kép
· Álomjuttatásért utolsó hely Portugáliában, avagy változásra van szükség a válogatottnál
2012. március 08. 17:58:26  nyomtatási kép  cikk küldése

Lejátszotta utolsó, portugáliai felkészülési mérkőzését a magyar női válogatott, amely 2-1-re kikapott Írországtól, így az utolsó, 12. helyen zárt. Azért nem hátrébb, mert csupán ennyien indultak. Bajban a sportág! Rendhagyó "ébresztőnk"!

Na, kérem szépen, itt vagyunk eme furcsaságokkal gazdagított portugál túra utolsó meccsénél.

A sors és az eredménytelen eredmények alakulása révén az Algarve Kupa záró találkozóján azzal az Írországgal játszott a magyar csapat, amelyet az első csoportmeccsen egyetlen, 2. percben góllal sikerült (még) megverni. Ami azonban akkor sikerült, az már most nem, igaz, a mérkőzés tétje nem volt igazán nagy, hiszen vagy a 11., vagy az utolsó, 12. helyért zajlott a küzdelem. Lehet-e motiváció bármelyik pozíció? A címeres mezt felvevőknek mindenképpen az kellett volna lennie. (És lehet, hogy volt, ki tudja? De legyünk optimisták, higgyük el, nagy volt a harc a 11. helyért is.) A végeredmény azonban ismert, 2-1 - nem ide. Így sereghajtóként zárt a jobb sorsra érdemes magyar együttes, amely az alábbi összeállításban állt fel: Szőcs Réka - Szabó Boglárka, Szeitl Szilvia, Tálosi Szabina, Gál Tímea - Smuczer Angéla, Rácz Zsófia (Csiszár Henrietta, a szünetben) - Dombai-Nagy Anett (Megyeri Boglárka, 72. p.), Szuh Erika (Fogl Katalin, 83. p.), Zágor Bernadett (Sipos Lilla, 68. p.) - Vágó Fanny (Pádár Anita, a szünetben). Gólunkat Tálosi Szabina szerezte szabadrúgásból.

Ennyi a száraz tény (tengerpart lévén kissé sarkítva...)

Azt már a beharangozónkban is jeleztük, a lehető legrosszabb időpontban volt a portugál út, hiszen hazaérkezés után 2 nappal kezdődik a tavaszi idény, és épp a formába hozás időszakából estek ki a szövetségi edző által (!) legjobbnak tartott honi labdarúgók.

Érthetően bosszúsak a klubedzők, és az eredményeket, a portugál összefoglalót látva bosszúsak a drukkerek, azok a csekély számú nézők, akiket még egyáltalán érdekel ez a hobbisportág. Nincsenek sokan, talán néhányan, emellett maradnak a szülők, a barátok, barátnők, bulizós társak. Ennyi és egy fikarcnyival sem több.

Úgy érezzük, jogos az itthoni felháborodás a szereplés és a körítést illetően. Ezt leszűrhettük a hozzászólásokból, bár azért külföldről is írogattak kommenteket (...), sőt olyan helyről is, ahonnan semmiképp sem lenne etikus. Többet nem mondhatunk, de igencsak megkérdőjelezi egy-egy terület hitelességét.

Nos, az eredmények mellett azért jó néhány egyéb negatív eseménnyel is szembesült a sportágért aggódó személy. A Portugáliából érkező hírek, a netes megnyilvánulások, barátnak, barátnőnek elejtett panaszáradat egyértelműen jelzi, valamilyen szinten elkeserítő volt az, ami piros-fehér-zöld nemzeti színt jelképezve történt.

Már az őszi selejtezőkről is vészjósló visszhangok láttak napvilágot. Azt csiripelik a madarak, hogy volt olyan vezető (vagy más?) állítólag, aki már reggel a bárban kortyolgatott, és a pohara nem kávét vagy éppen forró csokit tartalmazott...

Hasonló infók keltek szárnyra a portugál utat illetően is, a magyar virtus, a vidám természet, a lazább életvitel kint is némiképp party-hangulatot eredményezett. Mindez még nem lenne gond, de ha már elviselhetetlenné válik, akkor bizony nem azt mondják, hogy X vagy Y nem viselkedett kulturáltan, hanem a magyarok. Amely tág kör, s beletartoznak azok is, akik itthonról tettek megjegyzéseket a szereplést illetően. És bizony, a dáridóban már előfordul, hogy egy-egy játékost dagadtabbnak látnak, mint amilyen valójában. Fogyniuk kellene, lehetne hozzátenni, de ha így van, akkor miért kerültek meghívásra? A "dundik" érthetően durcáskodnak, és talán joggal morfondíroznak el azon, aki más szemében a szálkát, az a sajátjában a gerendát...

A megsértett (?) játékosok talán joggal duzzognak, nem erre számítottak, csalódtak, ám mégsem beszélnek? Nos, azért, mert nem mernek.

S hogy miért is? Egyértelműen a pénz miatt. Az az igazság, hogy ma már igencsak megéri pusztán női válogatott KERETTAGNAK lenni. Jó formában lévőnek, sérültnek, dundinak, vagy olyannak, akinek a behívásán még saját klubedzője is meghökken.

"Pénz beszél, kutya ugat" - tartja a mondás, de nálunk a játékosok sem beszélnek. Pedig minden bizonnyal volna miről, de tartják magukat ahhoz, hogy "Ne szólj szám, nem fáj a fejem" helyett "Ne szólj szám, s tele van a zsebem". Elkeserítő.

Pedig itt lenne az alkalom, hogy valaki kiálljon a "nagy" nyilvánosság elé, és elmondaná, ez és ez történt Portugáliában, az ősszel pedig... De nem! Fél attól, ha nem sikerül szövetségi edzőt buktatni (a sportágért szorítók nagy többsége ezt szeretné!), akkor legközelebb már nem hívják meg a keretbe, s odalesz a nagy "zsé". (Még ha lenne egy hosszú, fekete hajú, sukár lány, akinek - legalábbis a nóta szerint - lóvéja sincsen, talán eldalolhatná bánatát.)

S ha már a pénznél járunk. Ez egy kétélű a dolog. Egyrészt mi is elismerjük, valamennyit kapjanak a játékosok, de ne ennyit! Ha igazak a zöngék, akkor ez a pocsék portugál szereplés + az ellőtte lévő összetartás a napi bruttó 20 ezerrel számolva bruttó 240-260 ezer forintot hoz(hat) majd a játékosok konyhájára. Egy napi 8 órát (vagy többet) güriző munkás megközelítőleg kéthavi bére. Ehelyett tengerpart, teljes ellátás, szabadidő, netezés, ja és a 10 napban unaloműzésként 4 meccsecske, kinek a pályán, kinek a lelátón, napfürdőzéssel körítve. Vagy nyerünk, vagy nem - ettől nem függ az "aprópénz"...

Mit ne mondjunk, arcpirító.

Óriási hiba volt a szövetség részéről a játékosok ilyetén való jutalmazása. Véleményünk szerint teljesítményfüggő rendszert kellett volna bevezetni. Lenne egy úgymond "alapdíj" (mondjuk 5 ezer Ft), és az elért eredményekhez képest erre jönne rá a prémium. Így lenne a legigazságosabb, nem pedig úgy, ahogy ez - az elnevezés többek tetszését is elnyerve - a portugál-partyt illetően zajlott.

A pénztől függetlenül úgy érezzük, az őszi gyászos szereplés ezzel a portugáliai utolsó pozícióval megspékelve el kell, hogy gondolkodtassa a szövetségi edzőt, Kiss Lászlót, hogy önként felajánlja lemondását, aki minden bizonnyal nem fogja elengedni a mézes csupor fülét. És mivel a szövetségben (sem) sokakat érdekel a női labdarúgás, így szinte bizonyos, hogy senki nem fogja kezdeményezni a váltást a válogatott kispadján, pedig az elmúlt háromnegyed év eredményei azt sejtetik, szükség lenne a cserére.

Ám attól tartunk, sajnos minden marad a régiben, előrelépés nuku, viszont honlapunk utálata bizonyos embereknél majd az eget verdesi. Bár ha akadna legalább egy bátor leányzó (lehet akár "duci" is...), talán minden megváltozhatna. Még az is, hogy nem kelt annyi ellenszenvet a magyar válogatott, mint legutóbb, Portugáliában. Mert valljuk meg, a címeres mezesek népszerűségi mutatója a béka segge alá süllyedt. Talán mélyebbre, mint egyesek körében honlapunk tetszési indexe, elsősorban őszinte vélemény-nyilvánítása miatt.

Az álom így hiú ábránd marad...?

(B. Nagy Zoltán)

 A hozzászóláshoz regisztráció szükséges !

womansoccer E-mail küldése a hozzászólónak
2012. március 10. 09:02:51
Láttam én már szemüveges edzőt sőt 80 éves aggastyánt is. Tehát Ő nyugodtan lehet akár 130 kilós is.Ami igaz az igaz a mi lányaink egy része inkább piknikus alkat, semmint a szálkás típus, de ezt Kisss már akkor is tudta amikor behívta őket.Igen, ami lányaink egy része valóban túlsúlyos, valóban semmit nem tesz azért, hogy fogyjon és izmosodjon, de miután nincs kiből válogatni, ilyen alkatu lányok is válogatottak, mert LEGALÁBB van labdaérzékük és több-kevesebb tehetségük.Ez ma elég.Ezt Kiss is pontosan tudja,s mint volt klubedző felelős is érte.Ha az elmúlt húsz évben a nevelésen lett volna a hangsúly, ma ez nem lenne gond, a ducik valamelyik alsóbb osztályban vitézkednének.
Joseph Cony E-mail küldése a hozzászólónak
2012. március 10. 08:03:40
Szégyen,hogy Horváth Antal ilyen "szakembert" véd. Remélem a soproni edző nem ilyen útszéli stílusban beszél játékosaival.
kittikus E-mail küldése a hozzászólónak
2012. március 09. 22:44:12
Mikor behivta , soványnak látta őket.valami okból a látása rosszabodott...
papamaci56 E-mail küldése a hozzászólónak
2012. március 09. 22:27:25
Időközben megtudtam néhány információt a portugál (egyesek szerint csak feltételes módban) elhangzottakról.
Valóban le lett dagattozva két-három magyar játékos, s mindez nem egy szobabeszélgetés során történt, hanem a válogatott öltözőjében a csapattársak, edzőkollégák, s a teljes személyzet előtt.
Felháborító. Hogy mondhat egy férfi ilyet lányokra? Hogy mondhat egy szövetségi edző ilyet olyan játékosokra, akiket ő hívott be?
Hogy veszi a bátorságot egy edző, hogy más kollégái által a legjobbak közé felhozó játékosokról ilyet mondjon?
Főleg úgy, hogy ő be se fér a ruhába, olyan zsíros mint a vicc...

Ilyen embernek nincs helye a válogatottnál...
kittikus E-mail küldése a hozzászólónak
2012. március 09. 22:12:56
Tóni bácsi miért ellenzed a kislányod fociját?Látod ezért jó Flipperkének hogy nincs lánya.nincs ilyen gondja.
duju E-mail küldése a hozzászólónak
2012. március 09. 13:28:11
Az jo dolog hogy akarki is lesz a szovetsegi kapitany elore tudhato hogy Toni bacsi szeretni fogja.Legalabb van egy biztos pont.A csajom szerint olyan sehol nincs hogy a szakagvezeto a szovetsegi kapitany.Ha egy csepp esze lenne akkor regen felvett volna valakit es ilyenkor ingatna a fejet hogy ejnye ejnye elegedetlen vagyok.De o akar lenni. Haggyatok mar hadd legyen.
Joseph Cony E-mail küldése a hozzászólónak
2012. március 09. 11:05:57
Azért azzal a Feminával bárki bajnok lett volna,de az egyértelmű,hogy azokért az eredményekért kapta meg előbb az U17-es kapitányi posztot (hamar kirúgták),majd lehetett szövetségi kapitány a felnőtteknél (itt is menesztené már őt szinte mindenki ,miután hatalmas a visszaesés) és lehetett szakágvezető is.A labdarúgás olyan,hogy ott meccsről-meccsre kell bizonyítani és nem lehet a múltra hivatkozni állandóan.
womansoccer E-mail küldése a hozzászólónak
2012. március 09. 10:57:25


Tisztelt Joseph!

Azért én azokat az éveket, amikor a Femina bajnok volt ilyen rövid idő alatt nem felejtettem volna el. Az edző Kiss László volt.Nem akarom védeni, de volt neki sokkal jobb sorozata is.Ami a mostani válogatott játékosokat illeti, nagy csoda nem várható tőlük.Hiányoznak azok az alapok, amelyért oly sokszor emletem fel a szavam. Nem véletlen hogy a valódi klasszis Zsani nem kiván itt játszani. Mint külföldi női focit figyelő, teljesen megértem őt.

womansoccer E-mail küldése a hozzászólónak
2012. március 09. 10:52:27


Már önmagában az tragédia, hogy egy klubvezető odaáll vittakozni egy minenki számára anoniom fórumon.Ez mutatja mennyire amatőr a sportág, és mennyire amatőrök azok, akik azt gondolják, hogy ezt jól tudják csinálni.Új utánpótlást és új szakembereket a női futballba, nem "szent őrületből", tisztességes anyagi megbecsülés mellett.Mert a "szent őrület" ilyen vadhajtásokat és nevetséges helyzeteket eredményez.

Joseph Cony E-mail küldése a hozzászólónak
2012. március 09. 10:38:26
Tóni bá.Lehet neked újdonság de az edzőt nem a magyarázkodásai hanem az eredményei alapján minősítik. Na az nincs Kiss Lászlónak a válogatottnál,így nem is kell csodálkozni azon,hogy menesztése is szóba került.UCR-nek igaza van,ez a csapat valóban jobb sorsra érdemes,nem itt kellene tartania. Pedig az MLSZ mindent biztosított számukra az eredményes munkához. Talán egy másik edzővel sikeresebb lesz a csapat.Kiss Lászlóban ha van szakmai tisztesség beadja a lemondását.
Tóni bá E-mail küldése a hozzászólónak
2012. március 09. 10:28:19
Hívjátok már meg Kiss László kapitányt és kérdezzétek meg mi a véleménye az egészről!!Mert ez így nem sportszerű hogy csak az egyik fél véleményét ismerem.
Igen.Valóban sokkal szerepel a válogatott mind Attila idejében !Hogy miért tudja valaki !!??Mert én nem !Kérdezzük meg a stábot.

Érdekes a győzelmi hozzá szólásban nincs reagálás az első meccs után.Miért ??!!
Tóni bá E-mail küldése a hozzászólónak
2012. március 09. 10:23:43
Tisztelt BNZ !Látod milyen szar ha valótlant állítanak és ráadásul érintett vagy benne.Nem tudom bebizonyítani ,hogy kitöröltél volna beírásokat,viszont egyenlőre te sem tudod bebizonyítani hogy a beírásod mögött ember is áll.Ha tökös újságíró vagy tedd meg.Kíváncsi vagyok nagyon.
Tóni bá E-mail küldése a hozzászólónak
2012. március 09. 10:20:48
Tisztelt Himnusz !Látom te vagy a balsors ebben a dalban.
Nyugodtan írogassad a hülyeségeidet.Soha nem kaptam semmi támogatást a szállodától ezért.Ha szeretnéd tudni bár nem tartozik rád a szálloda csapatunk egyik támogatója,és nem a válogatott miatt.Kérdezz mielött hülyeségeket írsz.
A neved meg gyönyörű!!Megnéztem a naptárt ilyen név hogy Himnusz nem szerepel sehol.
Tisztelettel: Horváth Antal.
ucr E-mail küldése a hozzászólónak
2012. március 09. 09:52:39
A válogatottnak nem önmagában az eredménytelensége a probléma, hanem a lehetőségekhez viszonyított eredménytelensége.

A lányok képességei alapján sokkal jobb lehetett volna.

A válogatottra költött összeget alapul véve is sokkal jobb lehetett volna. Az embernek az a benyomása, hogy sikerült elérni, hogy a pénz ne gyógyszer legyen, hanem méreg.

Ez persze csak vélemény, de hát kíváncsian szomjazzuk a tényeket amik alapján más véleményünk lehetne.

Mert az egy elfogadható nézet, hogy a szakággal szembeni elvárások középpontjában nem a válogatott eredményessége van, hanem a tömegesítés. De mégiscsak elkezdtek szépen költeni a válogatottra, és ha valahova odatesznek több pénzt, akkor ott valamilyen pozitív változást illik elérni. Lehet, hogy ez a pozitív változás nem több győzelmet, előrelépést a világranglistán jelent, megengedem, de valamit várunk.

Keressük a pozitív változást, de el kell ismerni, a látszat igencsak az, hogy inkább rosszra fordultak a dolgok.
ucr E-mail küldése a hozzászólónak
2012. március 09. 09:42:11
Igazán békén lehetne hagyni Tóni bát, ennyire azért hadd áljon ki a véleménye mellett.

Nem kell mindenkinek ugyanazt gondolnia.
BNagyZoltán E-mail küldése a hozzászólónak
2012. március 09. 09:09:01
Tóni bá!
Feleslegesnek érzem a hangulatkeltést az ügyben, hogy törölve lettek volna hozzászólások a honlapról. Megnyugtatlak: semmi nem került törlésre, minden vélemény ott van kerek perec.
Ne legyen már üldözési mániánk :)
Üdvözlettel :)
Himnusz E-mail küldése a hozzászólónak
2012. március 09. 08:50:00
Tóni bá, persze hogy ragaszkodott a soproni rendezésért, mert azért a szállodától csak csurrant-cseppent némi százalék a zsebébe.
raszputyin E-mail küldése a hozzászólónak
2012. március 09. 08:27:21
Erről a válogatottról milyen pozitívumot lehet írni? Szinte minden meccsen kikapnak,legyen az tétmeccs vagy felkészülési.
Tóni bá elkeserítő amit most írtál. Az,hogy Te kivel vagy jóban vagy kivel nem a magánügyed. De az mindennek a határa,hogy azt írtad,hogy ha bebizonyosodik,hogy Kiss dülöngélt vagy dagadtozott akkor mennie kell. Az eredménytelenség nem ok erre? Hiszen éppen te magad írtad,hogy Vágóval veretlen volt tétmeccsen a válogatott.Továbbra is azt érzem te nem látod át mekkora károkat okozott Kiss a válogatottnak. Már az egyetlen világban jegyzett játékosunk sem jön haza ehhez a válcsihoz,ez nem számít?
Tóni bá E-mail küldése a hozzászólónak
2012. március 09. 08:23:08
Tisztelt raszputyin !Te tudod az én nevem ,én a tied nem tudom .Így azt sem tudom hogy kivel kellene baráti vitát folytatnom.Na ez az egyik problémám.
Én is tudom hogy mi a helyzet a mérkőzésekkel és a helyezésekkel.A Tisztelet Kiss László iránt.És ez mind addig meg is lesz amíg nem bizonyosodik be ennek az ellenkezője.Ugyan ez a tiszteletem Vágó Attila iránt !Sőt minden edző-szakvezető kollégám iránt !Nevezzetek naív elfogult embernek nekem akkor is ez a véleményem.
Tóni bá E-mail küldése a hozzászólónak
2012. március 09. 08:17:26
Tisztelt Coach!
Igen bírálom az újságírókat mert ők is tehetnek erről a helyzetről.Ha már újságíróknál tartunk a Zoli miért nem ír pozitív nyilatkozatokat a válogatottról?az szólás szabadság hogy kitörlünk beírásokat?Na ez a kommunizmus!Ettől függetlenűl nem értem hogy jön ide a kommunizmus?!Hiszen itt is erről van szó.Nem terelésnek szántam a beírásomat és nem is Kiss László megvédésének ha úgy érzi hogy sáros az ügyben azt neki kell megtennie,vagy mennie.Rajtad kívül még senki nem mondta ki hogy Kiss László randalírozott részegen ,és ő hordta le a lányokat .Igen ha lehet ilyet mondani akkor Kiss László jó barátom .Én erre büszke vagyok !!Viszont Vágó Attila is az .Erre is nagyon büszke vagyok.Ha az embernek ilyen barátai lehetnének akkor mindenki büszke lenne.Emlékszem rá amikor Attilát szapulta a fórum,én akkor is kiálltam mellette.Mert hiszem hogy mind ketten jót akarnak és akartak a női focinak.Ha szeretnéd tudni Nekem Attila ideje alatt jobb volt.Hiszen a felnőtt válogatott minden hazai meccsét Sopronban játszotta.Igaz nem kevés munkát fektetünk ebbe bele.Ha hiszel egy kicsit a babonába akkor és ha utána nézel a felnőtt válogatott még Sopronban nem kapott ki.Mindkét szakvezető munkáját nagyra becsülöm ,sőt én csak tanulhattam mind kettőtől,és velük együtt a stábtól is,sőt a csajoktól is.Tudom és hiszem hogy ez a válogatott sokkal többre érdemes .és sokkal többet tud ennél.Csak sajna az ilyen beírások nem segítenek ebben.NEKEM EZ A BAJOM !!
Azt hittem hogy Te ezt átlátod.

Ha Kiss Lászlóról bebizonyosodik hogy Ő volt a részeg és aki le dagattozta a lányokat mennie kellene.De én ezt egyenlőre nem hiszem el.

Igen.Zavar az is hogy nem mer kiállni a nyílvánosság elé az a játékos akivel ez megtörtént.Számomra Ő nem játékos ha nem egy beszari alak.Vállalja fel magát és akkor bocsánatot fogok tőle kérni sőt megprobálom valamivel kárpótólni az álításom végett.

Ha valaki akkor én játékos párti vagyok ,mind addig amíg Ők is tudják hogy hol a helyük.Ezt bizonyíthatják itt Sopronban is.Képes vagyok bár meddig megvédeni egy játékosomat ,viszont képes vagyok arra is hogy 2 perc alatt a sárba tapossam ha a csapat érdekeivel szembe megy.Az hogy mi az érdek nem én határozom meg!

Coach !!
Az én beírásom hátterében ez áll.Próbáljátok illetve próbáld meg ezt elfogadni.Nem mindig kell hogy egyet beszéljünk.Nekem most ez a véleményem.
raszputyin E-mail küldése a hozzászólónak
2012. március 09. 07:58:26
Kedves Horváth Antal! Figyelmébe ajánlanám az Eb-selejtezők,a felkészülési mérkőzések és az Algarve Kupa eredménysorát amit Kiss Lászlóval elért a válogatott.Ehhez még tegye oda a Feminával a felsőházi rájátszásban elért 0 pontot és tisztelettel megkérdezem mi az ami miatt ennyire ragaszkodik Kiss személyéhez.
Coach E-mail küldése a hozzászólónak
2012. március 09. 07:46:26
Tóni bá tisztelem magát de most elvetette a sulykot. A női focinak tudja vannak szereplői:játékosok,edzők,gyúrók,orvosok és még újságirók is.Mi az újságíró feladata többek között? Nem csak az,hogy a szépet és jót megírja hanem az is,hogy ha valami negatívat tapasztal. Az ön észjárását követve az újságírók mozgásterét csökkentené.Hol él maga,kommunizmusban? De ügyesen csinálja,mert amit csinál az nem más mint elterelés.Ne foglalkozzon senki az eredménnyel,a válogatott újabb kudarcával,a szakmmai stáb botrányával. Mindez miért van? Mert maga egyszer-kétszer szervezett Kiss Lászlóéknak meccset és ott összehaverkodtak. Gondolja,hogy B.Nagy vagy valamelyik játékos reggel felkelt és kitalálta a dagadtozást és Kiss László dülöngélését? Nevetséges. Örömteli,hogy vannak ilyen játékosok akik elmondják ezeket mert ez is azt mutatja van akit nem csak a pénz érdekli hanem ha negatívat tapasztal el is mondja. Hogy mért nem a szövetségi edzőnek? Mert fél a retorziótól.Olvasva a játékosok facebookos beírásait egyértelmű kiket dagadtozot le a kapitány ,nos közülük majdnem mindenki szinte minden meccsen pályára lépett. Az most már végképp bebizonyosodott,hogy külön kell választani a szövetségi kapitányi és szakágvezetői posztot mert ilyen esetben nem tud kihez fordulni a játékos. Szakágvezetőhöz nem mert önmagát talán mégsem rendszabályozhatja meg,a küldöttséggel tartóknak sem(Tomka,Bozóky) mert őnekik a lényeg az,hogy kimosdassák Kisst ebből a kényes sztoriból,hogy legközelebb is részt vegyenek ezen a kiránduláson.

Tóni bá az ön beírásával az a legnagyobb probléma,hogy támadja a játékosokat anélkül,hogy utánajárt volna a dolgoknak.
Tóni bá E-mail küldése a hozzászólónak
2012. március 09. 07:40:28
Tisztelt mindenki !
Nem tartom magam nagy edzőnek / sőt/ nem tartom magam nagy szako.vez. de kimerem jelenteni hogy tudom miről beszélek.Igenis ismerem a Magyar Női focit.Az hogy sok dologban egyet értek veletek azt sem hangoztatom.Nekem a stílusotok nem tetszik.Olyan emberek írogatnak akiknek igenis sok közük van abban hogy itt tartunk.Tavalyi évben tettem egy javaslatot az MLSZ felé.Egy konferenciát szerettem volna létre hozni ahol mindenki elmondhatta volna NORMÁLIS körülmények között a véleményét.Minden felszólalónak a végén egy javaslatot kellett volna tennie az érdekében hogy Ő miben látja a fellendülést ,különben nem kapott volna szót.EZEN ÖTLETEMET ELVETETTÉK.Meglepődnétek ha tudnátok hogy kitámogatta ezt a konferenciát.
Arra azért kíváncsi lettem volna hogy közületek ki jött volna erre el.Mert itt név nélkül mindenki okos.Kimeri felvállalni a valódi nevét!?Na ez is egy probléma.Így a legkönnyebb mocskolódni.A legnagyobb problémáról senki sem beszél.Az én saját lányommal sokat harcoltam hogy ne legyen focista .Mégis az lett.Nem nagyon örültem neki de ez van.Hogy miért ??Na erről még senki sem beszélt mert ez Magyarországon tabu téma.Sőt én akár hányszor szóba hoztam ez teljesen egyértelmű dolog volt mindenki számára.Jobb esetben még számon is kértek a gondolat menetem végett.
Hogy miért nem engedik a szülők lányaikat focizni ??Az egyik ,sőt a legnagyobb problémát ebben látom .Ha élrdekel Tisztelt Kittikus a számom:30/8487957 szívesen beszélek róla.
MÁS !!
Milyen dolog az hogy a főszerkesztő vagy valaki más kitöről hozzá szólásokat??!!Mert az neki vagy nekik nem nyerő.
Drukkerpresszó 2012.03.05.13,51 -től estig .Valahogy eltűntek a beírások!Pedig ott is volt érdekes hozzá szólás.Sajna ezt sem lehet bizonyítani mind azt sem hogy mi volt Portugáliában.
Én ebben látom a nagy hibát.Jó lenne elsőnek a saját házunk tájékán összeszedni a szemetet s utána a szomszéd szemetével foglalkozni.
Itt be is fejezném mert tudnék mit írni de attól tartok hogy az érintett Úrak illetve Hölgyek ezt is kitőrlik.

Tisztelettel:Horváth Antal Sopron
dabra1010 E-mail küldése a hozzászólónak
2012. március 09. 06:38:35
Tóni bá!
A hozzászólásokban benne van minden "világfájdalom" ami a mai női labdarúgást jellemzi!
Hogy az ilyen cikk nem vet jó fényt???? Mit kell bebizonyítani?????
Gagyi az egész mai női foci! Saját maguk bizonyítják be minden alkalommal, mikor pályára lépnek!
Ön nem itt él köztünk? Nem látja?
A nullán vagyunk! InneN csak építkezni lehet!
De könyörgök NE EZEKKEL AKIK ÉVEK ÓTA SEMMIT SEM TETTEK A SPORTÁG FELEMELKEDÉSE ÉRDEKÉBEN!!!
Jöjjenek újak! A meglévő, vagy leendő vidéki csapatokból! Akiket nem ismerünk, de elkötelezettek!
Ki kell gyomlálni az MLSZ jelenlegi vezetését!
womansoccer E-mail küldése a hozzászólónak
2012. március 09. 05:36:45


Elég megdöbbnető ahogyan néhányan látják, illetve látni szeretnék ezt a kudarcot.A kályhánál kezdve, a női futball folymatosan hanyatlik és egyre kevesebb játékos kerül felnőtt korba, ergo a mindenkori kapitánynak egyre kisebb tömegből van lehetősége választani.A női foci nagy erkölcsi válságát éli.Nincs megfelelő számú képzett szakember, nincsenek alkalmas vezetők,és- néhány klubon kivül - sajnos amatőr vezetés és amatőr munka folyik.Miután az elmúlt jó pár évben semmi pénz nem jutott a sportágra,annak minden lenyomata látszik.Az edzők betonozva,a vezetők szintén, örzik a semmit amit egy egy csapat edzőjeként, netán vezetőjeként él meg.Szinte alig érkezik új szakember a sporrtágba,sőt nem is nagyon érkezik.Ugyanazok az arcok, és ugyanazok a szisztámák immár jó régen.Így nem lehet előre haladni. Vágó vitt némi színt a női futballba, de sorsát ismerjük.Marad a belterjes, fülledt,furcsa emberi kapcsolatokkal terhes, meglehetősen kevés munkával elért, gyenge eredmény.A bajnokság is csak három csapat számára verseny, a többiek talán megszokásból, talán hiuságból de kiállnak, a sportsiker esélye visziont számunkra minimális.Nevelő klub nincs az NB -I ben.Mindenki igazol, és lehetőleg késznek látszó játékost.Van aki akár hetvenet is öt év alatt, mégsincs semmiféle eredménye.A női foci ma hazánkban hobbifoci.Eredménytelensége ennek megfelelő.Ezredszer írom le: a mai felnőtt női futballt hagyni kéne magától kivezetődni a nemzeti bajnokságból. Ha vezető lennék, egy petákot nem áldoznék rá.Mit is vesztenénk?Szikrázó rangadókat, közönségcsalogató meccseket, pokoli iramot, akarást? Egy jobb meccsen van kétszáz néző. Annak fele hozzátartozó, és néhány megszállott.A jövő az utánpótlásban van.Csak a most 8-10 éves kislányok lehetnek azok akik jó alapok megszerzése után, jó pályákon jó körülmények között, jó edzők vezetésével jó játékososkká válhatnak.Ehhez azonban teljes szemléletváltásra, és néhány ma "gurunak" kikiáltott edző és vezető azonnali eltávolítására lenne szükség. Ne legyen félelme senkinek, ha a női foci erkölcsi és anyagi támogatását megadják, az eddiginél jöval komolyabb edzők és vezetők dolgoznának a sportágban, mert nem a levitézlett férfifutballban alkalmatlan edzők és vezetők, hanem valódi sportértő szakemberek kezében lenne a sportág.De ameddig ez nem így lesz addig átütő sikereket a sportág ne várjon.S miután a mi sportágunk  következmények nélküli sportág én nem várok változást.A lányok jól érezték magukat, jó pénzért és pihentek egyet.A hírek szerint a csapatvezetők sem múlatták szórakozás nélkül az időt.Csak az a baj, hogy néhányszor felvették a nemzeti mezt, és felmentek a pályára, mint válogatott.De félek ez az MLSZ-ben senkit nem érdekel, mert a női foci a szükséges rossz számukra.Jó lenne ezegyszer tévedni és a felelősségrevonásról olvasni.A női foci teljes megújuása érdekében.

 

 

kittikus E-mail küldése a hozzászólónak
2012. március 09. 03:36:25
Kedves Tónibá!Hogy mi vet rossz fényt a női focira nem kezdem el felsorolni.Ön is tudja.Álszentességnek meddig van helye?Meddig csapjuk be magunkat?Kinek az érdeke a pitiáner összekacsintás?A mai nőilabdarugás már verseny a világon.Ebben a versenyben miért maradtunk le?Soroljam?Tudja maga is.A mai "elit" 15 év alatt mit tudott elérni?Tudja Ön is.Ez közös bűn.Miért alakult igy?Tudja Ön is.A női foci megítélése nem azon múlik hogy mit ír be ide Katyvasz2 hanem az eredmények a meghatározók.Most épp a 12. hely.Ki számított erre?Tegye szívére kezét Ön is.Senki sem.A Vágó által elindult úton miért kellett megállni?A domb feléről újra visszagurultunk.Fájó.Ugye Tóni bácsi maga sem elégedett.Ha igen akkor az baj.Állandóan a kifogás az emelesz meg a pénz meg a körülmények...Másutt sem sokkal jobb hígyje el.A kiút a jobb szakmai munka felkészültebb nevelőedzőkkel és alázatosabb sportolókkal képzelhető el.A világ elment már sajnos.Semmilyen szinten nem tartozunk az élmezőnyhöz.Ugye Tónibá?Nosza a lényeggel foglalkozzon mindenki és ne azzal hogy Katyvasz2 kicsoda.Indokot már mindenki talált százat de megoldást írjon Ön is.Például olyasmit hogy a mindennapokon mit lehetne változtatni hogy a szülők ebbe a sportágba tereljék gyermekeiket ahol példaképeket találhatnak.Olyan példaképeket akiknek ez a szép sport az erkölcsről, alázatról és sikerekről szó. Tudja Tónibá az első lépés a legfontosabb.Visza az alapokhoz.A tető összedőlt.Vagy nem?Tudja Ön is a választ.Ne magukat nézzék hanem az elkövetkező generációt aki most született meg.Csak azokban van sansz Tónibá.A Mostani generációk már súlyos deficitben vannak.Eredményt már nem érdemes firtatni.Az nincs.A jól elvagyunk szemlélet öl.Sok sikert Tónibá.Legyen Ön az élharcosa egy uj generáció megalapozásának.Drukkolok Önnek ha ezt az utat válassza.Ha a mostani út fényezése a fontosabb akkor csalódnia kell mert az nem vezet sehova.Maximum a 12. helyhez elég.Látja Ön is.Vagy nem?
papamaci56 E-mail küldése a hozzászólónak
2012. március 09. 01:36:17
Tóni bá! Te MLSZ alkalmazott vagy? Vagy miért véded ennyire a mundér becsületét? Engem nem érdekelnek a körülmények (amiről sose fog kiderülni igaz-e, vagy sem...) csak az eredmény(telenség), s ezt akárhogyis próbáljuk kozmetikázni elkeserítő sajnos...Ez a lényeg, s az, hogy annyi pénzből amennyit ezért kifizettek az egész NBI elélne egész szezonban. Ez pedig szomorú.
Tóni bá E-mail küldése a hozzászólónak
2012. március 08. 22:32:36
KEDVES DABRA1010!!
NÉMELY RÉSZÉVEL EGYET IS TUDNÉK ÉRTENI !!BIZTOS VAGY BENNE HOGY TÉNYLEG VOLT OLYAN JÁTÉKOS AKI ÍRT,ÉS MEGSÉRTETTÉK ??MERT ÉN NEM !! AZ ÉN BEÍRÁSOM INKÁBB ERRE VONATKOZOTT.SZÁMOMRA EZ FELHÁBORÍTÓ HOGY MINDENT KITALÁLUNK /?/ AZ ÜGY ÉRDEKÉBEN.HA JOBBAN ELOLVASOD A BEÍRÁSOMAT AKKOR EZ INKÁBB ERRE A TÉMA KÖRRE IRÁNYUL.
ÉN IS ÖRÜLNÉK HA RENDBE LENNE MINDEN A FOCINK KÖRÜL.DE AZT IS FOGADD EL LÉGYSZI HOGY AZ ILYEN CIKKEK NEM VETNEK JÓ FÉNYT A NŐI FOCIRA.
VISZONT HA TÉNYLEG BETUDJUK BIZONYÍTANI HOGY ILYEN ELŐFORDULT AKKOR A STÁBNAK SZTEM LE KELLENE MONDANIA.LEGALÁBBIS AZ ÉN OLVASATOMBAN.
dabra1010 E-mail küldése a hozzászólónak
2012. március 08. 22:07:55
Tóni bá!
Számomra meg az a felháborító, hogy ön felháborodik!
Nem a fenti cikk, hanem a válogatott teljesítménye a szánalmas!
És igen! Valóban "pocskondiázás-lejáratás-stáb buktatás"-nak tűnik a fogalmazás.
Remélem a sportág érdekében, hogy ez az írás eléri a célját!
Nem gondolom, hogy sunyi besúgás lenne, ha valaki kitálalná azt, amit a sportággal szemben elviselhetetlennek, gusztustalannak tart!
Amúgy meg szerintem tök mindegy, hogy mi történt!
Ez nem mehet tovább!
Ez szégyen!
Változtatni kell! Minden szinten.
Nemsokára belekerül a férfiak licencébe a női utánpótlás!
Remélem jönnek új arcok akik leválthatják ezt a régi fásult, belterjes, gagyi társaságot! Lesznek olyanok közöttük akik felborítják majd a fehér abroszos asztalt és keményen odavágnak, ha hülyeségeket akarnak rájuk erőltetni!
8-10 év múlva lesz annyi játékos és szakvezető, hogy kemény küzdelem lesz a válogatottba kerülésért és dicsőség lesz felhúzni a címeres mezt!
A mostaniak helyében én haza sem mernék jönni!!!!!
Az egész brigád vezetőkkel, játékosokkal és az MLSZ illetékeseivel együtt húzzon a p..ba!
És, ha odaértek, akkor fizessenek napidíjat, hogy az utánpótlásukat könnyebben biztosíthassuk!!!
Hogy miért? Azért mert szerintem ennél már nincs lejjebb!!
Semmi veszíteni valónk nincs!
Új rendszerre és emberekre van szükség! Ezekre az alapokra nem lehet építkezni! Vicc az egész!
Tóni bá E-mail küldése a hozzászólónak
2012. március 08. 21:34:02
HÁT ÉN IS ERRŐL BESZÉLNÉK !!!
ucr E-mail küldése a hozzászólónak
2012. március 08. 21:13:42
Majd meglátjuk, Tóni bá. Kicsi világ ez; ha akár két-három megsértett játékos is terjeszt hülyeségeket, akkor is maradnak még tizenvalahányan, akik megmondhatják, hogy ez hülyeség, és akkor az fog elterjedni.

Ne ítéljünk korán, várjuk ki.
ucr E-mail küldése a hozzászólónak
2012. március 08. 21:07:54
Ez nem álomjuttatás, ez normális.

Az a nem normális, ha valaki nyaralásnak tekinti a válogatott külföldi szereplését. Persze lehet bulizni, de csak a sportemberhez illő életmód szabta keretek között. Ez nem üres lózung: nézzük meg, mennyire rúghatnak ki a hámból a magas színvonalon játszó profik, ha nem akarják veszélyeztetni a saját teljesítőképességüket. Nem babonából vigyáznak.

Az a nagyon nagy baj ezzel, hogy létezik egy "példamutatási lánc". A vezetők saját viselkedésükkel is mutatják, hogy mi a megengedhető, hogy milyen a követendő hozzáállás. A felnőtt 'A' válogatott pedig példát mutat minden olyan futballozó lánynak, aki arról álmodik, hogy bekerül a válogatottba.

De ezért akarjanak bekerülni?

Az a követendő példa, hogy szomjas lesz, ha kiszabadul az országból és meglát egy pálmafát?

Lejtő ez, meredek.
Tóni bá E-mail küldése a hozzászólónak
2012. március 08. 20:57:42
Számomra meg felháborító ez a cikk és az egész Portugál turné itteni beírásai.Remélem hogy valaki elgondolkodik az MLSZ-nél és akár rágalmazásért magyarázatot kér a szerkesztőtől.Ez a cikk az én olvasatomban nem más mind pocskondiázás-lejáratás-stáb buktatás-és ami a legfelháborítóbb az pedig sunyi besúgásra való felbujtatás.Szánalmas !!
Miért nem mentek el az MLSZ-be és az ajtó előtt sztrájkolnátok.Vagy miért nem kezdeményeztek egy megbeszélést a stábbal.Bár ahogy itt beszéltek róluk nem csodálkoznék ha szóba sem állnának veletek.Elég szar helyzetben van a női foci hazánkban semmi gond mi még tapossuk meg egy kicsit.
Nem tudom hogy mennyire igaz az állításotok az italozással kapcsolatban,de kicsit sántít nekem a story.Olyan mind ha egy kitalált mondva csinált esetről lenne szó.Ha igaz akkor meg miért nem vállalja a játékos a véleményét.Ez a napi díj dolog is sántít.Ha egy dagi játékos azért nem vállalja a nevét mert akkor nem kap pénzt illetve kimarad a keretből az most hagyja abba a focit és menjen főző iskolába.Számomra ez a megdöbbentő hír. Azt hogy kikaptunk lenyelem ,de hogy ilyen semmit mondó játékosok vannak a válogatottba az jobban felháborít.Gondolom amikor jelőlte őt a Szakvezető akkor nem mondta hogy "Laci bá ,de én dagadt vagyok+hogy nem szeretném ha innának mellettem+nem szeretnék napi díjat."
Már most látom mennyi negatív hozzá szólás lesz irányomban de leszarom !!Én legalább lemerem írni a véleményemet.
Azt azért elmondanám ha ez Vágó Attilánál fordult volna elől akkor is megvédeném őt és a stábját.Főleg akkor amikor semmi bizonyíték nincs a háttérben csak egy megsértett vagy megsértődő játékos véleménye.HA EGYÁLTALÁN LÉTEZIK ILYEN JÁTÉKOS !!!!!!!!!!!
emelesz E-mail küldése a hozzászólónak
2012. március 08. 18:22:04
Nagyon jó a cikk és aminek külön örülök,hogy a napidíj ügyére is kitért a cikkíró amiben hasonló a véleményünk.

Tabellák

NB I, alapszakasz, 2011/12
1. Astra-Bíró-Kert FC (Bp.)39
2. Viktória FC-Trend Optika (Szombathely)37
3. MTK Hungária FC (Bp.)34
4. 1. FC Femina ´93 SE (Bp.)24
5. Győri Dózsa SE19
6. Ferencvárosi TC13
7. Páter Fit-Well-Nagypáli12
8. Újpesti TE11
9. Szegedi AK6
10. Nyíregyháza Spartacus FC3
részletes     
U17, 2011/12
1. Ferencvárosi TC28
2. MTK Hungária FC (Bp.)25
3. Astra-Bíró-Kert FC (Bp.)25
4. Viktória FC-Trend Optika (Szombathely)19
5. Nyírség NSC (Nyíregyháza)18
6. Győri ETO FC17
7. 1. FC Femina ´93 SE (Bp.) /-1 pont/8
8. Páter Fit-Well-Nagypáli7
9. Szegedi AK5
10. Győri Dózsa SE /-3 pont/3
11. Újpesti TE /-2 pont/0
részletes     
NB II, 2011/12
1. Ferencvárosi TC II.22
2. Hegyvidék SE (Bp.)22
3. Pécsváradi SE21
4. Pécsi VSK17
5. Metis-Plantur 39 NFC (Bp.)13
6. Soproni FAC12
7. Nagykanizsai TE 18669
8. Veszprém-Gizella SE8
9. Dorogi Egyetértés SE4
10. Szigetvári Vasas SC0
részletes     
Futsal NB I, 2011/12
1. Diósgyőri VTK-Vénusz37
2. Tolna-Mözs30
3. Univerzum-Aramis28
4. Ferencváros25
5. MVFC-Berettyóújfalu23
6. Galaxis NFE12
7. ELTE SE12
8. Kiskunfélegyházi Fornetti9
9. Szegedi AK-Boszorkányok7
10. Vesta SE: kizárva0
részletes     
Futsal NB II, Felsőház, A-csoport, 2011/12
1. Astra-Hungary FC (Kiskunfélegyháza)33
2. Fészek-Pálya Vasút (Győr)22
3. Szombathelyi Egyetem SE12
4. Tolna-Mözs II.4
részletes     
Futsal NB II, Felsőház, B-csoport, 2011/12
1. Hungária-Univerzum II.22
2. Hajdúböszörményi TE18
3. Skorpió SE-Salgótarján17
4. Budapest Police SE1
részletes     
Futsal NB II, Alsóház, A-csoport, 2011/12
1. Szentesi FSC6
2. Kalafa SE-Tatabánya3
3. Apci Amazon SE0
4. Hegyvidék SE (Bp.)0
részletes     
Futsal NB II, Alsóház, B-csoport, 2011/12
1. Diósgyőri VTK-Vénusz II. /-2 pont/15
2. Rubeola FC-Csömör /-2 pont/12
3. Obsitos SE /-2 pont/9
4. Szekszárdi UFC9
részletes     

Góllövőlisták

NB I, góllövőlista
Pádár Anita (1. FC Femina '93 SE)24
Fogl Katalin (Astra-Bíró-Kert FC - Bp.)21
Vágó Fanny (MTK Hungária FC)16
Sipos Lilla (Viktória FC-Trend Optika - Szombathely)15
Méry Rita (MTK Hungária FC)14
Dombai-Nagy Anett (Astra-Bíró-Kert FC - Bp.)13
Nagy Dóra (Viktória FC-Trend Optika - Szombathely)12
Rácz Zsófia (Viktória FC-Trend Optika - Szombathely)12
Jakab Réka (Győri Dózsa SE)12
Godvár Katalin (MTK Hungária FC)10

teljes lista >>
U17, góllövőlista
Németh Dorottya (Astra Bíró-Kert FC - Bp.) 19
Diószegi Fanni (Ferencváros) 16
Nagy Alexandra (MTK Hungária FC) 16
Kós Petra Klaudia (MTK Hungária FC) 12
Németh Loretta (Győri ETO FC) 12
Kókány Regina (MTK Hungária FC) 11
teljes lista>>
NB II, góllövőlista
Solymos Krisztina (Ferencváros II.) 13
Kálmán Hanna (Hegyvidék SE) 11
Faltusz Viktória (Ferencváros II.) 11
Schmidt Lilla (Pécsváradi SE) 8
Papp Éva (Ferencváros II.) 7
Bucher Bettina (Pécsi VSK) 7
teljes lista>>
Futsal NB I, góllövőlista
Pádár Anita /ősz, Vesta: 29/ (Galaxis NFE) 38
Szekér Anita (Tolna-Mözs) 24
Zimányi-Kovács Anikó (Szegedi AK-Boszorkányok) 22
Bernáth Csilla (Diósgyőri VTK-Vénusz) 20
Újvári Krisztina (Diósgyőri VTK-Vénusz) 19
Szabó Anita (Ferencváros) 18
teljes lista>>
Futsal NB II, góllövőlista
Vígh Renáta /ősz, Univ. II: 41/ (Fészek-Pálya Vasút - Győr) 50
Szabó Boglárka (Astra-Hungary FC - Kiskunfélegyháza) 42
Efroszina Kovacseva (Hungária-Univerzum II.) 33
Zágor Bernadett (Astra-Hungary FC - Kiskunfélegyháza) 31
Hegyi Szilvia (Hungária-Univerzum II.) 29
Quirikó Vivien (Hajdúböszörményi TE) 24
teljes lista>>

Képgalériák

további képek

Fórumok

· Szegedi AK
· DRUKKERPRESSZÓ
· ONLINE-Rész- és végeredmények
· Futsal
· Veszprémi nöi foci
· Góltippp!
· Nagypáli lányok!!!
· Átigazolási hírek
· Sopron Fan Club
· Ki lesz a bajnok az NB I-ben?
· Hegyvidék SE
· Hogy mindenki jó helyre időre menjen ...
· U15
· Az U15-ös bajnokságról
· secret service

Hozzászólások

· Álomjuttatásért utolsó hely Portugáliában, avagy változásra van szükség a válogatottnál
· Ez történt a téli holtszezonban: összeállítás a játékos-igazolásokról - érkezők, távozók
· A gyengébb játékerőt képviselő Walestől is kikapott a magyar válogatott Portugáliában
· Vereséget szenvedett válogatottunk a portugáloktól az Algarve Kupán (Videóval!)
· Futsal NB I, 15. forduló: "kialudt" a Galaxis, már nem lehet a legfényesebb
· Portugáliában szerepel válogatottunk - legjobb esetben is csak a 7. helyen végezhet
· Négynapos futsal utánpótlástorna lesz márciusban Tolnán lányoknak és fiúknak
· Futsal NB I, 13. forduló: a berettyós Oláh Anikót nem tudták tartani a 'félegyháziak
· Bemutatkozik a Skorpió SE Salgótarján csapata
· Legek 2011-ből (2. rész): futsalban honlapunk őket látta a legjobbnak
név:
jelszó:
eredmenyek.net Góltippp játék
Partnerek:
http://siposfoto.gportal.hu/

MTK női foci

Viktória FC Szombathely
Astra HFC

FTC

Nagykutas

PMFC

PVSK Női focicsapat
Tolna-Mözs

noifoci60

kattints !!!

www.edzotaborok.hu

www.mobilpresent.hu

nb1.hu