kép
· Kiütéses, 6-0-s vereséget szenvedett válogatottunk a norvégiai Eb-selejtezőn
2011. szeptember 22. 13:01:18  nyomtatási kép  cikk küldése

Tudtuk, hogy jobbak a norvégok, sőt, sokkal jobbak, de azért ilyen kiütésre nem számítottunk. Bár a szakvezetés minimum 1 pontban reménykedett, a 2 idegenbeli meccs mérlege: 2 vereség, 1-8-as gólkülönbség, a csoport utolsó helye. Valami nagyon nem stimmel... Sajnos.

Női válogatottunk nem tudta megnehezíteni a világbajnoki résztvevő norvég együttes dolgát az oslói Európa-bajnoki selejtezőn.

A belgiumi szoros vereség után a Kiss László vezette együttes a csoport favoritjának otthonába látogatott. A norvégok egy izlandi vereséggel kezdték meg szereplésüket a csoportban, ami a hozzáállásukban is tetten érhető volt: nagy bizonyítási vággyal játszottak a mérkőzésen.

Válogatottunk a Szőcs Réka - Gál Tímea, Szeitl Szilvia, Tálosi Szabina, Tóth II Alexandra - Smuczer Angéla, Rácz Zsófia - Megyeri Boglárka, Pádár Anita (Sipos Lilla, 75. p.), Méry Rita - Vágó Fanny összeállításban lépett pályára.

Ahogyan az várható volt, a mieink már a mérkőzés elejétől védekezésre kényszerültek, az első 20 percben azonban még jól zárt a védelem, a norvégok a játékrész első felében nem tudták bevenni a kapunkat. A 23. percben megszületett az első hazai gól, majd a 31. percben már két találat volt a skandinávok előnye.

A fordulás után negyedóráig tudtuk tartani az eredményt, a félidő második fele azonban egyértelműen a norvégoké volt, akik könyörtelenül kihasználták a hibáinkat, és a lefújásig négy újabb találattal alakították ki a 6-0-s végeredményt.

A mieink október 22-én hazai pályán mérkőznek meg a csoportot vezető Izlanddal.

- Számunkra szokatlanul magas iramban zajlott le ez a mérkőzés - fogalmazott Kiss László szövetségi edző a mérkőzés után. - Várható volt, hogy előbb-utóbb ez hibák sorozatához vezet, és így is lett, ennek tudható be a nagy különbségű vereség. Az eredmény lehetett volna szorosabb, a súlyos vereséghez az is kellett, hogy elképesztően buta gólokat kaptunk. A norvég válogatott remek csapat, dinamikában, technikában sokkal előrébb jár nálunk, mi egyelőre csak álmodozhatunk arról, hogy végig fel tudjuk venni hasonló iramú mérkőzések ritmusát.

(Forrás: mlsz.hu)

 A hozzászóláshoz regisztráció szükséges !

BNagyZoltán E-mail küldése a hozzászólónak
2011. szeptember 23. 12:59:31

Akkor mi nagyon sok pénzt kapunk, mert nagyon le vagyunk maradva :P


 


De félő, az lesz a pénz sorsa, ami eddig, eltűnik "a piramis tetején", elmegy másra... csak nem a női focira.


 


Nem először fordulna elő...


 

Flipperke E-mail küldése a hozzászólónak
2011. szeptember 23. 11:34:59
Így:
Jó hír!Egy nagyszabású konferencia lesz most Londonban! Egyre jobban támogatja az UEFA a női labdarúgást! A szervezet úgy döntött, hogy 23.600.000 Eurót oszt szét a 53 nemzeti szövetség között! (közöttük MLSZ!) a női labdarúgás támogatására és fejlesztésére! A legtöbb pénzt lemaradott országok kapják, ahol kevés az igazolt női játékos. A szervezet nem titkolt célja, hogy a futball az első számú női sportággá váljon minden országban! Kijelenthetjük, hogy 2011 mérföldkő a Női Labdarúgás életében!
Flipperke E-mail küldése a hozzászólónak
2011. szeptember 23. 11:33:46
Ahhoz, hogy pénzt vegyél ki a bankból, előbb be is kell tenned egy keveset. (Tomiszlav Szivics)

Ahhoz, hogy eredményeket lehessen "kivenni" előtte bele kell tenni pénzt,energiát,munkát! ( józan paraszti ész )
szike E-mail küldése a hozzászólónak
2011. szeptember 23. 11:28:05
Mindenhol azt hallani, hogy a női focit ne keverjük a ffi focival. A TV-s közvetítések terén se hasonlítsunk! Jelenlegi női foci alkalmatlan arra, hogy bármelyik csatorna is műsorára tűzzön egy női mérkőzést! Élvezhetetlen, unalmas, belterjes. Jelenleg sajnos sokszor a ffi serdülő mérkőzés színvonalát se közelíti meg. Az már kevés, hogy de ügyesen passzolgatnak ezek a lányok, milyen taktikusan járatják a labdát stb. Összefoglalók és eredmények közlése is nagy dolog lenne. De ehhez szükséges eredményeket produkálni.
CS.SZ. E-mail küldése a hozzászólónak
2011. szeptember 23. 11:21:03
Ahhoz, hogy pénzt vegyél ki a bankból, előbb be is kell tenned egy keveset. (Tomiszlav Szivics)
Összefogás kell gyerekek, nem a fúrás meg a lenyúlás!!!
Flipperke E-mail küldése a hozzászólónak
2011. szeptember 23. 10:46:41
Azzal viszont igen, hogy összefoglalók kellenek nem egész meccsek. Be kell csomagolni a terméket.
Flipperke E-mail küldése a hozzászólónak
2011. szeptember 23. 10:45:17
Mire mozduljon a média? A sikertelenségre, eredménytelenségre? nem értek egyet! A férfi foci évtizedek óta sikertelen nézhetetlen (lásd a nézőszámokat ott is) mégis a média tele van vele!
hármashatárhegyi E-mail küldése a hozzászólónak
2011. szeptember 23. 10:15:09
Stauffenberg Úr!Mindegy mik az eredmények felelős sosincs.Csak a magyarázkodás.Olyan nincs hogy bocsánat, inkább próbálja meg más.
Stauffenberg E-mail küldése a hozzászólónak
2011. szeptember 23. 09:35:32
A klubokban folyó szakmai munka határozza meg a válogatott eredményességét. Jó klubmunka nélkül kevés az esély a felzárkózásra. Csakhogy Kiss László és Turtóczki Sándor klubnál is dolgozott-dolgozik így az ő szerepük sikerben és kudarcban nagyobb mint egy kívülről jött kapítánynak.
szike E-mail küldése a hozzászólónak
2011. szeptember 23. 09:32:25
TV közvetítés?! A jelenlegi nagypályás női futball nem eladható! Sport tv már két kísérletet tett. (női kupadöntő) siralmas volt mindkét mérkőzés.
Egy rövid összefoglalót tudnék csak elképzelni. Mindenkinek meg kéne már értenie, hogy amatőr hozzáállással nem fog itt változni semmi, és nem az amatőr körülményekre, hanem a játékosok amatőr hozzáállására gondolok. Mire mozduljon a média? A sikertelenségre, eredménytelenségre? Fel kell mutatni valamit! Mióta hallani a női vízilabdáról? A mióta világversenyekre, olimpiákra kvalifikálja magát.

Kedves Blanka! Miről kellene csevegni? Jelenleg ennek van aktualitása, vagy beszéljünk arról, amikor a norvégoktól egy góllal kaptunk ki, pedig ha döntetlent játszunk, akkor a kínai vb-re kijutott volna Magyarország? Ja ez nem ma történt! És kint volt a telesport akkori stábja.
hegylakó E-mail küldése a hozzászólónak
2011. szeptember 23. 07:38:50
Köszi Flipperke ! Pontos időpontot tudunk már? Sajna Pápa nekem kissé messze van.Annyi sport tv van kis hazánkban , senki nem meri bevállalni a mérkőzés közvetítését? Hajrá szakvezetés küzdjünk meg a sportág népszerűsítéséért. Remélem olvassák!
Coach E-mail küldése a hozzászólónak
2011. szeptember 22. 22:11:31
spéci beltérivel néztem (ez kimaradt)
Coach E-mail küldése a hozzászólónak
2011. szeptember 22. 22:10:33
Nem olyan nagy dolog ám,hogy közvetítette a norvég adó a meccset. A román-magyar női VB-selejtezőt például egy spéci beltérivel végig adta a román 2-es csatorna amit volt szerencsém látni. Márpedig a románok kb velünk vannak egy szinten tehát még azt sem lehet mondani,hogy a világ élvonalához tartoznak minta norvégok, mégis közvetítik. Mérkőzés után edzők és játékosok nyilatkoztak. Nálunk meg mi van? Kritikákon megsértődő edzők,PMFC-PVSK-n példáúl nem nyilatkozik az egyik edző,nyílvánosságot kerülő játékosok.
ucr E-mail küldése a hozzászólónak
2011. szeptember 22. 20:06:34
Coach: nem értek egyet.
Először biztos tényleg az lenne, amit mondasz. De amint megszokottá válna, hogy a női futballban sem lehet titokban képviselni Magyarországot, nemsokára magától értetődő lenne mindaz, ami a nyilvánossággal jár.
ucr E-mail küldése a hozzászólónak
2011. szeptember 22. 19:59:21
A norvég meccset közvetítette az ottani tv2 nevű adó.

A weben is!

Sajnos Magyarországról nem lehetett elérni, mert a norvég média úgy gondolta, hogy ha ezt megengedné, akkor az sértené a magyarországi közvetítési jogok tulajdonosát.

A magyarok nézzék csak a magyar tévében. Igazuk van, nem?
Coach E-mail küldése a hozzászólónak
2011. szeptember 22. 18:33:11
Az eredmények,a női válogatott körül dolgozó "szakemberek" munkájának ismeretében talán jobb is,hogy a média nem vesz tudomást a női fociról,mert szerintem ízekre szednék őket és lenne ám nagy megsértődés emiatt.A norvég meccs elötti kritikai hangot meg lehetne szorozni kb 100-al. Márpedig a jelenlegi edzői garnitura nem vevő ha valaki megkérdőjelezi hozzáértését. Eredményekkel persze minden kritikának elejét lehetne venni,de ahhoz meg jobban kellene dolgozni.
Flipperke E-mail küldése a hozzászólónak
2011. szeptember 22. 18:13:37
Hegylakó! ( láttam az összes filmedet!!!!Naggyon jó!! ) Pápán lesz a hazai meccs! De majd az UEFA.com-on követjük, ott 2 percenként beírják az állást!
hegylakó E-mail küldése a hozzászólónak
2011. szeptember 22. 17:18:52
Kedves Hozzászólók !
Gondolom ez a 6:0 mindenkit sokkolt, edzőt, játékost és szurkolót egyaránt.
Sajnos be kell látnunk ,hogy teljesen amatör csapattól nem lehet profi teljesítményt elvárni.
Amit én borzasztónak tartok a sportág életében az a teljes média csend. A női labdarúgással egyetlen sportlap sem foglalkozik, senkinek sem számít, olyan mintha csak grundfoci lenne. Néhány lány lemegy szabadidejében focizni és kész.
Szerintem legalább a válogatott mérközéseket kellene egy jó férfi labdarúgó meccshez kapcsolni, hogy legyenek nézők, hogy egyáltalán tudjanak róla, hogy létezik ilyen is ebben az országban.
Szerintem az is fontos lenne, hogy a válogatott Budapesten játssza a selejtezőket - nem tudom hova tervezték - időben reklámozni kellene az egészet, ha lenne támogatottság- szurkolók- talán a lányok is lelkesebbek lennének és szárnyra kelnének.
Nagyon hiányzik a sportágnak a reklám, az elismertség.
Szívesen megosztanám gondolataimat a szövetségi edzővel ez ügyben.
Remélem a fórum a gondolatcserét szolgálja és nem a másik sárba tiprását és anyázást.
Mindenkinek további szép napot kívánok !
womansoccer E-mail küldése a hozzászólónak
2011. szeptember 22. 16:03:29

Igaza van Coach-nak, nem csak a mennyiség, a minőség is számít.Edzőink zöme sajnos a "futottak még" kategóriában a férfi futballban nem kellő netán onan eltanácsolt emberek.És ameddig a női fociban nem  lesz átfogó és teljes reform, e téren sem várható nagy változás.


 

Coach E-mail küldése a hozzászólónak
2011. szeptember 22. 15:30:40
Ne gondoljátok,hogy csak a mennyiség számít,a minőség legalább annyira. Azt mondják vannak olyan edzők a női futballban akinél akár napi kettőt is edzhet egy játékos akkor sem fog fejlődni.
womansoccer E-mail küldése a hozzászólónak
2011. szeptember 22. 15:22:03

Kedves Kasza Blanka!


Nem szégyenkezni és elhallgatni kell az eredményt, hanem háromszor ennyit edzeni. Talán akkor nem lenne ennyi negatíiv kritika

Kasza Blanka E-mail küldése a hozzászólónak
2011. szeptember 22. 15:16:25
Kösz Pityő de nem kell megvédeni akkor is fenntartom a véleményemet hogy minek kiirni minden rossz eredményt.bandinéni meg menjen a VV5-be a boszi kategóriába.
hármashatárhegyi E-mail küldése a hozzászólónak
2011. szeptember 22. 15:09:16
Azért BANDINÉNI tudd hol a határ.Én ismerem a Kasza Blankát aki fiatal focista és nem illik ilyen hangon lemarharépázni.Azért mert Ő nem szereti olvasni a negativ eredményeket még nem ok a sértésre.Remélem a T. Főszerkesztő felfigyel az ilyen durva hangokra.
ucr E-mail küldése a hozzászólónak
2011. szeptember 22. 14:46:30
Képzeljétek, mennyit kapunk, ha nyáron Izlandon nem tudták volna fogni az EuroSport 2-t legalább az ottani edzők.
Bandi néni E-mail küldése a hozzászólónak
2011. szeptember 22. 14:45:15
Na arra én befitetek hogy a tapasztalatokat itt átadják.A bajnokság szinvonalát mihez méred Kasza Blanka?Voltál már egyáltalán meccsen?Milyen negativ dolog az hogy le merik irni hogy mennyi a gólkülönbség és a 2 meccsen mennyi volt a vereség?Te nem vagy normális: Kersztelkedj át Ütődött Blankára Te marharépa.
womansoccer E-mail küldése a hozzászólónak
2011. szeptember 22. 14:31:53

Valójában lássuk be mi magyarok a legamatőrebb módon állunk ehhez a sportághoz.Nincs megfelelő számú játékos, nincs honnan meríteni, nincsenek jól működö klubmodellek, sőt egyáltalán nincsenek stabil és euróópai szintű modellek.Nincs eg határozott Női Bizottság, és nincs az MLSZ.Sajnos igazán jó edzőink sincsenek, hiszen aki valamirevaló az igyekszik a férfi futballba.S ameddig heti két-három edzéssel az NB-I ben lehet játszani és nem kieső helyen lenni, addig sokat a magyar női foci nemzetközi szereplésétől várni nem lehet.Legutolsósorban emlitem a sorozatos személyi felelősséget a csapat körül, mey szintén bénítólag hat a válogatottra.Szomorúak a tények, de attól még tények maradnak. A női futball alapvető reform nélkül, felelős vezetés híján, pár éven belül halott hobbisportág.

Kasza Blanka E-mail küldése a hozzászólónak
2011. szeptember 22. 14:31:12
Nézzétek a pozitiv oldalát is.Utazhattak a lányok és vezetők, játszottak 2 meccset amiből tanultak és az itthoni kemény megmérettetésben majd hasznositanak is fognak.Kicsit más kúltúrát láttak a mai világban már ez is valami.A vezetők meg a tapasztalataikat átadják szakmai barátaiknak.Vagy itt megosztják a tanultakat.
Flipperke E-mail küldése a hozzászólónak
2011. szeptember 22. 14:30:01
Hálát adok az Izlandi edzőért!
Stauffenberg E-mail küldése a hozzászólónak
2011. szeptember 22. 14:22:45
Ha nincs a szakértő nagyközönség és az izlandi edző 10 lett volna közte.
kozepgulacs E-mail küldése a hozzászólónak
2011. szeptember 22. 14:13:46
Nem hiszem, h a fórum hatására változott volna az összeállítás. Az nagyon nagy hiba lenne, amit kizártnak gondolok. Más ellenfélhez, más taktika, más emberek kellenek. Én erre tippelnék.
Nyilván volt egy adag norvég félelem a lányokban, amit vagy sikerült kiűzni belőlük vagy nem. Az eredmény és a "buta gólok" alapján ez talán kevéssé jött össze.
Előrébb járnak a norvégok az utánpótlásnevelésben (is), ezt csak egy fejben és lélekben nagyon erős társaság és megfelelő taktika ellensúlyozhatta volna. Talán ez az ellensúlyozás meg is történt és csak ezért úsztuk meg hattal vagy lehetett volna többet tenni - ennek eldöntése már a szakmai elemzők asztala.
CS.SZ. E-mail küldése a hozzászólónak
2011. szeptember 22. 14:09:54
Hát igen mi Magyarok sajnos ezt tudjuk a legjobban...a "negativitást"
Kasza Blanka E-mail küldése a hozzászólónak
2011. szeptember 22. 13:37:30
Nem értem minek kell ennyi negativ írás.Hány vereség meg mennyi a gólkülönbség stb..Mindig csak a rosszat irják ide.
Kasza Blanka E-mail küldése a hozzászólónak
2011. szeptember 22. 13:28:19
Ugy vettem észre a szakértő nagyközönség hatására /Romina,Tulok stb/ megváltoztatták a belgák elleni összeállítást.Ez igy jó?

Tabellák

NB I, alapszakasz, 2011/12
1. Viktória FC-Trend Optika (Szombathely)28
2. Astra-Bíró-Kert FC (Bp.)27
3. MTK Hungária FC (Bp.)22
4. 1. FC Femina ´93 SE (Bp.)18
5. Győri Dózsa SE16
6. Ferencvárosi TC12
7. Páter Fit-Well-Nagypáli9
8. Újpesti TE7
9. Szegedi AK3
10. Nyíregyháza Spartacus FC3
részletes     
U17, 2011/12
1. Ferencvárosi TC18
2. Astra-Bíró-Kert FC (Bp.)18
3. Viktória FC-Trend Optika (Szombathely)18
4. MTK Hungária FC (Bp.)15
5. Nyírség NSC (Nyíregyháza)14
6. Győri ETO FC13
7. 1. FC Femina ´93 SE (Bp.) /-1 pont/8
8. Páter Fit-Well-Nagypáli7
9. Szegedi AK5
10. Győri Dózsa SE3
11. Újpesti TE /-2 pont/0
részletes     
NB II, 2011/12
1. Ferencvárosi TC II.19
2. Hegyvidék SE (Bp.)19
3. Pécsváradi SE18
4. Pécsi VSK14
5. Metis-Plantur 39 NFC (Bp.)13
6. Soproni FAC9
7. Nagykanizsai TE 18669
8. Veszprém-Gizella SE8
9. Dorogi Egyetértés SE4
10. Szigetvári Vasas SC0
részletes     
Futsal NB I, 2011/12
1. Miskolci Szabadidőközpont-Vénusz15
2. Univerzum-Aramis10
3. Vesta SE9
4. Tolna-Mözs9
5. Ferencváros7
6. MVFC-Berettyóújfalu7
7. Kiskunfélegyházi Fornetti6
8. Szegedi AK-Boszorkányok4
9. ELTE SE3
10. Galaxis NFE0
részletes     
Futsal NB II, Északi csoport, 2011/12
1. Hungária-Univerzum9
2. Budapest Police SE9
3. Rubeola FC-Csömör8
4. Hegyvidék SE4
5. Obsitos SE4
részletes     
Futsal NB II, Déli csoport, 2011/12
1. Astra Kiskunfélegyházi Bulls7
2. Tolna-Mözs II.7
3. Szentesi FSC1
4. Szekszárdi UFC1
részletes     
Futsal NB II, Keleti csoport, 2011/12
1. Skorpió SE-Salgótarján23
2. Hajdúböszörményi TE19
3. Apci Amazon SE8
4. Miskolci Szabadidőközpont-Vénusz II.1
részletes     
Futsal NB II, Nyugati csoport, 2011/12
1. Vesta SE II.17
2. Kalafa SE-Tatabánya13
3. Szombathelyi Egyetem SE12
4. Fészek Csempebolt NFK (Ikrény)10
részletes     

Góllövőlisták

NB I, góllövőlista
Pádár Anita (1. FC Femina '93 SE)20
Fogl Katalin (Astra-Bíró-Kert FC - Bp.)17
Sipos Lilla (Viktória FC-Trend Optika - Szombathely)13
Nagy Dóra (Viktória FC-Trend Optika - Szombathely)12
Méry Rita (MTK Hungária FC)12
Rácz Zsófia (Viktória FC-Trend Optika - Szombathely)11
Jakab Réka (Győri Dózsa SE)10
Dombai-Nagy Anett (Astra-Bíró-Kert FC - Bp.)9
Nagy Lilla (MTK Hungária FC)8
Vágó Fanny (MTK Hungária FC)7

teljes lista >>
U17, góllövőlista
Németh Dorottya (Astra Bíró-Kert FC - Bp.) 11
Nagy Alexandra (MTK Hungária FC) 11
Németh Loretta (Győri ETO FC) 11
Kós Petra (MTK Hungária FC) 9
Diószegi Fanni (Ferencváros) 7
Lovas Anna (Nyírség NFC - Nyíregyháza) 7
teljes lista>>
NB II, góllövőlista
Solymos Krisztina (Ferencváros II.) 12
Kálmán Hanna (Hegyvidék SE) 11
Faltusz Viktória (Ferencváros II.) 9
Halász Réka (Hegyvidék SE) 7
Piszker Flóra (Veszprém-Gizella SE) 6
Bucher Bettina (Pécsi VSK) 6
teljes lista>>
Futsal NB I, góllövőlista
Pádár Anita (Vesta SE) 22
Szekér Anita (Tolna-Mözs) 11
Bernáth Csilla (Miskolci Szabadidőközpont-Vénusz) 11
Zimányi-Kovács Anikó (Szegedi AK-Boszorkányok) 10
Bernhardt Barbara (Univerzum-Aramis) 10
Üveges Katalin (Univerzum-Aramis) 8
teljes lista>>
Futsal NB II, góllövőlista
Hegyi Szilvia (Hungária-Univerzum II.) 11
Vígh Renáta (Hungária-Univerzum II.) 10
Bozsó Renáta (Apci Amazon SE) 8
Lovas Anna (Hajdúböszörményi TE) 8
Csuti Melinda (Fészek Csempebolt /Ikrény/) 8
Quirikó Vivien (Hajdúböszörményi TE) 7
teljes lista>>

Képgalériák

további képek

Fórumok

· Hogy mindenki jó helyre időre menjen ...
· ONLINE-Rész- és végeredmények
· Nagypáli lányok!!!
· DRUKKERPRESSZÓ
· Szegedi AK
· Futsal
· Ki lesz a bajnok az NB I-ben?
· U15
· Az U-15-ös bajnokságról
· Góltippp!
· Veszprémi nöi foci
· Sopron Fan Club
· secret service
· Hidegkúti Angyalok Fan Club
· 30-as nő focizni szeretne

Hozzászólások

· Eb-selejtező: válogatottunk 4-0-ra győzött idegenben a harmatgyenge bolgárok ellen
· Micsoda bemutatkozás! Gál Tímea góllal kezdett a görög bajnokság vasárnapi rajtján (Videóval!)
· Ma rajtol a görög bajnokság: Gál Tímeáék a bajnok PAOK ellen lépnek pályára
· Eb-selejtező: Bulgáriában próbálja megszerezni első pontjait a válogatott
· Kiss László szövetségi edző úgy döntött, hogy nem tájékoztatja honlapunkat
· U17-es Eb-selejtező: 5-0-s vereség a svédektől, ismét elmaradt a továbbjutás
· Eb-selejtező: Izland ellen játszik Pápán a válogatott szombaton (kezdőcsapattal!)
· NB I, 8. forduló: Nagy Anett műesése (?) utáni 11-essel nyert az Astra az MTK ellen
· U17-es Eb-selejtező: Bulgária 3-0-s legyőzésével kezdtük a csoportmeccseket
· U17, 7. forduló: Nagy Alexandra gálázott Győrben; megvan a második Femina-siker
név:
jelszó:
eredmenyek.net Góltippp játék
Partnerek:
http://siposfoto.gportal.hu/

MTK női foci

Viktória FC Szombathely
Astra HFC

FTC

Nagykutas

PMFC

PVSK Női focicsapat
Tolna-Mözs

noifoci60

kattints !!!

www.edzotaborok.hu

www.mobilpresent.hu

nb1.hu