. p.) - Megyeri B., Rácz Zs., Marsai N. - Szarvas A., Szuh E. (Rába A., 87. p.), Tóth G. (Tóth K., 82. p.). Edző: Hérincsné Markó Edina.

Gólszerző: Tóth G., Rácz Zs., Szuh E.

Jó: Krenács L., Csiszár H., Terdik I., ill. Rácz Zs., Tóth II A:, Papp E.

Hevesi Tamás: - Nagyon jó mérkőzést vívtunk a Szombathellyel, de a gólkülönbség feltétlenül túlzott. Végre helyzeteket dolgoztunk ki, és remekül futballoztunk. A végeredményt leszámítva mindennel elégedett vagyok.

Hérincsné Markó Edina: - Az első félidő inkább a Ferencvárosé volt, a második pedig a miénk. A szünet után sikerült bebiztosítanunk a győzelmet. Összességében magabiztos győzelmet arattunk.

ÚJPESTI TE - PÉCSI MFC 6-0 (4-0)

Megyeri út, műfüves pálya, 100 néző. Vezette: Selmeczi K. (Csák J., Vida G.)

ÚJPEST: Lengyel D. - Somló K. (Polyák V., 61. p.), Durkó Z., Nagy Sz., Szabó I. - Kakuk A. (Gálik Á., 67. p.), Csík N., Beke A., Trencsányi K., Bura E. (Olasz L., 67. p.) - Zeller D. Edző: Farkas László.

PMFC: Magyar J. (Varga B., 68. p.) - Schmidt L., Ács N., Pupos I., Hunyadi A. - Hozmann E. (Horváth K., 68. p.), Rőhberg Zs., Jáhn K., Török K. (Bálint B., 68. p.) - Nagy L., Kaiser K. Edző: Andreidesz József.

Gólszerző: Zeller D. (4), Trencsányi K., Csík N.

Jó: Zeller D., Bura E., Durkó Z., ill. a vendégcsapatból senki.

Sárga lap: Somló K.

Farkas László: - Úgy vártuk már ezt a győzelmet, mint szűzlány az első aktust. Úgy érzem, minden tekintetben jobban játszottunk a Pécsnél. Akkor lesz ennek a győzelemnek igazán nagyobb értéke, ha a következő fordulóban meg tudjuk fogni a Ferencvárost. Gratulálok a játékosaimnak!

Andreidesz József: - A szerdai kupameccsen jól játszottunk, sajnos ezúttal semmi sem jött össze.

TAKSONY-BÍRÓ-KERT-MODEX BUSZ SE - GYŐRI DÓZSA SE 3-2 (1-1)

Taksony, 100 néző. Vezette: Fekete Sz. (Bíber B., Tóth Sz.)

TAKSONY: Kovács K. - Molnár J., Fodor T. (Vadas N., 29. p.), Szabó Sz., Pincze G. - Megyes Á., Jakab K., Sebestyén Gy., Halászi K., Szabó B. - Fogl K. Edző: Dombó János.

GYŐRI DÓZSA: Horváth K. - Szórádi N., Szűcs A., Soproni K., Beke A. - Jakab P., Pintér É. (Bogdán A., 68. p.), Kopácsi B., Jakab R., Tóközi T. - Nagy H. (Finta O., 56. p.) Edző: Vígh Zsolt.

Gólszerző: Halászi K., Jakab K., Megyes Á. (11-esből), ill. Beke A., Finta O.

Jó: Jakab K. (a mezőny legjobbja), Pincze G., Sebestyén Gy., Halászi K., Fogl K., ill. Szórádi N., Beke A., Szűcs A., Finta O.

Sárga lap: Megyes Á., ill. Beke A., Tóközi T.

Kiállítva: Kopácsi B. a 88. percben (a játékvezető megsértéséért).

Dombó János: - Harcos mérkőzésen egy kiváló csapatot sikerült legyőznünk.

Vígh Zsolt: - A csapatomnak gratulálok! Nagyon sok feladatot kell megoldanunk minden tekintetben, nagyon-nagyon kevésből. A mérkőzésen történtek hűen jellemzik az ország jelenlegi állapotát. A játékvezető úrnak a Győri Dózsa SE nevében ,,köszönjük"... Nagy kár, hogy itt minden következmények nélkül megtörténhet.

(A bajnokság teljes eredménylistája, góllövőlistája és a tavaszi idény programja megtalálható honlapunkon.)

(Összeállította: B. Nagy Zoltán)

 A hozzászóláshoz regisztráció szükséges !

Sim.Andris E-mail küldése a hozzászólónak
2010. április 13. 15:57:27

A Femina U17 az MTK U17 elleni vasárnapi bajnokin csere nélkül állt ki de ahogy elnéztem az összeállításukat abból a csapatból a koruk alapján Török Tamara és Koródy Krisztina kapus lehetett volna kispados a szombati találkozón. Ami érdekesség,hogy az adatbankos jegyzőkönyv szerint az U17-es meccsen a Feminában Barta Gábor személyében egy 20 éves körmendi fiú is pályára lépett.Ez nyílván valami elírás lehetett.

Tabellák

2009/2010, Női NB I
1. MTK Hungária FC70
2. Viktória FC-Szombathely67
3. Győri Dózsa SE43
4. Taksony-Bíró-Kert-MODEX Busz SE43
5. Ferencváros42
6. 1. FC Femina\'93 SE-Hellotel34
7. Pécsi MFC17
8. Újpesti TE6
9. Győri ETO FC: visszalépett!0
részletes     
2009/2010, Női NB II, Keleti csoport
1. XII. Ker. Hegyvidék SE (-4 pont)62
2. Szegedi AK-Boszorkányok54
3. Nyírség NSC40
4. Nyíregyháza Spartacus FC 36
5. Dorogi Egyetértés SE-SAME25
6. Holcim SC-Miskolc6
7. Gyulai Amazonok: visszalépett!0
részletes     
2009/2010, Női NB II, Nyugati csoport
1. Nagykutas NLSE67
2. Soproni FAC56
3. Somogyjád SZKKSE44
4. Gizella-Veszprémi SE28
5. Pécsi VSK27
6. Fészek Csempebolt NFK14
7. Szigetvári Vasas SC6
részletes     
2009/2010, Női U18
1. Taksony-Bíró-Kert-MODEX Busz SE49
2. Ferencváros48
3. MTK Hungária FC37
4. Viktória FC-Szombathely31
5. XII. Ker. Hegyvidék SE30
6. Győri Dózsa SE (-3 pont)22
7. Győri ETO FC13
8. 1. FC Femina\'93 SE12
9. Újpesti TE12
10. Pécsi MFC1
részletes     
2009/2010, Női Futsal NB I
1. Vesta-City Line K és 3S52
2. Univerzum41
3. Tolna-Mözs34
4. Miskolci Szabadidőközpont-Vénusz31
5. Szegedi AK-Boszorkányok15
6. Skorpió SE-1. DFC Group-Salgótarján7
7. Somafone-Kiskunfélegyháza6
részletes     
2009/2010, Női Futsal NB II, Felsőházi rájátszás
1. Galaxis NFE27
2. Ferencváros25
3. ELTE SE10
4. Kiskunhalasi FC10
5. Gyöngyösi F&BSK-Amazon; SE9
részletes     
2009/2010, Női Futsal NB II, Alsóházi rájátszás
1. Bonyhád-Völgység NSE25
2. Tolna-Mözs II.19
3. Rubeola FC-Csömör19
4. Siketek SK7
5. Salgótarjáni Vadmacskák0
6. Miskolci Vénusz II.: visszalépett!0
részletes     

Góllövőlisták

NB I. góllövőlista
Pádár Anita (1. FC Femina '93 SE-Hellotel)38
Vágó Fanny (MTK Hungária FC)28
Szarvas Alexandra (Viktória FC-Szombathely)27
Méry Rita (MTK Hungária FC)27
Tóth Gabriella (Viktória FC-Szombathely)24
Sipos Lilla (Ferencváros)20
Jakab Réka (Győri Dózsa SE)19
Megyeri Boglárka (Viktória FC-Szombathely)17
Rácz Zsófia (Viktória FC-Szombathely)13
Szuh Erika (Viktória FC-Szombathely)13

teljes lista >>
Futsal NB I. góllövőlista
Dombai-Nagy Anett (Vesta-City Line K és 3S) 67
Pádár Anita (Vesta-City Line K és 3S) 55
Szekér Anita (Univerzum) 39
Garadnai Erika (Miskolci Szabadidőközpont-Vénusz) 28
Varga Adél (Tolna-Mözs) 25
Csepregi Gabriella (Miskolci Szabadidőközpont-Vénusz) 22
teljes lista>>
NB II. góllövőlista
Várkonyi Orsolya (Soproni FAC) 41
Végh Renáta (Nagykutas NLSE) 40
Dénes Dorottya (XII. Ker. Hegyvidék SE) 28
Mátyás Noémi (Somogyjád SZKKSE) 27
Bogyai Alexandra (Somogyjád SZKKSE) 22
Rózsás Rita (Nagykutas NLSE) 20
teljes lista>>

Képgalériák

további képek

Fórumok

· Sopron Fan Club
· Szegedi AK
· ONLINE-Rész- és végeredmények
· Somogyjád SZKKSE
· Góltippp!
· Kutasi lányok!!!
· Futsal
· U15
· Gyulai Amazonok
· Fészek Csempebolt Fan Club
· DRUKKERPRESSZÓ
· A női válogatottról
· Hegyvidék SE
· MTK Fan Club
· Vélemények a honlapról

Hozzászólások

· Július 10.: 29. Scarbantia-Kupa női kispályás torna Sopronban
· A májusi góltipp-játék végeredménye; júniusban jönnek a vb-meccsek!
· Moszkvába utazik a futsalválogatott
· Élő tévéközvetítés a Női Magyar Kupa-döntőről - nem biztos, hogy öröm...
· NB I: a 21. forduló (04-24-25.) részletes összefoglalója
· NB II: a 20. forduló (04.16-18.) összefoglalója
· Női NB I: a 19. forduló (04.10-11.) részletes összefoglalója
· Élőben közvetíti a televízió a Vesta - Tolna futsal kupadöntőt!
· A márciusi góltipp-játék végeredménye
· Vb-selejtező: kétgólos siker Bosznia-Hercegovina ellen
név:
jelszó:
eredmenyek.net Góltippp játék nb1.hu
partnerek
www.mobilpresent.hu
www.edzotaborok.hu
Viktória FC Szombathely MTK női foci FTC UTE női csapat Olimpia kattints !!! PVSK Női focicsapat Nagykutas PMFC