kép
· NB I: a Femina ellen Rákospalotán pontot szerző Nagypáli jutott be a most hétvégén rajtoló felsőházi rájátszásba (beszámoló)
2012. április 09. 16:33:09  nyomtatási kép  cikk küldése

Az NB I alapszakaszának záró fordulójának legnagyobb kérdése az volt, hogy melyik együttes jut be ötödikként a felsőházi rájátszásba. A Femina - Nagypáli találkozóra látogattunk ki, hiszen előzetesen várható volt, hogy nagy csata lesz a Budai II-stadionban. Végül pontot szereztek a vendégek, s ezzel történetük legnagyobb sikerét érték el.

Hosszú idő után először fordult elő, hogy honlapunk két munkatársa egyszerre tekintsen meg egy női nagypályás meccset. Választásunk az alapszakasz utolsó fordulójában Rákospalotára esett, ahol igen nagy volt a tét, miszerint bekerül-e a Nagypáli a felsőházi rájátszásba, vagy a két nappal a Nyíregyháza ellen meccset nyerő FTC (Belvárosi NLC) csupán jobb gólkülönbségének köszönhetően kvalifikálja magát a legjobbak közé.

Nehéz volt a választás, hogy melyik csapatért is szorítsunk. Egyrészt fotós kollégánk, Sipos Hajnalka elméletben a Nagypáli játékosa, hiszen a horvát Eszékből a Zala megyeiek hívó szavára mondott igent, de a horvátok igencsak szerencsétlenkednek a játékengedélyének kiadásával, így patthelyzet van átigazolás-ügyben. A másik oldalon néhány kedves ismerősünk kapott szerepet, így adott volt a kérdés, vajon melyik ujjunkba harapjunk bele? Nos, a meccs előtt kiegyeztünk egy döntetlenben, amely Sipos Hajnalkáéknak (és leendő csapattársainak) a felsőházi tagságot jelentené. Kollégájával, jóbarátjával pedig ugyebár nem szúr ki az egyén.

Az időjárás nem fogadta kegyeibe a maroknyi nézősereget (bár a sereg szó túlzás, hiszen lehettünk vagy 50-en), s mivel a pályán minden volt, csak futball nem, így volt idő eszmét cserélni.

"Nézd, ott a Brunda Kitti" - mutatott az egyik szemlélő a pályára, de hamar kiderült, nem az egykori MTK-játékos szaladgált a Femina piros dresszében, hanem a télen a Fraditól "átköltözött" Sándor Zita. Távolról megszólalásig hasonlít rá. De nem ő volt...

Persze érthető okokból a Fradi-klán is kivonult, talán a kabátjuk alatt titokban Femina-zászló is lapult, hiszen számukra csakis a hazai siker jelenthette (volna) a felsőházba kerülést. Fura volt látni például, hogy a korábban egymást nemigen kedvelő két szakvezető (értelemszerűen nem az éppen pályán lévő együttesek aktuális szakvezetői!) puszival köszöntötte egymást. Ja, kérem, változnak az idők...

Változnak bizony, hiszen ami a pályán zajlott, az nem igazán volt szívderítő. Elnosztalgiáztunk magunkban, hogy anno Papp Annamáriák, Lévay Andreák, Paraoánu Arankák, Nagy Anettek és megannyi kiváló futballisták hordták a Femina mezét (volt is akkor színvonal!), most meg már lassan ott tartunk, hogy aki elsétál a XV. kerületben és éppen nincs csapata, az hamar a Széchenyi tériek között találja magát. Szomorú, hogy egy patinás klub ilyen helyzetbe került, mert a jelenlegi garnitúra néhány főt leszámítva meg sem üti a felsőház színvonalát.

A meccs csordogált közben, a félidőben 0-0 volt az állás, amely méltán kifejezte a látottakat: egy nagy nulla volt az egész.

A szünet után egy hajszálnyival talán aktívabb lett a Nagypáli, már-már elmerészkedett a Femina kapujáig, ahol aztán a hazaiak kapusa, Lengyel Dóra teljesen amatőr módon összehozott egy 11-est (szögezzük le, a rosszindulatú pletykákkal ellentétben teljesen jogos volt!), ugyanis érthetetlen módon buktatta a vendégek játékosát, Gáspár Krisztinát, s aztán a büntetőt a vendégek legeredményesebb játékosa, Végh Renáta váltotta gólra (0-1).

Egy pillanatra érdemes megállni a zalai gólvágónál. Elhisszük, hogy gyors és ügyes, de amit ezúttal a Femina pályán csinált, az elkeserítő volt (a büntető értékesítésén kívül). Szinte végig alibizett, nem támadta meg a kapust, talán úgy érezte magát, mint a zalai erdőkben, kényelmesen sétálgatott, teljesítménye értékelhetetlen volt. Érdemes lenne Végh Renátának levetkőznie sztárallűrjeit, és sokkal alázatosabban produkálnia csapatában.

Ennyi kitérő után térjünk vissza a derbihez (hú, ez is ajándék jelző), amely az 53. percben 0-1 volt a Nagypáli javára. Főtt a feje a fradistáknak, elsüllyedni látszott a hajó, de egy kapu előtti kavarodás után Széles Viktória (képünkön) mentőövet dobott a IX. kerületieknek, s a hálóba kotorta a labdát: 1-1.

Éledeztek a remények, hátha összejön valami. Nagy mezőnyfölényben játszott a Femina, de a technikai hiányosságuk révén képtelenek voltak bedarálni ellenfelüket. Az idő meg csak fogyott, peregtek a percek, majd a 93. percben a bíró a sípjába fújt. Vége. 1-1!

A Nagypáli ezzel az egy megszerzett ponttal története legnagyobb sikerét érte el, hiszen bejutott a felsőházi rájátszásba.

A lefújás után a Nagypáli szimpatikus szakvezetőjének, Péter Zoltánnak fülig ért a szája. Megosztott velünk egy-két infót, miszerint azon filóztak, maradjanak az alsóházban, ahol több sikerélményük lehet, vagy tegyenek meg mindent a felsőházba kerülésért, ahol lehet, szinte mindegyik meccsüket elveszítik, vagy maximum a Femina ellen lehet némi keresnivalójuk. Ők az utóbbit választották, tesszük hozzá, nagyon helyesen, ugyanis tanulni inkább a jobbtól lehet, az alsóházban pedig lehet, tingli-tangli meccsek is vártak volna rájuk.

"Egy ponttal vágunk neki a felsőházi rájátszásnak" - mosolygott a bajszos zalai mester, aki azt is elmondta, hogy nem szereti a hosszú utazásokat. A trénernek persze volt része bőven utazásban, hiszen például 28-szor a magyar válogatott meggypiros mezét is magára ölthette.

Mindenképpen dicséretes, amit Péter Zoltán szakmailag összehozott a Nagypáli együttesénél. Tény, nem sztárok játszanak náluk, még válogatottjuk sincs, ennek ellenére szorgalmasan dolgoznak, és néha már stílusos futballt mutatnak be. Rajtuk látszik a fejlődés (maximálisan!), ellenben ellenfelüknél, a Feminánál.

A rákospalotaiak kerete minőségileg igen sok kívánnivalót hagy maga után. Nyugodtan megkockáztatjuk, ha ebben a csapatban az őszi idényben nem futballozik egy Pádár Anita nevezetű gólvágó, akkor a Femina olyan egyenes úton résztvevője az alsóházi rájátszásnak, mint most a Fradi nevét használó BNLC. A zöld-fehérek a rákospalotai iksz révén nem kerültek be a legjobb 5 közé, és ez azért igencsak kínos a klubra nézve. De azok a folyamatok, amelyek a ferencvárosiak háza táján zajlanak, zajlottak, egyenesen vezettek az alsóházba. Oda, ahová jelen pillanatban - többek véleménye szerint - képességei alapján az együttes tartozik. Nem kívánunk beleszólni klubok (magán)életébe, de ahhoz, hogy méltóképpen képviselje a csapat a Ferencváros név által állított kívánalmakat, jelentős változtatásokra van (lenne) szükség. Az egész lényegében olyan, mint ami a válogatottnál van. Ott is a felső vezetésnek lényegében teljesen mindegy, ki irányít, nem szólnak bele a dolgokba, és a BNLC-nél is tulajdonképpen így van. Legyünk optimisták, ezért azt mondjuk, nem tudatos rombolás zajlik a klub háza táján, amelynek legfőképp a játékosok isszák meg a levét. De vannak olyanok, akiket ez mit sem érdekel, csak tetszelegjenek (bár a szereplésben most minden bizonnyal nem tudnak).

Végül a Femina - Nagypáli meccs láttán annyit megjegyeznénk, hogy az erőviszonyokat elnézve a reális a háromcsapatos felsőházi rájátszás lenne a hétcsapatos alsóházzal, de a számok nem hazudnak, így a Femina és a Nagypáli is megkapja a sanszot, hogy beleszóljon a három "nagy" csatájába. Bár felelőtlenség lenne jóslásokba bocsátkozni, ez a két csapat még akár meglepetést is okozhat 1-1 pont elcsípésével, s ezzel beleszólhat a dobogós helyezések alakulásának sorsába, bár ennek azért csekély az esélye, de nem 0.

Júniusban kiderül...

(Készítette: B. Nagy Zoltán)

 A hozzászóláshoz regisztráció szükséges !

babic E-mail küldése a hozzászólónak
2012. április 14. 21:32:57
papamaci....,nem kell hozzá sok ész,hogy Kiss Lászlóra és Nyilasi Tiborra gondol az író!:).természetesen joggal és amiben igazat is adunk neki!:)
BNagyZoltán E-mail küldése a hozzászólónak
2012. április 11. 19:43:21
Türelem, meglesz az is...
Zsozsesz E-mail küldése a hozzászólónak
2012. április 11. 19:24:30
Valóban ez volt a legnagyobb jelentőségű mérkőzés a hét végén. Viszont lassan eltelik egy hét! Nem kéne feltenni a többi meccs összefoglalóját is?
papamaci56 E-mail küldése a hozzászólónak
2012. április 10. 19:05:34
Melyik két szakvezetőre gondol a szerkesztő?

Tabellák

NB I, felsőházi rájátszás, 2011/12
1. MTK Hungária FC (Bp.)31
2. Viktória FC-Trend Optika (Szombathely)31
3. Astra-Bíró-Kert FC (Bp.)21
4. 1. FC Femina ´93 SE (Bp.)7
5. Páter Fit-Well-Nagypáli1
részletes     
NB I, alsóházi rájátszás, 2011/12
1. FTC (Belvárosi NLC)28
2. Szegedi AK21
3. Újpesti TE20
4. Foci24-Győri Dózsa SE13
5. Nyíregyháza Spartacus FC12
részletes     
U17, 2011/12
1. Ferencvárosi TC49
2. MTK Hungária FC (Bp.)40
3. Astra-Bíró-Kert FC (Bp.)40
4. Győri ETO FC35
5. Viktória FC-Trend Optika (Szombathely)34
6. Nyírség NSC (Nyíregyháza)28
7. Szegedi AK15
8. Páter Fit-Well-Nagypáli14
9. 1. FC Femina ´93 SE (Bp.) /-1 pont/9
10. Újpesti TE /-5 pont/7
11. Foci24-Győri DSE /-3 pont/4
részletes     
NB II, 2011/12
1. Hegyvidék SE (Bp.)43
2. Pécsváradi SE33
3. Metis-Plantur 39 NFC (Bp.)28
4. Pécsi VSK27
5. Veszprém-Gizella SE24
6. Nagykanizsai TE 186622
7. Soproni FAC17
8. Dorogi Egyetértés SE9
9. Szigetvári Vasas SC4
10. Ferencvárosi TC II.: visszalépett0
részletes     
Futsal NB I, 2011/12
1. Diósgyőri VTK-Vénusz43
2. Tolna-Mözs39
3. Univerzum-Aramis34
4. Ferencváros28
5. MVFC-Berettyóújfalu26
6. ELTE SE15
7. Kiskunfélegyházi Fornetti9
8. Szegedi AK-Boszorkányok7
9. Galaxis NFE /-12 pont/0
10. Vesta SE: kizárva0
részletes     
Futsal NB II, Felsőház, A-csoport, 2011/12
1. Astra-Hungary FC (Kiskunfélegyháza)33
2. Fészek-Pálya Vasút (Győr)22
3. Szombathelyi Egyetem SE12
4. Tolna-Mözs II.4
részletes     
Futsal NB II, Felsőház, B-csoport, 2011/12
1. Hungária-Univerzum II.22
2. Hajdúböszörményi TE18
3. Skorpió SE-Salgótarján17
4. Budapest Police SE1
részletes     
Futsal NB II, Alsóház, A-csoport, 2011/12
1. Szentesi FSC6
2. Kalafa SE-Tatabánya3
3. Apci Amazon SE0
4. Hegyvidék SE (Bp.)0
részletes     
Futsal NB II, Alsóház, B-csoport, 2011/12
1. Diósgyőri VTK-Vénusz II. /-2 pont/15
2. Rubeola FC-Csömör /-2 pont/12
3. Obsitos SE /-2 pont/9
4. Szekszárdi UFC9
részletes     

Góllövőlisták

NB I, góllövőlista
Pádár Anita /ősz: Femina: 24/ (MTK Hungária FC)45
Vágó Fanny (MTK Hungária FC)39
Fogl Katalin (Astra-Bíró-Kert FC - Bp.)23
Sipos Lilla (Viktória FC-Trend Optika - Szombathely)22
Méry Rita (MTK Hungária FC)19
Rácz Zsófia (Viktória FC-Trend Optika - Szombathely)18
Jakab Réka /ősz, Győri D.: 12/ (Viktória FC-Trend Optika - Szombathely)18
Zeller Dóra (Ferencváros)17
Dombai-Nagy Anett (Astra-Bíró-Kert FC - Bp.)16
Beke Adrienn (Ferencváros)16

teljes lista >>
U17, góllövőlista
Németh Loretta (Győri ETO FC) 31
Kós Petra Klaudia (MTK Hungária FC) 26
Diószegi Fanni (Ferencvárosi TC) 25
Nagy Alexandra (MTK Hungária FC) 25
Kaján Zsanett Bernadett (Ferencvárosi TC) 19
Németh Dorottya (Astra Bíró-Kert FC - Bp.) 19
teljes lista>>
NB II, góllövőlista
Kálmán Hanna (Hegyvidék SE - Bp.) 19
Schmidt Lilla (Pécsváradi SE) 15
Solymos Krisztina (Ferencváros II.) 13
Kaiser Karina (Pécsváradi SE) 11
Faltusz Viktória (Ferencváros II.) 11
Piszker Flóra (Veszprém-Gizella SE) 11
teljes lista>>
Futsal NB I, góllövőlista
Pádár Anita /ősz, Vesta: 29/ (Galaxis NFE) 38
Szekér Anita (Tolna-Mözs) 35
Zimányi-Kovács Anikó (Szegedi AK-Boszorkányok) 28
Bernáth Csilla (Diósgyőri VTK-Vénusz) 27
Újvári Krisztina (Diósgyőri VTK-Vénusz) 26
Szabó Anita (Ferencváros) 25
teljes lista>>
Futsal NB II, góllövőlista
Vígh Renáta /ősz, Univ. II: 41/ (Fészek-Pálya Vasút - Győr) 50
Szabó Boglárka (Astra-Hungary FC - Kiskunfélegyháza) 42
Efroszina Kovacseva (Hungária-Univerzum II.) 33
Zágor Bernadett (Astra-Hungary FC - Kiskunfélegyháza) 31
Hegyi Szilvia (Hungária-Univerzum II.) 29
Quirikó Vivien (Hajdúböszörményi TE) 24
teljes lista>>

Képgalériák

további képek

Fórumok

· ONLINE-Rész- és végeredmények
· Szegedi AK
· DRUKKERPRESSZÓ
· Hogy mindenki jó helyre időre menjen ...
· Hegyvidék SE
· Futsal
· Nagypáli lányok!!!
· Veszprémi nöi foci
· Góltippp!
· Átigazolási hírek
· Sopron Fan Club
· Ki lesz a bajnok az NB I-ben?
· U15
· Az U15-ös bajnokságról
· secret service

Hozzászólások

· A gyenge kapusteljesítménye miatt (is) veszített az U19-es válogatott Vecsésen
· NB I, rájátszás, 5. forduló: győzött az MTK; súlyos sportszerűtlenség Szombathelyen
· A hat gólig jutó Kaján Zsanett vezérletével diadalmaskodott az U17-es válogatott
· A mai napon külön is köszöntjük az édesanyákat - jelképesen egy szál virággal
· Moldovában szerepel a jórészt ferencvárosi játékosokból álló U17-es válogatott
· A 94. percben szerzett góllal izzadta ki a győzelmet a válogatott Észak-Írországban
· Szerdán Észak-Írországban játszik Eb-selejtezőt a magyar női válogatott
· NB I, rájátszás, 1. forduló: könnyen nyert az MTK és az Astra; Szeged-siker Újpesten
· Futsal MK-döntő: az astrások vasárnap "királynők" lehetnek a királynék városában
· NB I: a Femina ellen Rákospalotán pontot szerző Nagypáli jutott be a most hétvégén rajtoló felsőházi rájátszásba (beszámoló)
név:
jelszó:
eredmenyek.net Góltippp játék
Partnerek:
http://siposfoto.gportal.hu/

MTK női foci

Viktória FC Szombathely
Astra HFC

FTC

Nagykutas

PMFC

PVSK Női focicsapat
Tolna-Mözs

noifoci60

kattints !!!

www.edzotaborok.hu

www.mobilpresent.hu

nb1.hu