kép
· NB I: a 20. forduló (04.17-18.) részletes összefoglalója
2010. április 20. 08:46:23  nyomtatási kép  cikk küldése

A játéknap legnagyobb meglepetését a Taksony okozta azzal, hogy megfosztotta az MTK-t a veretlenségétől (bár az eredmény csak azoknak váratlan, akik nem látták a meccset). Első tavaszi sikerét aratta a Ferencváros: április közepéig kellett várni erre - a szenvedő fél az Újpest volt.

A megszokottnál nagyobb létszámú nézősereg gyűlt össze Zuglóban, a Kövér Lajos utcai műfüves pálya korlátjának támaszkodva. Érthető volt a fokozott érdeklődés, hiszen a tavasszal két jól szereplő gárda veselkedett egymásnak.

Az MTK minden meccsét megnyerte, sőt bejutott a Magyar Kupa döntőjébe is, míg a taksonyiak olyan skalpokat gyűjtöttek be, mint többek között a Ferencváros és a Győri Dózsa.

Aktívan kezdték a meccset a vendégek, bátran kezdeményeztek, amely kissé meglephette a fővárosiakat. A 12. percben Szőcs Rékának minden tudására szükség volt, hogy a ,,nehézbombázó" Halászi Kinga szabadrúgása után megóvja kapujától a góltól. A 17. percben már a kapus sem segíthetett: Gál Tímea hibáját követően a lesipuskás Fogl Katalin megszerezte a vezetést a Taksonynak (0-1).

Alig telt el öt perc, amikor a házigazdák számára megadatott az egyenlítés: Vadas Nikolett buktatta Vágó Fannyt a 16-oson belül - 11-es! A büntetőt a sértett végezte el, de a Femina ellen két 11-est is értékesítő labdarúgó ezúttal gyatrán a kapu mellé lőtte a labdát.

Hajtott-küzdött mindkét együttes (mondjuk a taksonyiak sokkal lelkesebben tették ezt), így viszonylag élvezhető volt az összecsapás. A szünet előtt egy perccel Tóth I Alexandra adott be a jobb oldalról, s az érkező Vágó Fanny közeli fejesével egalizálta az eredményt (1-1).

Úgy látszott, ez a meccs nem Gál Tímeáé, aki az 50. percben szabálytalankodott Fogl Katalinnal szemben - ez is 11-es! A büntetőt a másik oldalon is a sértett végezte el, de a taksonyiak csatára nem hibázott (1-2).

És ezzel még nem volt vége a Fogl-shownak! Az MTK még ki sem ,,józanodott" a vendégek által okozott ,,dózisból", amikor az 52. percben a villámgyors Fogl Katalin iramodott meg az MTK kapuja felé, s ha már arra járt, nem is hibázott, kettőre növelve a két csapat közti különbséget (1-3).

Ekkor már kevés hazai szimpatizáns gondolta azt, hogy itt három ponttal sikerül gazdagodniuk.

Reménytelenségüknek táptalajt szolgáltatott többek között az is, hogy Godvár Katalin sérülés miatt nem léphetett pályára, sőt Vesszős Mercédesz sem volt százszázalékos állapotban, így ő csak a cserepadon foglalhatott helyet. És még ha ehhez hozzávesszük, hogy rosszullétre panaszkodva Demeter Réka a szünetben kivált a védelemből, így a többi, pályán lévőre vált a feladat: előbb a szépítés, majd az egyenlítés. Ezen a napon azonban az MTK-ban nem volt igazi vezér, aki magával rántotta volna a többieket. A hazaiak gondjai mellett viszont minden dicséretet megérdemel a Taksony, hiszen lelkesen, elveszett labdát nem ismerve játszottak, kívülről úgy tűnt, mintha az életükért futballoznak. Pedig csak három pontot ért ez a siker, mint a többi győzelem, viszont űzhette őket az a tény, hogy megfoszthatták a kék-fehéreket a veretlenségüktől.

Ahogy telt-múlt az idő, úgy tűnt egyre reménytelenebbnek az MTK-sok helyzete. Viszonylag későn, a 84. percben Méry Rita lesgyanús helyzetben kapta a labdát, amelyet megpróbált átemelni Kovács Klaudia kapus felett, a hálóőr ugyan még beleért a labdába, amely végül mégis a taksonyi hálóban landolt (2-3).

Felcsillant a remény az MTK-pontszerzést illetően, de az utolsó hat perc lelkesedése kevésnek bizonyult - talán, ha korábban kezdenek el hajrázni a kék-fehérek.

Összességében a Taksony megérdemelt győzelmet aratott, hiszen motiváltabban, lelkesebben futballozott, mint a listavezető MTK, amely ezúttal nem tudta elviselni, hogy két válogatott játékosa is betlizett, valamint volt olyan futbvallistája is, aki nem érezte át a találkozó fontosságát.

A Viktória-Szombathely hátránya immár csak két pont az MTK mögött, így izgalmas csata várható az aranyéremért. A Taksony tavaszi produkciója pedig minden elismerést megérdemel, ráadásul sérülés miatt náluk is voltak hiányzók.

ÍGY LÁTTA A SZERKESZTŐ

Az alábbiakban nem az edzők, hanem munkatársunk osztályzatait közöljük.

MTK

Szőcs Réka 5 - Tóth I Alexandra 6, Gál Tímea 4, Demeter Réka 5 (Schumi Mercédesz 4), Pinczi Anita 5 - Tell Zsófia 6, Smuczer Angéla 6 - Szabó Zsuzsanna 6, Vágó Fanny 5, Víg Viktória 4 (Vesszős Mercédesz 0) - Méry Rita 5.

TAKSONY

Kovács Klaudia 5 - Vadas Nikolett 5, Pincze Gabriella 6, Szabó Szilvia 6, Molnár Judit 5 - Megyes Ágnes 6, Halászi Kinga 7, Sebestyén Györgyi 7, Jakab Kata 6, Szabó Boglárka 6 - Fogl Katalin 9.

 

MÉRKŐZÉS-ÖSSZEFOGLALÓK

MTK HUNGÁRIA FC - TAKSONY-BÍRÓ-KERT-MODEX BUSZ SE 2-3 (1-1)

Kövér Lajos utca, 130 néző. Vezette: Szőts G. (Vida G., Bartkó E.)

MTK: Szőcs R. - Tóth I A., Gál T., Demeter R. (Schumi M., a szünetben), Pinczi A. - Tell Zs., Smuczer A. - Szabó Zs., Vágó F., Víg V. (Vesszős M., 70. p.)- Méry R. Edző: Turtóczki Sándor.

TAKSONY: Kovács K. - Vadas N., Pincze G., Szabó Sz., Molnár J. - Megyes Á., Halászi K., Sebestyén Gy., Jakab K., Szabó B. - Fogl K. Edző: Dombó János.

Gólszerző: Vágó F., Méry R., ill. Fogl K. (3, egyet 11-esből).

Sárga lap: Megyes Á., Fogl K.

Jó: Tóth I A., Szabó Zs., Smuczer A., Tell Zs., ill. az egész vendégcsapat.

Turtóczki Sándor: - A Taksony nagyon motivált csapat benyomását keltette. Játékban ugyan felülmúltuk ellenfelünket, de sajnos hátul a védekezésben két, míg elöl egy egyéni hiba megpecsételte a sorsunkat.

Dombó János: - A legszebb születésnapi ajándékot kaptam a csapattól. Mit is kaphattam? Megemelem kalapomat együttesem mai teljesítménye előtt, fantasztikus tettet hajtottak végre. Köszönöm nekik!

(Az MTK - Taksony mérkőzésről Sipos Hajnalka által készített felvételek megtekinthetők honlapunk képgalériájában.)

VIKTÓRIA FC-SZOMBATHELY- 1. FC FEMINA '93 SE-HELLOTEL 5-0 (1-0)

Szombathely, 100 néző. Vezette: Tóth R. (Gaál A., Nárai M.)

SZOMBATHELY: Szvorda M. - Borbély O., Tóth II A., Tischler F. (Rába A., 77. p.), Papp D. (Pas A., 69. p.) - Megyeri B., Rácz Zs., Marsai N. - Szarvas A., Szuh E. (Tóth K., 82. p.), Tóth G. Edző: Hérincsné Markó Edina.

FEMINA: Mátra B. - Derzsi V., Gleich B., Szeitl Sz., Rudán A. - Ködmön K. (Lengyel A., 54. p.), Szekér A., N. Myriam, Laky A. (Horváth L., 76. p.) - Horváth L., Pádár A. Edző: Kiss László.

Gólszerző: Papp D., Megyeri B., Tóth G., Rácz Zs., Tóth K.

Sárga lap: Szarvas A.

Jó: Tóth G., Rácz Zs., Tóth II A., ill. Szeitl Sz., Rudán A., Szekér A., Derzsi V.

Hérincsné Markó Edina: - A második félidei teljesítményünk alapján megérdemelten nyertünk.

Kiss László: - A múlt héten a tudásunk hiányzott, ezen a héten pedig a hitünk.

 

PÉCSI MFC - GYŐRI DÓZSA SE 0-0

Pécs, 200 néző. Vezette: Lenner L. (Zsifkovics R., Auth Sz.)

PMFC: Varga B. - Schmidt L., Rőhberg Zs., Pupos I., Hunyadi A. - Jáhn K., Hozmann E. (Horváth K., 90. p.), Ács N., Molnár E. - Nagy L., Török K. (Kaiser K., 77. p.). Edző: Andreidesz József.

GYŐRI DÓZSA: Horváth K. - Szórádi N., Szűcs A., Soproni K., Jakab P. - Beke A., Pintér É., Finta O., Tóközi T., Jakab R. - Nagy H. (Szakács M., 60. p.). Edző: Vígh Zsolt.

Sárga lap: Pupos I., ill. Jakab P.

Jó: Jáhn K., Ács N., Molnár E., ill. Beke A., Szórádi N., Soproni K.

Andreidesz József: - Küzdelmes mérkőzésen egy nagyon jó csapat ellen szereztünk egy pontot.

Vígh Zsolt: - Küzdelmes mérkőzésen bár a helyzeteink megvoltak, az ólomlábak mindig tévedtek, így sajnos rúgott gól nélkül maradtunk, de nincs semmi baj, már beszéltem Walt Disney-vel, s rajzol nekünk még néhány jó játékost.

 

ÚJPESTI TE - FERENCVÁROS 0-8 (0-5)

Megyeri út, 100 néző. Vezette: Ember T. (Farkas M., Dobó G.)

ÚJPEST: Lengyel D. - Somló K., Durkó Z. (Polyák V., 62. p.), Nagy Sz., Wikidál G. - Kakuk A., Csík N. (Gálik Á., 72. p.), Beke A., Trencsányi K., Bura E. (Szabó I., 76. p.) - Zeller D. Edző: Farkas László.

FTC: Németh J. - Horváth E., Stefán A., Krenács L., Kucsera L. - Szlovák K. (Gáspár É., 63. p.), Terdik I., Csiszár H., Sipos L. - Ferencsik E. (Solymos K., 34. p.), Zágor B. Edző: Hevesi Tamás.

Gólszerző: Zágor B. (2), Krenács L. (2), Ferencsik E. (2, egyet 11-esből), Sipos L., Solymos K.

Sárga lap: Wikidál G., ill. Zágor B.

Jó: Szabó A., ill. Sipos L., Zágor B., Ferencsik E., Kucsera L., Krenács L.

Farkas László: - Ez van...

Hevesi Tamás: - Az egész csapatnak szívből gratulálok, a végeredmény önmagáért beszél. Tesszük a dolgunk, s megyünk tovább!

 (A bajnokság teljes eredménylistája, góllövőlistája és a tavaszi idény programja megtalálható honlapunkon.)

(Összeállította: B. Nagy Zoltán)

 

 A hozzászóláshoz regisztráció szükséges !

Tabellák

2009/2010, Női NB I
1. MTK Hungária FC54
2. Viktória FC-Szombathely49
3. Ferencváros33
4. Győri Dózsa SE30
5. Taksony-Bíró-Kert-MODEX Busz SE29
6. 1. FC Femina\'93 SE-Hellotel24
7. Pécsi MFC13
8. Újpesti TE6
9. Győri ETO FC: visszalépett!0
részletes     
2009/2010, Női NB II, Keleti csoport
1. XII. Ker. Hegyvidék SE (-4 pont)41
2. Szegedi AK-Boszorkányok38
3. Nyírség NSC30
4. Nyíregyháza Spartacus FC 24
5. Dorogi Egyetértés SE-SAME19
6. Holcim SC-Miskolc3
7. Gyulai Amazonok: visszalépett!0
részletes     
2009/2010, Női NB II, Nyugati csoport
1. Nagykutas NLSE52
2. Soproni FAC38
3. Somogyjád SZKKSE36
4. Gizella-Veszprémi SE21
5. Pécsi VSK20
6. Fészek Csempebolt NFK10
7. Szigetvári Vasas SC3
részletes     
2009/2010, Női U18
1. Taksony-Bíró-Kert-MODEX Busz SE49
2. Ferencváros45
3. MTK Hungária FC34
4. Viktória FC-Szombathely28
5. XII. Ker. Hegyvidék SE27
6. Győri Dózsa SE (-3 pont)16
7. 1. FC Femina\'93 SE12
8. Újpesti TE12
9. Győri ETO FC10
10. Pécsi MFC1
részletes     
2009/2010, Női Futsal NB I
1. Vesta-City Line K és 3S52
2. Univerzum41
3. Tolna-Mözs34
4. Miskolci Szabadidőközpont-Vénusz31
5. Szegedi AK-Boszorkányok15
6. Skorpió SE-1. DFC Group-Salgótarján7
7. Somafone-Kiskunfélegyháza6
részletes     
2009/2010, Női Futsal NB II, Felsőházi rájátszás
1. Galaxis NFE27
2. Ferencváros25
3. ELTE SE10
4. Kiskunhalasi FC10
5. Gyöngyösi F&BSK-Amazon; SE9
részletes     
2009/2010, Női Futsal NB II, Alsóházi rájátszás
1. Bonyhád-Völgység NSE18
2. Tolna-Mözs II.15
3. Rubeola FC-Csömör13
4. Siketek SK7
5. Salgótarjáni Vadmacskák0
6. Miskolci Vénusz II.: visszalépett!0
részletes     

Góllövőlisták

NB I. góllövőlista
Pádár Anita (1. FC Femina '93 SE-Hellotel)25
Vágó Fanny (MTK Hungária FC)22
Méry Rita (MTK Hungária FC)21
Szarvas Alexandra (Viktória FC-Szombathely)19
Tóth Gabriella (Viktória FC-Szombathely)17
Sipos Lilla (Ferencváros)15
Jakab Réka (Győri Dózsa SE)13
Dörömbözi Csilla (Ferencváros)11
Fogl Katalin (Taksony-Bíró-Kert-MODEX Busz SE)10
Megyeri Boglárka (Viktória FC-Szombathely)9

teljes lista >>
Futsal NB I. góllövőlista
Dombai-Nagy Anett (Vesta-City Line K és 3S) 55
Pádár Anita (Vesta-City Line K és 3S) 49
Szekér Anita (Univerzum) 32
Garadnai Erika (Miskolci Szabadidőközpont-Vénusz) 27
Varga Adél (Tolna-Mözs) 24
Csepregi Gabriella (Miskolci Szabadidőközpont-Vénusz) 21
teljes lista>>
NB II. góllövőlista
Várkonyi Orsolya (Soproni FAC) 28
Végh Renáta (Nagykutas NLSE) 26
Mátyás Noémi (Somogyjád SZKKSE) 26
Dénes Dorottya (XII. Ker. Hegyvidék SE) 24
Bogyai Alexandra (Somogyjád SZKKSE) 19
Zimányi-Kovács Anikó (Szegedi AK-Boszorkányok) 17
teljes lista>>

Képgalériák

további képek

Fórumok

· Sopron Fan Club
· ONLINE-Rész- és végeredmények
· Kutasi lányok!!!
· Hegyvidék SE
· Fészek Csempebolt Fan Club
· MTK Fan Club
· Gyulai Amazonok
· Szegedi AK
· Futsal
· U15
· DRUKKERPRESSZÓ
· Somogyjád SZKKSE
· Vélemények a honlapról
· Góltippp!
· A női válogatottról

Hozzászólások

· Élő tévéközvetítés a Női Magyar Kupa-döntőről - nem biztos, hogy öröm...
· NB I: a 21. forduló (04-24-25.) részletes összefoglalója
· NB II: a 20. forduló (04.16-18.) összefoglalója
· Női NB I: a 19. forduló (04.10-11.) részletes összefoglalója
· Élőben közvetíti a televízió a Vesta - Tolna futsal kupadöntőt!
· A márciusi góltipp-játék végeredménye
· Vb-selejtező: kétgólos siker Bosznia-Hercegovina ellen
· U19, Eb-középdöntő: vereség Svájctól
· U19-es válogatott, Eb-középdöntő: beszélgetés Turtóczki Sándorral
· Fejér megyei női bajnokság
név:
jelszó:
eredmenyek.net Góltippp játék nb1.hu
partnerek
www.edzotaborok.hu
Viktória FC Szombathely MTK női foci FTC UTE női csapat Olimpia kattints !!! PVSK Női focicsapat Nagykutas PMFC